’s Morgens aan de eettafel het nieuws en de socials checken, met een kop koffie binnen handbereik. Heerlijk! Dat ochtendmomentje vind ik zowat wel het fijnste moment van de dag. Nu ben ik hartstikke blij met onze grote antieke eettafel geplaatst aan de rand van onze open keuken. Maar op Pinterest zie ik zoveel superleuke kleine eethoekjes voor kleine keukens voorbij komen – zoals deze 18 – dat ik weleens denk: moet die keuken niet weer dicht?

kleine eethoek

Kleine eethoekjes in knusse keukens

Klein maar fijn, letterlijk, dat is het gevoel dat ik bij al deze kleine eethoekjes krijg. Bij stuk voor stuk wil ik wel aanschuiven om daar mijn ochtendmomentje te beleven. Het is er warm en knus en ik ruik de koffie bij wijze van spreken al.

DIY | Terracotta decoratie on a budget

Een tijd geleden verscheen er op One Hand in my Pocket een DIY plantenpotjes schilderen. Dat was toen al super leuk en het is nu weer helemaal in! Op TikTok en Instagram zijn er regelmatig video's te zien van potten, vazen en andere decoratie stukken die gepimpt...

DIY: 5x creatief met een oude koffer

Met het opruimen van de zolder, schuur of berging kom je nog wel eens iets tegen. Een oude koffer bijvoorbeeld. En dan bedoelen we echt een oude koffer. Niet één met wieltjes, een cijferslot en 5 verschillende opbergvakken. Maar een eigenlijk onpraktische koffer met...

DIY | Valentijn cadeau

Nog een paar dagen en dan staat Valentijn weer voor de deur. You either hate it or you love it. Sommigen vinden het commerciële onzin en anderen pakken uit met romantische cadeaus. Wij zien het als een goed excuus om jezelf te verwennen, uit eten te gaan of cadeaus te...

DIY | Van oester naar sieradenbakje!

Een tijdje geleden hebben wij oesters gegeten. Gekocht bij de markt en thuis opgeleukt met heerlijke vinaigrettes. Toen ze op waren lag er in de keuken een hele stapel opengebroken oesterschelpen. Op het eerste gezicht niet heel aantrekkelijk. Maar, als je door de...

DIY: stock tank pool in je tuin

Er doet een nieuwe trend de ronde in Pinterest land! Namelijk die van de stock tank pool. De wat?! Hoor ik je denken... Ik ga het je uitleggen. En laten zien natuurlijk. In de VS wordt een stock tank al heel veel jaren ingezet. Niet als pool, maar als drinkbak, voor...

Boekenplanken worden serviesplanken

Wat je heel erg veel ziet in deze keukeninterieurs zijn de planken waarop leuke keukenaccessoires worden uitgestald. Steeds vaker maken keukenkastjes plaats voor planken, iets wat ik zelf een tijdjes terug trouwens ook heb gedaan, kijk maar.

kleine eethoek
kleine eethoek
keukentafeltje
klein eethoekje
keukentafeltje
keukentafeltje

De keukenmetamorfose bij mijn broer

Al veels te lang was ik niet bij mijn broer op visite geweest. Daar moest verandering in komen! En dat is inmiddels gebeurd. Een paar keer per week schuif ik bij hem aan, in dit gezellige hoekje. We hebben een hoop werk verricht om het zo te krijgen. De keukentegels – ik hou toch zo van de ouderwetse uitstraling van witte tegels – die zaten er al. De planken en stoelen komen bij IKEA vandaan. En het oude schooltafeltje hebben we op Marktplaats gescoord. Op de planken van alles wat. Een radio, kratjes van de HEMA, een SodaStream en natuurlijk… planten.

JP keuken

Inmiddels heb ik mijn broer besmet met het plantenvirus. Zo zie je hier een opgekweekte avocadopit (kun jij ook! Check het hier). En een stek van mijn witte monstera (die het in zijn keuken trouwens vele malen beter doet dan bij mij thuis).

JP keuken
Monstera albino
klein eethoekje
klein eethoekje
eethoek kleine keuken
eethoek kleine keuken
eethoek kleine keuken
kleine eethoek kleine keuken
klein eethoekje
klein eethoekje

Uitklaptafeltjes

Wat je ook veel ziet in keukens met weinig ruimte, zijn tafels waar je een deel van kunt op- en uitklappen. Enorm handig natuurlijk, als je op bepaalde momenten toch wat meer op tafel kwijt wilt kunnen of als er een extra persoon aanschuift. 

kleine eethoek kleine keuken
kleine eethoek kleine keuken

Deze kleine eethoekjes zijn natuurlijk heus niet alleen voor gezellige ochtendmomenten. Ze lenen zich ook perfect voor bijvoorbeeld een glas wijn, terwijl je samen met iemand aan het kokerellen bent. Of – in mijn geval beter – ik aan de wijn, de broer maakt het eten klaar 😉