Heb je zin in een feestelijk drankje maar staat je neus niet naar alcohol? Probeer dan eens een alcoholvrije cocktail. Deze kun je heel gemakkelijk zelf maken en smaken eigenlijk net zo lekker. Dit zijn mijn 5 favoriete alcoholvrije cocktails.

Een 0% cocktail, of ook wel een mocktail genoemd, is tegenwoordig superpopulair. Op veel menukaarten kom je de “virgins” al tegen en ze hebben nog een aantal bijkomende voordelen ook. Je kunt deze drankjes de hele dag zonder schuldgevoel drinken – sterker nog – ze zijn soms nog eens supergezond ook! En op feestjes kunnen de kinderen gewoon gezellig meegenieten van dit feestelijke drankje.

0% cocktail 1 | Aardbei margarita

Benodigdheden voor 1 glas:

 • handje aardbeien
 • sinaasappelsap
 • bruiswater
 • 2 takjes munt
 • crushed ijs

Plantenpot van tegels | zo maak je ‘em

Wil je een originele plantenpot en heb je toevallig nog wat tegeltjes liggen? Dan is deze DIY echt iets voor jou. In dit artikel wat fijne tegel inspiratie en de werkwijze voor de plantenpot van tegels. Tegels, we love them. En lang niet alleen voor het betegelen van...

Budget DIY met Action schaaltjes

Op social media komt de ene na de andere DIY voorbij. Sommige zijn zo leuk dat wij ze natuurlijk moeten uitproberen. Iets wat je nu veel op TikTok ziet zijn DIY's met Action materialen. Vaak lekker goedkoop dus! Wij hebben er 1 uitgeprobeerd waar je twee kommen voor...

DIY | Terracotta decoratie on a budget

Een tijd geleden verscheen er op One Hand in my Pocket een DIY plantenpotjes schilderen. Dat was toen al super leuk en het is nu weer helemaal in! Op TikTok en Instagram zijn er regelmatig video's te zien van potten, vazen en andere decoratie stukken die gepimpt...

DIY: 5x creatief met een oude koffer

Met het opruimen van de zolder, schuur of berging kom je nog wel eens iets tegen. Een oude koffer bijvoorbeeld. En dan bedoelen we echt een oude koffer. Niet één met wieltjes, een cijferslot en 5 verschillende opbergvakken. Maar een eigenlijk onpraktische koffer met...

DIY | Valentijn cadeau

Nog een paar dagen en dan staat Valentijn weer voor de deur. You either hate it or you love it. Sommigen vinden het commerciële onzin en anderen pakken uit met romantische cadeaus. Wij zien het als een goed excuus om jezelf te verwennen, uit eten te gaan of cadeaus te...

Bereiding

Pureer de aardbeien in een glas met een stampertje fijn. Doe het ijs erbij. Voeg de sinaasappelsap en het bruiswater toe en roer het goed door elkaar. Maak het drankje af door de takjes munt er doorheen te roeren.

strawberry margarita

0% cocktail 2 | Virgin mojito met sprite en bruiswater

Benodigdheden voor 1 glas:

 • el rietsuiker
 • 1/2 limoen in partjes gesneden
 • 15 blaadjes verse munt +extra voor eventueel garnering
 • 150 ml sprite
 • 50 ml bruiswater
 • ijsblokjes

Over het ontstaan van de Nike Air Max 1

De Nike Air Max 1 is een van de meest iconische en invloedrijke sneakers in de geschiedenis van de sneakers. Vooral in Nederland is de sneaker misschien wel dé populairste sneaker van Nike ooit. Of je nu jong of oud, sportliefhebber of niet bent... Er is altijd wel...

Fashionpost 74: a pop of red

Dit is een trend waar wij om staan te springen: A pop of red. Open je Instagram of sla je een fashion magazine open, dan ontkom je er niet aan. Deze trend is razend populair. Wat het precies is? Eigenlijk zegt de naam het al. Bij deze trend verwerk je een klein beetje...

De beste tips voor lange nagels

Zijn je nagels net een beetje gegroeid en daar gaat er weer één. Iedereen met kwetsbare nagels kent deze struggle. En hoe irritant is het als er na een verse manicure weer één afrbreekt. Dan maar weer knippen en opnieuw beginnen. Of misschien toch eens wat extra...

Deze dingen wist je nog niet over granaatappel

De granaatappel lijkt steeds populairder te worden. Menig foodie verwerkt de pitjes in gerechten, in de supermarkt kan je verse granaatappelsap persen en het wordt zelfs verwerkt in beauty producten. Maar waar komt de vrucht eigenlijk vandaan en waar is ie goed voor?...

