Heb je zin in een feestelijk drankje maar staat je neus niet naar alcohol? Probeer dan eens een alcoholvrije cocktail. Deze kun je heel gemakkelijk zelf maken en smaken eigenlijk net zo lekker. Dit zijn mijn 5 favoriete alcoholvrije cocktails.

Een 0% cocktail, of ook wel een mocktail genoemd, is tegenwoordig superpopulair. Op veel menukaarten kom je de “virgins” al tegen en ze hebben nog een aantal bijkomende voordelen ook. Je kunt deze drankjes de hele dag zonder schuldgevoel drinken – sterker nog – ze zijn soms nog eens supergezond ook! En op feestjes kunnen de kinderen gewoon gezellig meegenieten van dit feestelijke drankje.

0% cocktail 1 | Aardbei margarita

Benodigdheden voor 1 glas:

 • handje aardbeien
 • sinaasappelsap
 • bruiswater
 • 2 takjes munt
 • crushed ijs

DIY | bohemian spiegels maken

Elk jaar in april kunnen we weer naar ons geliefde strandhuisje in Zandvoort. Een deel van de voorpret is altijd bedenken wat we kunnen veranderen in het interieur. Vorig jaar waren het de gordijnen. Deze keer wordt het de lege muur in de keuken. Dit is de plek waar...

DIY | Bloemen drogen voor een superschatting droogbloemenboeket

Droogbloemen zijn terug van weggeweest. Ook ik heb toegegeven aan deze trend, want hoe gezellig is zo'n bosje! Ik kocht een paar bosjes droogbloemen bij het tuincentrum. Best aan de prijs, maar ach, dacht ik, zo'n bosje droogbloemen blijft vast lang mooi. Daar had ik...

DIY | terracotta potjes dierenprint

Terracotta potjes. Ze zijn kaal al leuk, maar met een dierenprintje nog veel leuker! Tijdens het opruimen kom ik er een paar tegen die ideaal zijn voor de stekjes die nodig verpot moeten worden. Ik ga de potjes pimpen met dierenprints. Deze DIY is echt supersimpel en...

DIY | kandelaar Yin Yang

Met de pas ingestelde avondklok zijn de kaarsen niet aan te slepen bij ons thuis. We doen er alles aan om het zo gezellig mogelijk te maken. Inmiddels hebben wij heel veel kaarsen, maar geen kandelaars meer om ze in te zetten. En even snel naar de winkel kan ook niet...

DIY | kerstversiering met gedroogde sinaasappelschijfjes

Voor wie dol is op kerst. Voor wie dol is op knutselen. En voor wie dol is op sinaasappelgeur... Eat your heart out met deze heerlijke DIY met gedroogde sinaasappelschijfjes! Vitamine C voor het lichaam én de mind Sinaasappels zijn gezond, dat weten we natuurlijk...

Bereiding

Pureer de aardbeien in een glas met een stampertje fijn. Doe het ijs erbij. Voeg de sinaasappelsap en het bruiswater toe en roer het goed door elkaar. Maak het drankje af door de takjes munt er doorheen te roeren.

strawberry margarita

0% cocktail 2 | Virgin mojito met sprite en bruiswater

Benodigdheden voor 1 glas:

 • el rietsuiker
 • 1/2 limoen in partjes gesneden
 • 15 blaadjes verse munt +extra voor eventueel garnering
 • 150 ml sprite
 • 50 ml bruiswater
 • ijsblokjes

Edelsteen sieraden | werking en betekenis

Edelstenen sieraden heb je in allerlei soorten en maten. Maar wat maakt een sieraad met een edelsteen nou zo bijzonder? Allereerst zijn ze natuurlijk prachtig om te zien, maar wist je dat edelstenen een positieve invloed kunnen hebben op jouw welzijn? Al mijn hele...

Laserontharing | dit zijn de voordelen (en 1 nadeel)

Na de afgelopen zomer ben ik eraan begonnen: laserontharing. Nooit meer scheren, nooit meer ingegroeide haartjes. Ik hoef je niet te vragen of dit ook iets voor jou is, want dat is het! Lees hier álle voordelen. En ok ok, ook één (verwaarloosbaar) nadeel. → Wat is...

Fashionpost #68 | 5x huispakken inspiratie (voor binnen én buiten)

Huispakken, slappe broeken, jogging outfits, geklede pyjama's, lounge wear, corona outfits... hoe je het ook wilt noemen, ik hou van dit soort comfy kleding. En met mij velen! Door de COVID pandemie zie je ook steeds vaker mensen buiten in huispakken een ommetje...

Fashionpost #67 | de zegelringen trend

Zegelringen voor dames zijn helemaal de trend op dit moment. Vooral als je een zegelring combineert met een heleboel andere ringen. Je kunt hierbij helemaal los gaan en een ware "ring-party" creëren. Ik heb wat fijne inspiratie voor je uitgezocht. Maar laat ik...

