Heb je zin in een feestelijk drankje maar staat je neus niet naar alcohol? Probeer dan eens een alcoholvrije cocktail. Deze kun je heel gemakkelijk zelf maken en smaken eigenlijk net zo lekker. Dit zijn mijn 5 favoriete alcoholvrije cocktails.

Een 0% cocktail, of ook wel een mocktail genoemd, is tegenwoordig superpopulair. Op veel menukaarten kom je de “virgins” al tegen en ze hebben nog een aantal bijkomende voordelen ook. Je kunt deze drankjes de hele dag zonder schuldgevoel drinken – sterker nog – ze zijn soms nog eens supergezond ook! En op feestjes kunnen de kinderen gewoon gezellig meegenieten van dit feestelijke drankje.

0% cocktail 1 | Aardbei margarita

Benodigdheden voor 1 glas:

 • handje aardbeien
 • sinaasappelsap
 • bruiswater
 • 2 takjes munt
 • crushed ijs

DIY: gallery wall maken (+ tips & inspiratie)

Mijn glad gestucde muren kijken me al een tijdje vragend aan: zeg, zou je niet eens een keertje een spijkertje in ons rammen? Lastig... al een paar jaar houd ik ze strak, leeg en ongeschonden. Vlekjes poets ik grondig weg en oneffenheden werk ik zorgvuldig bij....

DIY | bohemian spiegels maken

Elk jaar in april kunnen we weer naar ons geliefde strandhuisje in Zandvoort. Een deel van de voorpret is altijd bedenken wat we kunnen veranderen in het interieur. Vorig jaar waren het de gordijnen. Deze keer wordt het de lege muur in de keuken. Dit is de plek waar...

DIY | Bloemen drogen voor een superschatting droogbloemenboeket

Droogbloemen zijn terug van weggeweest. Ook ik heb toegegeven aan deze trend, want hoe gezellig is zo'n bosje! Ik kocht een paar bosjes droogbloemen bij het tuincentrum. Best aan de prijs, maar ach, dacht ik, zo'n bosje droogbloemen blijft vast lang mooi. Daar had ik...

DIY | terracotta potjes dierenprint

Terracotta potjes. Ze zijn kaal al leuk, maar met een dierenprintje nog veel leuker! Tijdens het opruimen kom ik er een paar tegen die ideaal zijn voor de stekjes die nodig verpot moeten worden. Ik ga de potjes pimpen met dierenprints. Deze DIY is echt supersimpel en...

DIY | kandelaar Yin Yang

Met de pas ingestelde avondklok zijn de kaarsen niet aan te slepen bij ons thuis. We doen er alles aan om het zo gezellig mogelijk te maken. Inmiddels hebben wij heel veel kaarsen, maar geen kandelaars meer om ze in te zetten. En even snel naar de winkel kan ook niet...

Bereiding

Pureer de aardbeien in een glas met een stampertje fijn. Doe het ijs erbij. Voeg de sinaasappelsap en het bruiswater toe en roer het goed door elkaar. Maak het drankje af door de takjes munt er doorheen te roeren.

strawberry margarita

0% cocktail 2 | Virgin mojito met sprite en bruiswater

Benodigdheden voor 1 glas:

 • el rietsuiker
 • 1/2 limoen in partjes gesneden
 • 15 blaadjes verse munt +extra voor eventueel garnering
 • 150 ml sprite
 • 50 ml bruiswater
 • ijsblokjes

Muggenbulten? 10x anti-jeuk tips

Muggen, ze hebben vast een nuttige rol in ons ecosysteem... Toch ben ik ze liever kwijt dan rijk. Moeten ze jou en/of je kinderen ook altijd hebben? Dit zijn 10 tips tegen jeukende muggenbulten die jou misschien kunnen helpen. Al van kleins af en ben ik een fanatieke...

Slaaptips | slapen met sokken en zuivere lucht

Slapen met sokken aan? Mia doet niet anders. Ik raad het altijd af want ik ben (was!) in de veronderstelling dat het slecht voor je was. Toch is dit niet helemaal waar... Mia heeft, net als ik, last van koude uiteindes. Onze neus, handen en voeten zijn al-tijd koud....

10 tips tegen de winterblues (en herfstdip)

De bladeren vallen van de boom, de wind giert om het huis en de dagen worden almaar korter. Het is herfst... Zie jij op tegen de donkere dagen? Misschien heb je wel wat aan deze 10 tips tegen de winterblues. Wist je dat ruim 1,2 miljoen mensen jaarlijks serieus last...