Zo draag je de metallic trend

Wie is er ook ready voor de lente? Wij in ieder geval wel. En één van de leukste dingen aan deze tijd van het jaar zijn de nieuwe lente trends. Aan die van dit jaar moet je misschien een beetje wennen. We hebben het over de metallic trend. En nee, je hoeft niet van...

Bereiding

Leg in een groot glas de suiker, munt en limoen en stamp dit even aan. Giet de Sprite en het bruiswater erbij en vul het glas verder vol met ijsblokjes. Garneer eventueel met extra munt en een schijfje limoen.

bron afbeelding 

Fresh Passion mocktail

0% cocktail 3 | Virgin mojito met appelsap

Benodigdheden voor 1 glas:

 •  80 ml appelsap (vers of van de boer is het lekkerst!) 
 • 60 ml bruisend bronwater 
 • sap van 2 limoenen 
 • tl rietsuiker (optioneel)
 • ijsblokjes of gecrushed ijs
 • munt blaadjes

Pannenkoeken: een wereld van smaak én traditie

Pannenkoeken zijn een geliefde lekkernij die wereldwijd bekend zijn in talloze variaties. Maar deze dunne, platte gebakken deeg”koekjes” zijn veel meer dan slechts een ontbijt-, lunch- of avondmaaltijd. Ze zijn een cultureel fenomeen dat in verschillende delen van de...

Wijnliefhebber? 3 x handige wijnaccessoire

Sauvignon Blanc, Tempranillo, Grenache, en Chardonnay. Dit zijn termen waarvan de echte wijnliefhebber gaat watertanden. Voor velen is het drinken van een goed glas wijn een prachtige ervaring. Zij weten precies wat ze proeven en wat ze over de wijn kunnen vertellen....

Eten op Pampus forteiland – UNESCO werelderfgoed

Ben jij dol op culinaire hoogstandjes uit de natuur en hou je wel van een beetje avontuur? Dan is een avondje lekker eten op Pampus forteiland echt iets voor jou. Op Pampus is van alles te beleven. Je vindt er veel historie, waarvan het fort het belangrijkste bouwwerk...

Zomer salade met een roze twist

Het is weer zomer. Finally! Na een dag in de tuin of op het strand kan uren in de keuken staat erg onaantrekkelijk klinken. En wat is lekkerder dan een makkelijke salade bij warm weer? Dit is een recept voor een zomer salade met vel roze dressing. Er zit couscous en...

Deze dingen wist je nog niet over granaatappel

De granaatappel lijkt steeds populairder te worden. Menig foodie verwerkt de pitjes in gerechten, in de supermarkt kan je verse granaatappelsap persen en het wordt zelfs verwerkt in beauty producten. Maar waar komt de vrucht eigenlijk vandaan en waar is ie goed voor?...

Bereiding

Meng in een glas de suiker, het appelsap en sap van de limoenen. Schenk het bruiswater erbij en voeg het ijs toe. Garneer met muntblaadjes en eventueel nog een partje limoen.

alcoholvrije cocktailrecepten

0% cocktail 4 | SUNSET

Benodigdheden voor 2 glazen:

 • ijsblokjes
 • limonadesiroop
 • 240 ml Sprite
 • 240 ml sinaasappelsap
 • kersen of schijfjes sinaasappel voor de garnering

10x inspiratie met wanden van glasblokken

Glasblokken zijn in het interieur weer helemaal terug van weggeweest. Niet alleen de traditionele exemplaren, op glasblokgebied heeft er de laatste tijd een ware evolutie plaatsgevonden. En dus..

Dit doet de kleur geel met je

De kleur geel staat erom bekend dat hij vrolijk stemt. Het is een stimulerend kleur en als het je lievelingskleur is heb je geluk, want het schijnt dat je dan een positief mens bent. Wat doet de kleur geel met je... lees verder om erachter te komen. Geel voor...

Mosa Kho Liang tegels | hal make-over

2021, het jaar dat een giga verbouwing in ons huis markeerde. Vloerbalken, plafond, leidingen, riool... alles eruit. Daarvoor in de plaats, vloerverwarming, uitbouw, nieuwe tuin, badkamer en hal. En over die hal wil ik het vandaag met je hebben. Want die is toch zo...

DIY | Terracotta decoratie on a budget

Een tijd geleden verscheen er op One Hand in my Pocket een DIY plantenpotjes schilderen. Dat was toen al super leuk en het is nu weer helemaal in! Op TikTok en Instagram zijn er regelmatig video's te zien van potten, vazen en andere decoratie stukken die gepimpt...

