‘s Morgens aan de eettafel het nieuws en de socials checken, met een kop koffie binnen handbereik. Heerlijk! Dat ochtendmomentje vind ik zowat wel het fijnste moment van de dag. Nu ben ik hartstikke blij met onze grote antieke eettafel geplaatst aan de rand van onze open keuken. Maar op Pinterest zie ik zoveel superleuke kleine eethoekjes voor kleine keukens voorbij komen – zoals deze 18 – dat ik weleens denk: moet die keuken niet weer dicht?

kleine eethoek

Kleine eethoekjes in knusse keukens

Klein maar fijn, letterlijk, dat is het gevoel dat ik bij al deze kleine eethoekjes krijg. Bij stuk voor stuk wil ik wel aanschuiven om daar mijn ochtendmomentje te beleven. Het is er warm en knus en ik ruik de koffie bij wijze van spreken al.

DIY: oorbellen maken van fimo klei (+ win shoptegoed)

Heb jij ze ook al eens voorbij zien komen, die leuke oorbellen gemaakt van Fimo klei? Ilja's dochter Kiki kwam ze voor het eerst tegen op Pinterest en niet veel later was het oorbellen maken met Fimo klei haar favoriete tijdverdrijf geworden. Nou ja, tijdverdrijf. Een...

Weekend finds 22: mooie paaseieren inspiratie

In de Weekend Finds van deze week heb ik allerlEI leuke paaseieren inspiratie verzameld, die je heel eenvoudig zelf thuis kunt namaken. Veel plezier ermee!Het paaseitje hierboven is toch wel een van mijn favorieten. Wat een schattig schaapje! Ik vraag me alleen af hoe...

DIY: paaseieren versieren zonder verf

Het is bijna Pasen en de verschillende paas DIY-ies vliegen me om de oren. De meeste mensen gaan in de weer met paaseieren versieren met verf. Maar stel dat je helemaal geen zin hebt om te gaan kliederen met verf, dan heb ik hier de truc om paaseieren zonder verf te...

DIY: kaarsenstandaard van hout maken

Kaarsen in huis zorgen voor gezelligheid. Ze branden natuurlijk extra mooi in een leuke kandelaar of standaard. En hoe leuk als je deze zelf gemaakt hebt. In dit artikel laten we zien hoe je heel eenvoudig zelf een kaarsenstandaard van hout kunt maken. Samen knutselen...

DIY: upgrade woonaccessoires met goudverf

Wist je dat je met een paar simpele handelingen woonaccessoires kunt omtoveren tot echte blikvangers? All you need is een likje goudverf. Laat je inspireren door deze voorbeelden. In de kerstvakantie ben ik helemaal los gegaan met verschillende DIY projecten. Ik heb...

Boekenplanken worden serviesplanken

Wat je heel erg veel ziet in deze keukeninterieurs zijn de planken waarop leuke keukenaccessoires worden uitgestald. Steeds vaker maken keukenkastjes plaats voor planken, iets wat ik zelf een tijdjes terug trouwens ook heb gedaan, kijk maar.

kleine eethoek
kleine eethoek
keukentafeltje
klein eethoekje
keukentafeltje
keukentafeltje

De keukenmetamorfose bij mijn broer

Al veels te lang was ik niet bij mijn broer op visite geweest. Daar moest verandering in komen! En dat is inmiddels gebeurd. Een paar keer per week schuif ik bij hem aan, in dit gezellige hoekje. We hebben een hoop werk verricht om het zo te krijgen. De keukentegels – ik hou toch zo van de ouderwetse uitstraling van witte tegels – die zaten er al. De planken en stoelen komen bij IKEA vandaan. En het oude schooltafeltje hebben we op Marktplaats gescoord. Op de planken van alles wat. Een radio, kratjes van de HEMA, een SodaStream en natuurlijk… planten.

JP keuken

Inmiddels heb ik mijn broer besmet met het plantenvirus. Zo zie je hier een opgekweekte avocadopit (kun jij ook! Check het hier). En een stek van mijn witte monstera (die het in zijn keuken trouwens vele malen beter doet dan bij mij thuis).

JP keuken
Monstera albino
klein eethoekje
klein eethoekje
eethoek kleine keuken
eethoek kleine keuken
eethoek kleine keuken
kleine eethoek kleine keuken
klein eethoekje
klein eethoekje

Uitklaptafeltjes

Wat je ook veel ziet in keukens met weinig ruimte, zijn tafels waar je een deel van kunt op- en uitklappen. Enorm handig natuurlijk, als je op bepaalde momenten toch wat meer op tafel kwijt wilt kunnen of als er een extra persoon aanschuift. 

kleine eethoek kleine keuken
kleine eethoek kleine keuken

Deze kleine eethoekjes zijn natuurlijk heus niet alleen voor gezellige ochtendmomenten. Ze lenen zich ook perfect voor bijvoorbeeld een glas wijn, terwijl je samen met iemand aan het kokerellen bent. Of – in mijn geval beter – ik aan de wijn, de broer maakt het eten klaar 😉