Stinkschoenen? Zo krijg je ze weer fris

We hebben er allemaal wel eens last van, stinkschoenen. Maar wat kun je ertegen doen? Ik heb 6 huis-, tuin en keukenoplossingen, die jouw schoenen weer als nieuw maken. De laatste hockeywedstrijd is gespeeld en terwijl ik Mia's tas openrits voor een "end-of-season...

Tixel behandeling | mijn ervaringen + eerste voor/na

Het gevecht tegen de tand des tijds, die ga je niet winnen. Maar je kunt je huid wel een handje helpen, om het proces te vertragen. Met een Tixel behandeling bijvoorbeeld. Ik onderging de treatment en ga je uitleggen wat het is, hoe het voelt en wat je kunt...

Bereiding

Leg in een groot glas de suiker, munt en limoen en stamp dit even aan. Giet de Sprite en het bruiswater erbij en vul het glas verder vol met ijsblokjes. Garneer eventueel met extra munt en een schijfje limoen.

bron afbeelding 

Fresh Passion mocktail

0% cocktail 3 | Virgin mojito met appelsap

Benodigdheden voor 1 glas:

 •  80 ml appelsap (vers of van de boer is het lekkerst!) 
 • 60 ml bruisend bronwater 
 • sap van 2 limoenen 
 • tl rietsuiker (optioneel)
 • ijsblokjes of gecrushed ijs
 • munt blaadjes

10x gezondheidsvoordelen van amandelmeel

Of amandelmeel gezond is? Jazeker, het is zelfs supergezond en staat bovenaan de superfood lijsten. In dit artikel alle voordelen op een rij. Meestal maak je een taart voor een vrolijke gebeurtenis. Maar het bakken van de taart zelf is natuurlijk ook al een feestje,...

Ontbijtrecept | Oostenrijkse Bircher Muesli

Reizen is altijd weer een feestje. En van iedere reis neem je wel weer iets mee naar huis. Bij mij is dat vaak een recept. Tijdens onze laatste reis naar Innsbruck kregen we in het hotel Bircher Muesli. En die was zo lekker! Ik maak hem nu ook graag als ontbijt op het...

Slowcooker tips en tricks

Koken in de slowcooker is al heel gemakkelijk. Toch kan het nog beter! De veelgebruikers van de slowcooker hebben al heel wat tips en tricks bedacht. Tijd om die te verzamelen en met jou te delen. Enne, heb jij er 1 die hier nog niet bij staat? Laat het vooral weten...

Slowcooker recept patatje stoof

Soms loopt het gewoon even anders. Dat gebeurt me nogal eens met het avondeten bij ons strandhuisje. Dan heb ik alles in huis, maar zit ik nog zo lekker met mijn wijntje dat het er niet meer van komt om te koken. Dus kook ik vaak 'vooruit' om er zeker van te zijn dat...

Gezond tussendoortje | zo maak je een healthy LION

Gezond én lekker snaaien? Het kan! Maar ook ik moet toegeven: ze gaan bij mij niet vaak samen. Overdag gaat het goed. Maar ’s avonds als ik lekker op de bank zit met een serie, dan gaan de zakken chips open en tik ik zo een hele chocolade reep weg. Herken jij dit of...

Bereiding

Meng in een glas de suiker, het appelsap en sap van de limoenen. Schenk het bruiswater erbij en voeg het ijs toe. Garneer met muntblaadjes en eventueel nog een partje limoen.

alcoholvrije cocktailrecepten

0% cocktail 4 | SUNSET

Benodigdheden voor 2 glazen:

 • ijsblokjes
 • limonadesiroop
 • 240 ml Sprite
 • 240 ml sinaasappelsap
 • kersen of schijfjes sinaasappel voor de garnering

Een bohemian tuin? Zo maak je ’em

Op een mooie zaterdagochtend komen Judith en Bennie aangefietst. Judith heeft haar grijze werkoverall aan en Bennie heeft zijn schepje in z'n hand. "Wat gaan jullie doen?" vraag ik.  "Wij komen je helpen in de tuin!" Wat gezellig, een dagje tuinieren met Judith en...

5x wooninspiratie voor de winter

Zodra de dagen weer korter worden begint het verlangen naar het cocoonen in huis te groeien. Ben jij ook al aan het nadenken over winterstyling voor jouw huis? Ik heb 5x wooninspiratie voor de winter op een rijtje gezet, wie heb jij er ook iets aan. Ook al vind ik de...

Woonidee: tegelvloer van hout

Stel dat je niet perse van een tegelvloer houdt, maar wel van de gemakken van een tegelvloer wilt genieten... En stel je wilt eigenlijk alleen maar een houten vloer. Heb je dan een "probleem"? Nee hoor, ik heb de ideale oplossing gespot: een tegelvloer van hout! Een...

