Ben jij ook zo iemand die graag tijd doorbrengt in bed, met een lekker boek of een fijne Netflix serie? Dat is natuurlijk wel zo prettig in een gezellige slaapkamer. De komende weken ga ik mijn slaapkamer een metamorfose geven en op Pinterest doe ik alvast een hoop slaapkamer inspiratie op. Wie weet zit er ook iets voor jou tussen mijn 10 favoriete voorbeelden?

Mijn slaapkamer is een chaos. Ik slaap op een oud bed en eronder staan kratten vol met oude spullen zoals foto-albums, babykleding van Mia en allerlei hobby’s die in de loop der jaren in de vergetelheid zijn geraakt. Mijn toilettafel is een vergaarbak van nog meer zooi, zowel erin als erop, zoals je in deze blog kunt lezen en zien:

PPVDW: “Mam, waarom hebben wij zo #$% veel dieren in huis!”

De gordijnen zijn aan vervanging toe, net als het bed zelf. Trouwens, slapen doe ik al jaren onder hetzelfde dekbed. Die was ik uiteraard heus wel eens tussendoor, maar nu is hij toch echt wel aan vervanging toe.

Op mijn slaapkamer-metamorfose-verlanglijstje staat:

  • Nieuwe raambekleding
  • Een nieuw bed
  • Een nieuw dekbed
  • Andere verlichting
  • Gezellige accessoires

Verder wil ik de slaapkamer opnieuw inrichten, dus los van de spulletjes wil ik bijvoorbeeld mijn bed op een andere plek hebben. Het wordt al met al geen giga verbouwing, ik probeer op een redelijk eenvoudige manier, met een aantal kleine aanpassingen mijn slaapkamer weer helemaal gezellig en lekker te maken.

10x heerlijke slaapkamer inspiratie

Deze 10 voorbeelden die ik op Pinterest voorbij zie komen vind ik een hele fijne sfeer hebben:

Natuurlijke materialen

Mooi vind ik het gebruik van meer natuurlijke materialen in de slaapkamer, zoals het bijzettafeltje, het kleed en de lampen:

Planten in de slaapkamer

Wat mij betreft hoeft het in mijn slaapkamer geen oerwoud te worden, maar een paar plantjes die gelijk zorgen voor een goede luchtkwaliteit vind ik erg leuk:

Mooi gekleurde dekbedhoezen

Voorheen hadden witte dekbedhoezen mijn voorkeur, maar steeds vaker laat ik me inspireren door dit soort voorbeelden van kleurrijke dekbedhoezen en plaids:

Deze oranje-achtige kleur in combinatie met de terracotta potten vind ik ook heel erg mooi:

oranje plaid

Ondertussen ben ik al een beetje begonnen met de metamorfose

Tijdens het schrijven van deze slaapkamer inspiratie blog ben ik gelijk alvast een beetje aan de slag gegaan. Ik heb een nieuw dekbed aangeschaft! In deze online beddenwinkel is het heel fijn en voordelig winkelen. Omdat ik het altijd koud heb in bed en de voorkeur geef aan natuurlijke materialen kies ik een dekbed van Texels wol. Dit 4-seizoenen dekbed is een 100% natuurlijk dekbed wat zorgt voor optimale warmte-isolatie en vochtregulatie. Zo, die heb ik vast binnen 🙂

En nu geen excuses meer, de volgende stap is het opruimen en sorteren van alle rotzooi in mijn slaapkamer. Het streven is om met ongeveer 3 weken de metamorfose gereed te hebben, ik hou jullie op de hoogte!

Wat vind jij belangrijk aan jouw slaapkamer?