5x tips tegen oogrimpels

Je ogen zijn de spiegels van je ziel. En ja, daar horen ook de fijne en gelijktijdig minder fijne rimpels bij. Met het verstrijken der jaren kunnen deze rimpels misschien zelfs wel een doorn in het oog worden. Voor diegene deel ik hier mijn 5 persoonlijke tips tegen...

Bereiding

Leg in een groot glas de suiker, munt en limoen en stamp dit even aan. Giet de Sprite en het bruiswater erbij en vul het glas verder vol met ijsblokjes. Garneer eventueel met extra munt en een schijfje limoen.

bron afbeelding 

Fresh Passion mocktail

0% cocktail 3 | Virgin mojito met appelsap

Benodigdheden voor 1 glas:

 •  80 ml appelsap (vers of van de boer is het lekkerst!) 
 • 60 ml bruisend bronwater 
 • sap van 2 limoenen 
 • tl rietsuiker (optioneel)
 • ijsblokjes of gecrushed ijs
 • munt blaadjes

Gezond tussendoortje | zo maak je een healthy LION

Gezond én lekker snaaien? Het kan! Maar ook ik moet toegeven: ze gaan bij mij niet vaak samen. Overdag gaat het goed. Maar ’s avonds als ik lekker op de bank zit met een serie, dan gaan de zakken chips open en tik ik zo een hele chocolade reep weg. Herken jij dit of...

Erwtensoep uit de slowcooker

Buiten is het nat en koud. Binnen is het maar moeilijk warm te krijgen. Wat een snertweer! Letterlijk. Tijd dus voor... ERWTENSOEP! Na lang verschillende recepten en reacties vergeleken te hebben op allerlei slowcooker Facebook pagina's ben ik eruit. En durf ik met...

Spareribs met ketjap slowcookerrecept

Net als zo ongeveer heel Nederland, ga ik wat bewuster om met vlees. Een vegetarier zie ik mezelf niet worden, maar het kan echt prima met wat minder vlees. Dus is de standaard nu minimaal 1x per week geen vlees en 1x per week vis. En dat bevalt prima. Maar eens in de...

5x feestelijke alcoholvrije cocktails (kidsproof)

Heb je zin in een feestelijk drankje maar staat je neus niet naar alcohol? Probeer dan eens een alcoholvrije cocktail. Deze kun je heel gemakkelijk zelf maken en smaken eigenlijk net zo lekker. Dit zijn mijn 5 favoriete alcoholvrije cocktails. Een 0% cocktail, of ook...

Lekker soeprecept: pompoensoep met kerrie en kokos

Het is weer herfst. De tijd voor lange wandelingen. Trappen door de prachtig gekleurde bladeren in het bos. Om daarna thuis op de bank lekker rozig te ontspannen met een kop soep. En welke soep hoort het meest bij herfst: pompoensoep!  Recept met een pittige twist Ik...

Bereiding

Meng in een glas de suiker, het appelsap en sap van de limoenen. Schenk het bruiswater erbij en voeg het ijs toe. Garneer met muntblaadjes en eventueel nog een partje limoen.

alcoholvrije cocktailrecepten

0% cocktail 4 | SUNSET

Benodigdheden voor 2 glazen:

 • ijsblokjes
 • limonadesiroop
 • 240 ml Sprite
 • 240 ml sinaasappelsap
 • kersen of schijfjes sinaasappel voor de garnering

Wooninspiratie | 20x een gallery wall op een roze muur

Roze zie je op dit moment overal terug: in de mode, maar ook in het interieur. Een roze muur, wie durft? De laatste tijd zie ik ook heel vaak een gallery wall op een roze muur. Ik heb 20 mooie voorbeelden uitgezocht, vind je het een leuke woontrend? Met een gallery...

5 thuiswerk tips tegen rugpijn

Tja daar zitten we dan. Massaal aan de eettafel met de laptop voor onze neus te thuiswerken. Want lang niet iedereen heeft een goede werkplek thuis om aan te zitten. Dat leidt natuurlijk tot veel rug- en nekklachten en daarom heb ik hier 5 thuiswerk tips tegen rugpijn...

Keuken moodboard | inspiratie voor onze nieuwe keuken

Het aftellen kan beginnen... nog 3 maanden voordat onze verbouwing start! Ik ben er helemaal vol van en de laatste weken denk ik dan ook aan niets anders. Hierbij een eerste aanzet tot ons keuken moodboard.  Op het moment van schrijven ben ik nog in afwachting van de...

