’s Morgens aan de eettafel het nieuws en de socials checken, met een kop koffie binnen handbereik. Heerlijk! Dat ochtendmomentje vind ik zowat wel het fijnste moment van de dag. Nu ben ik hartstikke blij met onze grote antieke eettafel geplaatst aan de rand van onze open keuken. Maar op Pinterest zie ik zoveel superleuke kleine eethoekjes voor kleine keukens voorbij komen – zoals deze 18 – dat ik weleens denk: moet die keuken niet weer dicht?

kleine eethoek

Kleine eethoekjes in knusse keukens

Klein maar fijn, letterlijk, dat is het gevoel dat ik bij al deze kleine eethoekjes krijg. Bij stuk voor stuk wil ik wel aanschuiven om daar mijn ochtendmomentje te beleven. Het is er warm en knus en ik ruik de koffie bij wijze van spreken al.

DIY: stock tank pool in je tuin

Er doet een nieuwe trend de ronde in Pinterest land! Namelijk die van de stock tank pool. De wat?! Hoor ik je denken... Ik ga het je uitleggen. En laten zien natuurlijk. In de VS wordt een stock tank al heel veel jaren ingezet. Niet als pool, maar als drinkbak, voor...

DIY: gallery wall maken (+ tips & inspiratie)

Mijn glad gestucde muren kijken me al een tijdje vragend aan: zeg, zou je niet eens een keertje een spijkertje in ons rammen? Lastig... al een paar jaar houd ik ze strak, leeg en ongeschonden. Vlekjes poets ik grondig weg en oneffenheden werk ik zorgvuldig bij....

DIY | bohemian spiegels maken

Elk jaar in april kunnen we weer naar ons geliefde strandhuisje in Zandvoort. Een deel van de voorpret is altijd bedenken wat we kunnen veranderen in het interieur. Vorig jaar waren het de gordijnen. Deze keer wordt het de lege muur in de keuken. Dit is de plek waar...

DIY | Bloemen drogen voor een superschatting droogbloemenboeket

Droogbloemen zijn terug van weggeweest. Ook ik heb toegegeven aan deze trend, want hoe gezellig is zo'n bosje! Ik kocht een paar bosjes droogbloemen bij het tuincentrum. Best aan de prijs, maar ach, dacht ik, zo'n bosje droogbloemen blijft vast lang mooi. Daar had ik...

DIY | terracotta potjes dierenprint

Terracotta potjes. Ze zijn kaal al leuk, maar met een dierenprintje nog veel leuker! Tijdens het opruimen kom ik er een paar tegen die ideaal zijn voor de stekjes die nodig verpot moeten worden. Ik ga de potjes pimpen met dierenprints. Deze DIY is echt supersimpel en...

Boekenplanken worden serviesplanken

Wat je heel erg veel ziet in deze keukeninterieurs zijn de planken waarop leuke keukenaccessoires worden uitgestald. Steeds vaker maken keukenkastjes plaats voor planken, iets wat ik zelf een tijdjes terug trouwens ook heb gedaan, kijk maar.

kleine eethoek
kleine eethoek
keukentafeltje
klein eethoekje
keukentafeltje
keukentafeltje

De keukenmetamorfose bij mijn broer

Al veels te lang was ik niet bij mijn broer op visite geweest. Daar moest verandering in komen! En dat is inmiddels gebeurd. Een paar keer per week schuif ik bij hem aan, in dit gezellige hoekje. We hebben een hoop werk verricht om het zo te krijgen. De keukentegels – ik hou toch zo van de ouderwetse uitstraling van witte tegels – die zaten er al. De planken en stoelen komen bij IKEA vandaan. En het oude schooltafeltje hebben we op Marktplaats gescoord. Op de planken van alles wat. Een radio, kratjes van de HEMA, een SodaStream en natuurlijk… planten.

JP keuken

Inmiddels heb ik mijn broer besmet met het plantenvirus. Zo zie je hier een opgekweekte avocadopit (kun jij ook! Check het hier). En een stek van mijn witte monstera (die het in zijn keuken trouwens vele malen beter doet dan bij mij thuis).

JP keuken
Monstera albino
klein eethoekje
klein eethoekje
eethoek kleine keuken
eethoek kleine keuken
eethoek kleine keuken
kleine eethoek kleine keuken
klein eethoekje
klein eethoekje

Uitklaptafeltjes

Wat je ook veel ziet in keukens met weinig ruimte, zijn tafels waar je een deel van kunt op- en uitklappen. Enorm handig natuurlijk, als je op bepaalde momenten toch wat meer op tafel kwijt wilt kunnen of als er een extra persoon aanschuift. 

kleine eethoek kleine keuken
kleine eethoek kleine keuken

Deze kleine eethoekjes zijn natuurlijk heus niet alleen voor gezellige ochtendmomenten. Ze lenen zich ook perfect voor bijvoorbeeld een glas wijn, terwijl je samen met iemand aan het kokerellen bent. Of – in mijn geval beter – ik aan de wijn, de broer maakt het eten klaar 😉