DIY: gallery wall maken (+ tips & inspiratie)

Mijn glad gestucde muren kijken me al een tijdje vragend aan: zeg, zou je niet eens een keertje een spijkertje in ons rammen? Lastig... al een paar jaar houd ik ze strak, leeg en ongeschonden. Vlekjes poets ik grondig weg en oneffenheden werk ik zorgvuldig bij....

Woontip | kies de juiste prullenbak

Wist je dat niet iedere prullenbak voor elke ruimte geschikt is? Ik had geen idee en ik denk met mij velen niet. Daarom even wat handige woontips over de juiste prullenbak. Op het moment van schrijven van dit artikel is ons huis een grote bouwput. We zitten namelijk...

Bereiding

Tip: hou de juiste volgorde aan want dan krijg je precies te zien waar deze cocktail z’n naam aan heeft te danken.

 1. Vul beide glazen met ijs.
 2. Doe een kleine hoeveelheid limonadesiroop in het glas (een klein laagje op de bodem).
 3. Mix de Sprite en het sinaasappelsap in een apart glas. Schenk dit vervolgens langzaam in de twee glazen. Door dit langzaam te doen krijg je het effect van een zonsondergang in een glas. Te snel en het mengt zich met de limonadesiroop.
 4. Garneer vervolgens met de kersen of schijfjes sinaasappel.
alcoholvrije cocktail sunset

0% cocktail 5 |Fresh Passion

Benodigdheden voor 4 glazen:

 • 240 ml bruiswater
 • 2 limoenen
 • 6 gram verse gember
 • 8 passievruchten
 • 4 sinaasappels
 • 15 gram munt
 • ijsblokjes

30 minimalistische oog tattoos (en de betekenis)

Er zijn verschillende reden om een tatoeage van een oog te laten zetten. Oog tattoos zitten boordevol symboliek, maar zijn natuurlijk ook gewoon mooi om te zien (letterlijk ;-)) Dit zijn 30 prachtige, minimalistische oog tattoos maar laten we beginnen met de...

30x mooie B&W tijger tattoos (en hun betekenis)

Tijgers zijn een van de populairste dieren ter wereld die wel tot ieders verbeelding spreken. Kracht en schoonheid komen samen en het is dan ook niet zo gek dat een tijger tattoo een gewilde tatoeage is. In dit artikel lees je meer over de betekenis van een tijger...

Tattoo inspiration: 33 black circle tattoos

Een tatoeage van een zwarte cirkel wordt vaak gezet om een andere tattoo te verbergen, een zgn. cover-up tattoo. Maar cirkel tattoo kan ook een diepere betekenis hebben. Dit zijn meer dan 30 voorbeelden van prachtige black circle tattoos. De schoonheid van black...

30x inspiratie voor minimalistische & old school tattoos van de zon

De zon, het stralende middelpunt van ons sterrenstelsel, een hemellichaam die ons het leven op aarde mogelijk maakt. Ze geeft ons warmte, licht en energie en is daarom al zolang er leven op aarde is, een heel belangrijk symbool. En dat maakt de zon meteen een dankbaar...

40x inspiratie voor een old school cat tattoo

Voor wie dol is op katten en voor wie dol is op de zogenaamde old school tatoeage stijl | In dit artikel deel ik 40 mooie plaatjes van de old school cat tattoo. Maar wat betekent old school eigenlijk? Wat is een old school tattoo? Old school tatoeëren stamt uit de 17e...

Bereiding

 1. Snijd de munt fijn, de limoenen in vieren en de gember in lange dunne strookjes.
 2. Stamp de munt, limoen en gember in een kom fijn. Doe dit mengsel vervolgens in een karaf.
 3. Snijd de passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Het vruchtvlees doe je vervolgens ook in de karaf bij de munt, limoenen en gember.
 4. Pers de sinaasappelen en voeg het sap ook bij de overige ingrediënten in de karaf.
 5. Doe hier het ijs bij, roer even en top af met bruiswater. 

bron afbeelding 

Fresh Passion mocktail

Bruiswater tip

Wie mijn blog al langer volgt weet dat ik fan ben van de SodaStream apparaten. Hiermee creer je nameliljk in een handomdraai gemakkelijk zelf thuis bruiswater. De apparaten zien er mooi uit en door zelf thuis bruiswater te maken draag je gelijk ook bij aan een beter milieu – want, minder plastic flessen – en je bespaart jezelf een hoop gezeul. De apparaten maken het bruiswater met behulp van koolzuurcilinders, die je heel gemakkelijk kunt aanschaffen en omruilen bij AH, Blokker of online.

Andere drankjes met bruiswater

Homemade, gezonde limonade aangelengd met bruiswater… ik vind het heerlijk. Dit zijn twee van mijn favoriete recepten:

sodastream apparaten