Het is weer herfst. De tijd voor lange wandelingen. Trappen door de prachtig gekleurde bladeren in het bos. Om daarna thuis op de bank lekker rozig te ontspannen met een kop soep. En welke soep hoort het meest bij herfst: pompoensoep! 

Recept met een pittige twist

Ik verzin echt niet al mijn recepten zelf hoor. Veel is gebaseerd op familierecepten, klassiekers, kookboeken en bladen. Mijn favoriete kookblad is nog altijd de Delicious. De basis voor dit recept vond ik daar. Ik vond hem alleen wat te flauw en wilde hem liever vegetarisch. Dus paste ik hier en daar wat aan. Het resultaat mag er zijn! Een romige soep met een pittige bite.

pompoen

Ingrediënten pompoensoep met kerrie en kokos

  • een flinke scheut (olijf)olie
  • ongeveer 4 cm gemberwortel, geraspt
  • 1 (biologische) pompoen, geschild en in grove stukken gesneden
  • 2 el curry madras (of andere pittige kerrie)
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 rode peper, gehalveerd, zaden verwijderd
  • 2 blikken kokosmelk
  • 1 bos koriander (of peterselie, als je niet van koriander houdt)
  • zwarte peper
  • een blender of staafmixer

Weet je niet hoe je zo’n pompoen te lijf moet gaan? Kijk dan ook hier:

2 handige manieren om pompoen te snijden

Zo maak pompoensoep met kerrie en kokos:

Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem. Voeg de gember toe en bak zachtjes tot je hem goed ruikt. Doe nu de pompoen en de kerrie in de pan. Roer even goed om. Nu kun je de bouillon, de kokos, de rode peper en de koriander toevoegen. Breng dit aan de kook en laat heel zachtjes pruttelen tot de pompoen gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. En dan komt het fijnste moment: zet de staafmixer in de soep en pureren maar! Tips voor garnering: gemalen zwarte peper, korianderblaadjes, een scheutje kokosmelk of griekse yoghurt. Klaar is kees. Hij smaakt het beste met een dekentje op de bank en een fijne Netflixserie 😉