Heb je zin in een feestelijk drankje maar staat je neus niet naar alcohol? Probeer dan eens een alcoholvrije cocktail. Deze kun je heel gemakkelijk zelf maken en smaken eigenlijk net zo lekker. Dit zijn mijn 5 favoriete alcoholvrije cocktails.

Een 0% cocktail, of ook wel een mocktail genoemd, is tegenwoordig superpopulair. Op veel menukaarten kom je de “virgins” al tegen en ze hebben nog een aantal bijkomende voordelen ook. Je kunt deze drankjes de hele dag zonder schuldgevoel drinken – sterker nog – ze zijn soms nog eens supergezond ook! En op feestjes kunnen de kinderen gewoon gezellig meegenieten van dit feestelijke drankje.

0% cocktail 1 | Aardbei margarita

Benodigdheden voor 1 glas:

 • handje aardbeien
 • sinaasappelsap
 • bruiswater
 • 2 takjes munt
 • crushed ijs

DIY | Van oester naar sieradenbakje!

Een tijdje geleden hebben wij oesters gegeten. Gekocht bij de markt en thuis opgeleukt met heerlijke vinaigrettes. Toen ze op waren lag er in de keuken een hele stapel opengebroken oesterschelpen. Op het eerste gezicht niet heel aantrekkelijk. Maar, als je door de...

DIY: stock tank pool in je tuin

Er doet een nieuwe trend de ronde in Pinterest land! Namelijk die van de stock tank pool. De wat?! Hoor ik je denken... Ik ga het je uitleggen. En laten zien natuurlijk. In de VS wordt een stock tank al heel veel jaren ingezet. Niet als pool, maar als drinkbak, voor...

DIY: gallery wall maken (+ tips & inspiratie)

Mijn glad gestucde muren kijken me al een tijdje vragend aan: zeg, zou je niet eens een keertje een spijkertje in ons rammen? Lastig... al een paar jaar houd ik ze strak, leeg en ongeschonden. Vlekjes poets ik grondig weg en oneffenheden werk ik zorgvuldig bij....

DIY | bohemian spiegels maken

Elk jaar in april kunnen we weer naar ons geliefde strandhuisje in Zandvoort. Een deel van de voorpret is altijd bedenken wat we kunnen veranderen in het interieur. Vorig jaar waren het de gordijnen. Deze keer wordt het de lege muur in de keuken. Dit is de plek waar...

DIY | Bloemen drogen voor een superschatting droogbloemenboeket

Droogbloemen zijn terug van weggeweest. Ook ik heb toegegeven aan deze trend, want hoe gezellig is zo'n bosje! Ik kocht een paar bosjes droogbloemen bij het tuincentrum. Best aan de prijs, maar ach, dacht ik, zo'n bosje droogbloemen blijft vast lang mooi. Daar had ik...

Bereiding

Pureer de aardbeien in een glas met een stampertje fijn. Doe het ijs erbij. Voeg de sinaasappelsap en het bruiswater toe en roer het goed door elkaar. Maak het drankje af door de takjes munt er doorheen te roeren.

strawberry margarita

0% cocktail 2 | Virgin mojito met sprite en bruiswater

Benodigdheden voor 1 glas:

 • el rietsuiker
 • 1/2 limoen in partjes gesneden
 • 15 blaadjes verse munt +extra voor eventueel garnering
 • 150 ml sprite
 • 50 ml bruiswater
 • ijsblokjes

Fashionpost 71 | trendy jassen voor de herfst/winter

In ons kikkerlandje kan het weer behoorlijk wisselvallig zijn. Gelukkig kun je je daar prima op kleden. Het belangrijkste kledingstuk om buiten te dragen en de weersomstandigheden mee te trotseren? Dat is natuurlijk de jas! Maar wat zijn nu trendy jassen om te dragen...

Slechter slapen met volle maan? Feit of fabel…

Slecht slapen is misschien wel één van de meest vervelende dingen die je kan overkomen. Je wordt de volgende ochtend gebroken wakker en moet nog de hele dag zien te overleven op een halve tank. Maar slechter slapen met volle maan, is dat nu een feit of een fabel?...

Fashionpost 70: lingerie van Pavone

Veel vrouwen kopen lingerie omdat ze het mooi vinden en omdat ze zich er vrouwelijk in voelen. Wat ik het belangrijkste aan ondergoed vind is dat het me niet in de weg zit, dat ik als het ware niet voel dat ik het draag. De lingerie van Pavone is gemaakt van bamboe,...

Fashionpost 62: over patronen in je kleding

Kleding is heel persoonlijk. De een houdt van een stoere look en draagt misschien vooral sneakers. De ander houdt juist van wat chiquere kleding en is dol op hakken. Jouw kledingstijl, maar ook of je een bepaalde kleur of een type patroon veel draagt, dat schijnt iets...