Wooninspiratie: blank houten kamer en suite

Veel mensen vinden kaal geschuurde kozijnen niet af. Maar daar zijn de meningen in woonland over verdeeld! Want steeds vaker zie je "kale" deuren en een blank houten kamer-en-suite in het interieur. Vind jij deze woontrend mooi? Laat je inspireren. Dat ik in mijn huis...

Bereiding

Tip: hou de juiste volgorde aan want dan krijg je precies te zien waar deze cocktail z’n naam aan heeft te danken.

 1. Vul beide glazen met ijs.
 2. Doe een kleine hoeveelheid limonadesiroop in het glas (een klein laagje op de bodem).
 3. Mix de Sprite en het sinaasappelsap in een apart glas. Schenk dit vervolgens langzaam in de twee glazen. Door dit langzaam te doen krijg je het effect van een zonsondergang in een glas. Te snel en het mengt zich met de limonadesiroop.
 4. Garneer vervolgens met de kersen of schijfjes sinaasappel.
alcoholvrije cocktail sunset

0% cocktail 5 |Fresh Passion

Benodigdheden voor 4 glazen:

 • 240 ml bruiswater
 • 2 limoenen
 • 6 gram verse gember
 • 8 passievruchten
 • 4 sinaasappels
 • 15 gram munt
 • ijsblokjes

Patch tattoo | mijn persoonlijke ervaring

De wereld van tatoeages heeft zich in de loop der jaren enorm ontwikkeld en uitgebreid en nog steeds komen er nieuwe stijlen bij. Wat dacht je bijvoorbeeld van de folk art en de patch tattoo?! De laatste is gebaseerd op gestikte stoffen, zoals je die ook wel op de...

Zwaluw tattoo | inspiratie en betekenis

Je kunt aan onze artikelen wel zien dat wij bij OHIMP fan zijn van tatoeages! Een nieuwe aanwinst is de zwaluw tattoo. Wij vinden hem te gek. In een zoektocht naar verschillende stijlen stuitten we op de herkomst van de zwaluw tattoo. En dat is een leuk verhaal! Zie...

20x vissen tattoo inspiratie

De zomer komt steeds dichterbij. Veel mensen zitten met hun hoofd al op het strand. Wil je een leuke zomerse tattoo? Ben je geboren in maart, of houd je om een andere reden van vissen? Dan is deze vissen tattoo inspiratie voor jou! Van oldskool tot fineline. Van groot...

Van kunst tot bodyart | 10x tattoo inspiratie

We hebben weer wat tattoo inspiratie. Deze keer van kunstwerk tot bodyart. De mooiste werken voor altijd vereeuwigd op je lichaam. Je ziet het tegenwoordig steeds vaker. Klassieke werken van Van Gogh in full color, tot moderne line-art van Keith haring. Of je nou fan...

Koreaanse tattoos + 20x inspiratie

De Koreaanse cultuur is steeds meer te vinden in Nederland. Heb je wel eens gehoord van Boba tea? Of zit je op TikTok? Dan weet je hoe populair Koreaanse skincare is. En natuurlijk het mega populaire K-pop. Maar dat is niet het enige. Tattoo artiesten voorspellen dat...

Bereiding

 1. Snijd de munt fijn, de limoenen in vieren en de gember in lange dunne strookjes.
 2. Stamp de munt, limoen en gember in een kom fijn. Doe dit mengsel vervolgens in een karaf.
 3. Snijd de passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Het vruchtvlees doe je vervolgens ook in de karaf bij de munt, limoenen en gember.
 4. Pers de sinaasappelen en voeg het sap ook bij de overige ingrediënten in de karaf.
 5. Doe hier het ijs bij, roer even en top af met bruiswater. 

bron afbeelding 

Fresh Passion mocktail

Bruiswater tip

Wie mijn blog al langer volgt weet dat ik fan ben van de SodaStream apparaten. Hiermee creer je nameliljk in een handomdraai gemakkelijk zelf thuis bruiswater. De apparaten zien er mooi uit en door zelf thuis bruiswater te maken draag je gelijk ook bij aan een beter milieu – want, minder plastic flessen – en je bespaart jezelf een hoop gezeul. De apparaten maken het bruiswater met behulp van koolzuurcilinders, die je heel gemakkelijk kunt aanschaffen en omruilen bij AH, Blokker of online.

Andere drankjes met bruiswater

Homemade, gezonde limonade aangelengd met bruiswater… ik vind het heerlijk. Dit zijn twee van mijn favoriete recepten:

sodastream apparaten