Wooninspiratie | koningsblauw in je interieur

Blauw blijkt wereldwijd de meest populaire en meest gedragen kleur. Ook in het interieur is blauw erg populair, zoals je kunt zien in deze ruim 20 interieur foto's. Vooral koningsblauw heeft mijn hart veroverd. Heb jij al blauwe items in je interieur? Van aardetinten...

De voordelen van een flanellen dekbedovertrek

In de wintermaanden breng ik heel wat meer tijd door in mijn bed dan in de zomer. Heerlijk vind ik het, wegkruipen onder mijn flanellen dekbedovertrek, serietje aan, pot thee binnen handbereik. Flanel heb ik eigenlijk pas sinds kort ontdekt. Maar nu ik er eenmaal...

Bereiding

Tip: hou de juiste volgorde aan want dan krijg je precies te zien waar deze cocktail z’n naam aan heeft te danken.

 1. Vul beide glazen met ijs.
 2. Doe een kleine hoeveelheid limonadesiroop in het glas (een klein laagje op de bodem).
 3. Mix de Sprite en het sinaasappelsap in een apart glas. Schenk dit vervolgens langzaam in de twee glazen. Door dit langzaam te doen krijg je het effect van een zonsondergang in een glas. Te snel en het mengt zich met de limonadesiroop.
 4. Garneer vervolgens met de kersen of schijfjes sinaasappel.
alcoholvrije cocktail sunset

0% cocktail 5 |Fresh Passion

Benodigdheden voor 4 glazen:

 • 240 ml bruiswater
 • 2 limoenen
 • 6 gram verse gember
 • 8 passievruchten
 • 4 sinaasappels
 • 15 gram munt
 • ijsblokjes

30 minimalistische oog tattoos (en de betekenis)

Er zijn verschillende reden om een tatoeage van een oog te laten zetten. Oog tattoos zitten boordevol symboliek, maar zijn natuurlijk ook gewoon mooi om te zien (letterlijk ;-)) Dit zijn 30 prachtige, minimalistische oog tattoos maar laten we beginnen met de...

30x mooie B&W tijger tattoos (en hun betekenis)

Tijgers zijn een van de populairste dieren ter wereld die wel tot ieders verbeelding spreken. Kracht en schoonheid komen samen en het is dan ook niet zo gek dat een tijger tattoo een gewilde tatoeage is. In dit artikel lees je meer over de betekenis van een tijger...

Tattoo inspiration: 33 black circle tattoos

Een tatoeage van een zwarte cirkel wordt vaak gezet om een andere tattoo te verbergen, een zgn. cover-up tattoo. Maar cirkel tattoo kan ook een diepere betekenis hebben. Dit zijn meer dan 30 voorbeelden van prachtige black circle tattoos. De schoonheid van black...

30x inspiratie voor minimalistische & old school tattoos van de zon

De zon, het stralende middelpunt van ons sterrenstelsel, een hemellichaam die ons het leven op aarde mogelijk maakt. Ze geeft ons warmte, licht en energie en is daarom al zolang er leven op aarde is, een heel belangrijk symbool. En dat maakt de zon meteen een dankbaar...

40x inspiratie voor een old school cat tattoo

Voor wie dol is op katten en voor wie dol is op de zogenaamde old school tatoeage stijl | In dit artikel deel ik 40 mooie plaatjes van de old school cat tattoo. Maar wat betekent old school eigenlijk? Wat is een old school tattoo? Old school tatoeëren stamt uit de 17e...

Bereiding

 1. Snijd de munt fijn, de limoenen in vieren en de gember in lange dunne strookjes.
 2. Stamp de munt, limoen en gember in een kom fijn. Doe dit mengsel vervolgens in een karaf.
 3. Snijd de passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Het vruchtvlees doe je vervolgens ook in de karaf bij de munt, limoenen en gember.
 4. Pers de sinaasappelen en voeg het sap ook bij de overige ingrediënten in de karaf.
 5. Doe hier het ijs bij, roer even en top af met bruiswater. 

bron afbeelding 

Fresh Passion mocktail

Bruiswater tip

Wie mijn blog al langer volgt weet dat ik fan ben van de SodaStream apparaten. Hiermee creer je nameliljk in een handomdraai gemakkelijk zelf thuis bruiswater. De apparaten zien er mooi uit en door zelf thuis bruiswater te maken draag je gelijk ook bij aan een beter milieu – want, minder plastic flessen – en je bespaart jezelf een hoop gezeul. De apparaten maken het bruiswater met behulp van koolzuurcilinders, die je heel gemakkelijk kunt aanschaffen en omruilen bij AH, Blokker of online.

Andere drankjes met bruiswater

Homemade, gezonde limonade aangelengd met bruiswater… ik vind het heerlijk. Dit zijn twee van mijn favoriete recepten:

sodastream apparaten