De kleur geel staat erom bekend dat hij vrolijk stemt. Het is een stimulerend kleur en als het je lievelingskleur is heb je geluk, want het schijnt dat je dan een positief mens bent. Wat doet de kleur geel met je… lees verder om erachter te komen.

gele hond

Geel voor positiviteit en actie

 De kleur geel wordt geassocieerd met vreugde, geluk en energie. Het stimuleert vrolijkheid en zet aan tot actie. Geel is ook de kleur van de zonneschijn en de zon geeft ons natuurlijk energie. Wellicht dat daarom de kleur geel ervoor zorgt dat we actiever worden?

Plantenpot van tegels | zo maak je ‘em

Wil je een originele plantenpot en heb je toevallig nog wat tegeltjes liggen? Dan is deze DIY echt iets voor jou. In dit artikel wat fijne tegel inspiratie en de werkwijze voor de plantenpot van tegels. Tegels, we love them. En lang niet alleen voor het betegelen van...

Budget DIY met Action schaaltjes

Op social media komt de ene na de andere DIY voorbij. Sommige zijn zo leuk dat wij ze natuurlijk moeten uitproberen. Iets wat je nu veel op TikTok ziet zijn DIY's met Action materialen. Vaak lekker goedkoop dus! Wij hebben er 1 uitgeprobeerd waar je twee kommen voor...

DIY | Terracotta decoratie on a budget

Een tijd geleden verscheen er op One Hand in my Pocket een DIY plantenpotjes schilderen. Dat was toen al super leuk en het is nu weer helemaal in! Op TikTok en Instagram zijn er regelmatig video's te zien van potten, vazen en andere decoratie stukken die gepimpt...

DIY: 5x creatief met een oude koffer

Met het opruimen van de zolder, schuur of berging kom je nog wel eens iets tegen. Een oude koffer bijvoorbeeld. En dan bedoelen we echt een oude koffer. Niet één met wieltjes, een cijferslot en 5 verschillende opbergvakken. Maar een eigenlijk onpraktische koffer met...

DIY | Valentijn cadeau

Nog een paar dagen en dan staat Valentijn weer voor de deur. You either hate it or you love it. Sommigen vinden het commerciële onzin en anderen pakken uit met romantische cadeaus. Wij zien het als een goed excuus om jezelf te verwennen, uit eten te gaan of cadeaus te...

Het effect van kleur

In ons leven worden zintuigen geprikkeld. Door geur, door gevoel. Ook kleuren spelen een belangrijke rol in het levens Ze werken in op onze gemoedstoestand en emoties. We voelen ons allemaal prettiger bij een bepaalde kleur, of deze nu in de mode is of niet. 

geel huis
wat doet geel met je
geel in de keuken
geel huis

Als geel je lievelingskleur is

Nou, dan schijn je dus een heel vrolijk persoon te wezen. Je barst van de energie en bent een creatief wonder. Mensen zijn graag bij jou in de buurt omdat je het zonnetje in huis bent. Veel mensen die geel als lievelingskleur hebben steken dat ook letterlijk niet onder stoelen of banken. Minimaal 1 muur in hun huis is wel in het geel geschilderd. Is geel jouw lievelingskleur, klopt dit?

geel restaurant Madrid
geel restaurant Madrid
geel restaurant Madrid

Toch is geel niet altijd een goed idee

Geel is een felle kleur die snel opvalt. Nuance hierbij is natuurlijk wel dat we het niet over pastelgeel hebben, maar over fel geel. Daarom zijn de taxi’s in bijv. de USA ook knalgeel. Bij overmatig gebruik kan geel ook een storend effect hebben. Baby’s schijnen zelfs meer te huilen in gele kamers.

yellow cab
yellow

Wat doet de kleur geel met je… 

Geel is een kleur die erg uitgesproken is. Vaak zegt men: geel, you love it or you hate it. Vinden wij dat ook? Want zeg nou zelf, een bosje gele tulpen, de vrolijke narcissen die oppoppen in het voorjaar, een bos verse mimosabloemen. Daar wordt iedereen toch blij van?!