Wat je niet wist over de Little Black Dress

We hebben hem allemaal wel in de kast hangen: de zogenaamde "Little Black Dress", oftewel de LBD. Een zwart jurkje dat eigenlijk altijd wel kan, naar elk feestje. Maar wat jij niet wist over de little black dress... ...is dat deze helemaal niet klein hoeft te zijn!...

Bereiding

Leg in een groot glas de suiker, munt en limoen en stamp dit even aan. Giet de Sprite en het bruiswater erbij en vul het glas verder vol met ijsblokjes. Garneer eventueel met extra munt en een schijfje limoen.

bron afbeelding 

Fresh Passion mocktail

0% cocktail 3 | Virgin mojito met appelsap

Benodigdheden voor 1 glas:

 •  80 ml appelsap (vers of van de boer is het lekkerst!) 
 • 60 ml bruisend bronwater 
 • sap van 2 limoenen 
 • tl rietsuiker (optioneel)
 • ijsblokjes of gecrushed ijs
 • munt blaadjes

Slowcooker recept | choco-bananenbrood

Brownies, chocoladetaart, Snickers en eigenlijk alles met chocola. Je kan mij ervoor wakker maken. Maar ontbijten met chocoladetaart schijnt niet zo goed voor je te zijn. Om toch aan mijn dagelijkse chocolade dosis te komen maak ik een slowcooker choco-bananenbrood....

Airfryer recept | Frittata met zalm en courgette

Koken zonder gas. Minder elektra gebruiken. Bijna iedereen is er mee bezig. Want hoewel het gasstel niet de grootste verbruiker is, telt iedere kubieke centimeter. En de over vraagt met voorverwarmen aardig wat watt. Mijn Airfryer draait daarom op volle toeren. Niet...

Cola kip van de bbq

Ben jij ook zo dol op kip. Uit de oven met een lekker knapperig korstje. Wist je dat je dat ook met een barbecue kunt bereiken?! Ik probeerde onlangs een nieuw recept: cola kip van de bbq. Superlekker en ook erg leuk om te doen. Lees verder voor het recept. Het recept...

Airfryer edamame bonen

Net als heeeel veel andere Haarlemmers, kom ik graag bij Mabrouk op de Botermarkt. Dit kleine winkeltje is een soort schatkamer voor mensen die van lekker eten houden. Ieder hoekje en gaatje is benut met exotische blikjes, potten en heel veel lekkere borrelhapjes. 1...

Airfryer pitabroodje met ei en avocado

Eet jij weleens pitabroodjes? Ik ben er gek op. Vroeger aten we thuis op vrijdag vaak shoarma. Tegenwoordig eet ik pita's met van alles en nog wat. Als ontbijt, lunch of bij het avondeten. Ook bijvoorbeeld om te dopen in de soep. Eén van mijn pita favorieten is een...

Bereiding

Meng in een glas de suiker, het appelsap en sap van de limoenen. Schenk het bruiswater erbij en voeg het ijs toe. Garneer met muntblaadjes en eventueel nog een partje limoen.

alcoholvrije cocktailrecepten

0% cocktail 4 | SUNSET

Benodigdheden voor 2 glazen:

 • ijsblokjes
 • limonadesiroop
 • 240 ml Sprite
 • 240 ml sinaasappelsap
 • kersen of schijfjes sinaasappel voor de garnering

Wooninspiratie: blank houten kamer en suite

Veel mensen vinden kaal geschuurde kozijnen niet af. Maar daar zijn de meningen in woonland over verdeeld! Want steeds vaker zie je "kale" deuren en een blank houten kamer-en-suite in het interieur. Vind jij deze woontrend mooi? Laat je inspireren. Dat ik in mijn huis...

Prayer plant verzorgen en stekken

De meest voorkomende plant bij mij in huis is de prayer plant. Ook wel de gebedenplant in gewoon Nederlands. de officiele naam van deze plant is de Maranta. De plant komt oorspronkelijk uit de jungle van Brazilie. Daar zie je metershoge varianten. Met deze...

Meer kleur in de badkamer | 27x inspiratie

Ben je op zoek naar inspiratie voor meer kleur in de badkamer? Dan ben je hier aan het juiste adres. Want in dit artikel heb ik de allerleukste gekleurde badkamers op een rijtje gezet. Van een geverfd plafond tot kranen in een knalkleur. En van paarse douchewanden tot...

Woontrend | kobaltblauw in je interieur

Kobaltblauw, koningsblauw, grieksblauw... Hoe je deze kleur ook noemt, het is dé trend in interieur land. Is het iets voor jou? Laat je inspireren door deze voorbeelden. Kleur in je interieur De afgelopen jaren werden veel huizen omgetoverd tot mini-Ibiza plekken. Met...

Het juiste matras kiezen? Dit is mijn gouden tip

Dat het ene matras de andere niet is, dat heb ik de afgelopen periode aan den lijve mogen ondervinden. Maar na een hoop gebroken nachten en pijnlijke rugmomenten heb ik nu eindelijk het juiste matras gevonden! Dat wil jij vast ook. Daarom deel ik graag mijn gouden tip...

Bereiding

Tip: hou de juiste volgorde aan want dan krijg je precies te zien waar deze cocktail z’n naam aan heeft te danken.

 1. Vul beide glazen met ijs.
 2. Doe een kleine hoeveelheid limonadesiroop in het glas (een klein laagje op de bodem).
 3. Mix de Sprite en het sinaasappelsap in een apart glas. Schenk dit vervolgens langzaam in de twee glazen. Door dit langzaam te doen krijg je het effect van een zonsondergang in een glas. Te snel en het mengt zich met de limonadesiroop.
 4. Garneer vervolgens met de kersen of schijfjes sinaasappel.
alcoholvrije cocktail sunset

0% cocktail 5 |Fresh Passion

Benodigdheden voor 4 glazen:

 • 240 ml bruiswater
 • 2 limoenen
 • 6 gram verse gember
 • 8 passievruchten
 • 4 sinaasappels
 • 15 gram munt
 • ijsblokjes

Grote rug tattoo voor vrouwen | >20x inspiratie

Tatoeages worden ook wel als een vorm van body art gezien. En dat is helemaal niet zo gek natuurlijk. Met een rug tattoo kun je artistiek gezien alle kanten op. Deze plek is groot genoeg voor de grotere kunstwerken. Maar ook kleine meesterstukjes komen hier goed tot...

De 50 mooiste kersen tattoos (en hun betekenis)

Kersen tattoos zijn best vaak voorkomende tatoeages. De een zet hem omdat hij/zij van kersen houdt. De ander vanwege een meer symbolische betekenis. Met een kersentattoo kun je in ieder geval alle kanten op: oldskool, minimalistisch of bijvoorbeeld als...

30 minimalistische oog tattoos (en de betekenis)

Er zijn verschillende reden om een tatoeage van een oog te laten zetten. Oog tattoos zitten boordevol symboliek, maar zijn natuurlijk ook gewoon mooi om te zien (letterlijk ;-)) Dit zijn 30 prachtige, minimalistische oog tattoos maar laten we beginnen met de...

30x mooie B&W tijger tattoos (en hun betekenis)

Tijgers zijn een van de populairste dieren ter wereld die wel tot ieders verbeelding spreken. Kracht en schoonheid komen samen en het is dan ook niet zo gek dat een tijger tattoo een gewilde tatoeage is. In dit artikel lees je meer over de betekenis van een tijger...

Tattoo inspiration: 33 black circle tattoos

Een tatoeage van een zwarte cirkel wordt vaak gezet om een andere tattoo te verbergen, een zgn. cover-up tattoo. Maar cirkel tattoo kan ook een diepere betekenis hebben. Dit zijn meer dan 30 voorbeelden van prachtige black circle tattoos. De schoonheid van black...

Bereiding

 1. Snijd de munt fijn, de limoenen in vieren en de gember in lange dunne strookjes.
 2. Stamp de munt, limoen en gember in een kom fijn. Doe dit mengsel vervolgens in een karaf.
 3. Snijd de passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Het vruchtvlees doe je vervolgens ook in de karaf bij de munt, limoenen en gember.
 4. Pers de sinaasappelen en voeg het sap ook bij de overige ingrediënten in de karaf.
 5. Doe hier het ijs bij, roer even en top af met bruiswater. 

bron afbeelding 

Fresh Passion mocktail

Bruiswater tip

Wie mijn blog al langer volgt weet dat ik fan ben van de SodaStream apparaten. Hiermee creer je nameliljk in een handomdraai gemakkelijk zelf thuis bruiswater. De apparaten zien er mooi uit en door zelf thuis bruiswater te maken draag je gelijk ook bij aan een beter milieu – want, minder plastic flessen – en je bespaart jezelf een hoop gezeul. De apparaten maken het bruiswater met behulp van koolzuurcilinders, die je heel gemakkelijk kunt aanschaffen en omruilen bij AH, Blokker of online.

Andere drankjes met bruiswater

Homemade, gezonde limonade aangelengd met bruiswater… ik vind het heerlijk. Dit zijn twee van mijn favoriete recepten:

sodastream apparaten