Heb je zin in een feestelijk drankje maar staat je neus niet naar alcohol? Probeer dan eens een alcoholvrije cocktail. Deze kun je heel gemakkelijk zelf maken en smaken eigenlijk net zo lekker. Dit zijn mijn 5 favoriete alcoholvrije cocktails.

Een 0% cocktail, of ook wel een mocktail genoemd, is tegenwoordig superpopulair. Op veel menukaarten kom je de “virgins” al tegen en ze hebben nog een aantal bijkomende voordelen ook. Je kunt deze drankjes de hele dag zonder schuldgevoel drinken – sterker nog – ze zijn soms nog eens supergezond ook! En op feestjes kunnen de kinderen gewoon gezellig meegenieten van dit feestelijke drankje.

0% cocktail 1 | Aardbei margarita

Benodigdheden voor 1 glas:

 • handje aardbeien
 • sinaasappelsap
 • bruiswater
 • 2 takjes munt
 • crushed ijs

DIY: oorbellen maken van fimo klei (+ win shoptegoed)

Heb jij ze ook al eens voorbij zien komen, die leuke oorbellen gemaakt van Fimo klei? Ilja's dochter Kiki kwam ze voor het eerst tegen op Pinterest en niet veel later was het oorbellen maken met Fimo klei haar favoriete tijdverdrijf geworden. Nou ja, tijdverdrijf. Een...

Weekend finds 22: mooie paaseieren inspiratie

In de Weekend Finds van deze week heb ik allerlEI leuke paaseieren inspiratie verzameld, die je heel eenvoudig zelf thuis kunt namaken. Veel plezier ermee!Het paaseitje hierboven is toch wel een van mijn favorieten. Wat een schattig schaapje! Ik vraag me alleen af hoe...

DIY: paaseieren versieren zonder verf

Het is bijna Pasen en de verschillende paas DIY-ies vliegen me om de oren. De meeste mensen gaan in de weer met paaseieren versieren met verf. Maar stel dat je helemaal geen zin hebt om te gaan kliederen met verf, dan heb ik hier de truc om paaseieren zonder verf te...

DIY: kaarsenstandaard van hout maken

Kaarsen in huis zorgen voor gezelligheid. Ze branden natuurlijk extra mooi in een leuke kandelaar of standaard. En hoe leuk als je deze zelf gemaakt hebt. In dit artikel laten we zien hoe je heel eenvoudig zelf een kaarsenstandaard van hout kunt maken. Samen knutselen...

DIY: upgrade woonaccessoires met goudverf

Wist je dat je met een paar simpele handelingen woonaccessoires kunt omtoveren tot echte blikvangers? All you need is een likje goudverf. Laat je inspireren door deze voorbeelden. In de kerstvakantie ben ik helemaal los gegaan met verschillende DIY projecten. Ik heb...

Bereiding

Pureer de aardbeien in een glas met een stampertje fijn. Doe het ijs erbij. Voeg de sinaasappelsap en het bruiswater toe en roer het goed door elkaar. Maak het drankje af door de takjes munt er doorheen te roeren.

strawberry margarita

0% cocktail 2 | Virgin mojito met sprite en bruiswater

Benodigdheden voor 1 glas:

 • el rietsuiker
 • 1/2 limoen in partjes gesneden
 • 15 blaadjes verse munt +extra voor eventueel garnering
 • 150 ml sprite
 • 50 ml bruiswater
 • ijsblokjes

5x tips tegen oogrimpels

Je ogen zijn de spiegels van je ziel. En ja, daar horen ook de fijne en gelijktijdig minder fijne rimpels bij. Met het verstrijken der jaren kunnen deze rimpels misschien zelfs wel een doorn in het oog worden. Voor diegene deel ik hier mijn 5 persoonlijke tips tegen...

Fashionpost #66 | Dit zijn mijn 3 zero feel ondergoed tips

Die bonnetjes in nieuwe kleding, je kent ze wel. Die lange flappen in je zij of die harde labels in je nek. Die knip ik er altijd uit, gelijk. Waar ik ook niet goed tegen kan, dat zijn knellende BH’s of beugels in BH’s. Zodra het maar even kan – en geef toe, met de...

Fashionpost #65 | 3x winterjassen trends

Het is weer zover: de zon gaat schuil achter grijze wolken en de wind steekt de kop op. Herfst. Winter! Persoonlijk heb ik daar geen enkele moeite mee, want dan kan ik mij buiten weer heerlijk hullen in mutsen, sjaals en warme winterjassen. Ben jij benieuwd wat de...

Shoptip | duurzame webwinkel Bewust Puur

Dat het shoppen van duurzame, biologische en natuurlijke producten alleen gedaan wordt door geitenwollensokken types behoort inmiddels allang tot een grijs verleden. Althans, in mijn beleving. Ik gebruik steeds vaker natuurlijke producten, voor mijn voeding en...

Mama Mia test: WECOLOUR haarverf (mét grijsdekking… echt!)

Al jarenlang verf ik mijn eigen haar. Meestal (= eigenlijk altijd wel) met een pakje dat ik bij de drogist heb gekocht. Aan die pakjes kleven behoorlijk wat nadelen. Want: ze zijn niet goed voor mijn haar (veel te agressief) en bovendien is de grijsdekking ver te...

Bereiding

Leg in een groot glas de suiker, munt en limoen en stamp dit even aan. Giet de Sprite en het bruiswater erbij en vul het glas verder vol met ijsblokjes. Garneer eventueel met extra munt en een schijfje limoen.

bron afbeelding 

Fresh Passion mocktail

0% cocktail 3 | Virgin mojito met appelsap

Benodigdheden voor 1 glas:

 •  80 ml appelsap (vers of van de boer is het lekkerst!) 
 • 60 ml bruisend bronwater 
 • sap van 2 limoenen 
 • tl rietsuiker (optioneel)
 • ijsblokjes of gecrushed ijs
 • munt blaadjes

5x feestelijke alcoholvrije cocktails (kidsproof)

Heb je zin in een feestelijk drankje maar staat je neus niet naar alcohol? Probeer dan eens een alcoholvrije cocktail. Deze kun je heel gemakkelijk zelf maken en smaken eigenlijk net zo lekker. Dit zijn mijn 5 favoriete alcoholvrije cocktails. Een 0% cocktail, of ook...

Lekker soeprecept: pompoensoep met kerrie en kokos

Het is weer herfst. De tijd voor lange wandelingen. Trappen door de prachtig gekleurde bladeren in het bos. Om daarna thuis op de bank lekker rozig te ontspannen met een kop soep. En welke soep hoort het meest bij herfst: pompoensoep!  Recept met een pittige twist Ik...

3x lekkere koffierecepten voor bij ons strandhuisje

Het leven bij ons strandhuisje, ik kan er eindeloos over schrijven. Maar dat ga ik nu niet doen, ik hou het vandaag bij koffie. Want net zoals dat je er prima kunt koken, kun je bij het strandhuisje ook heerlijke koffie zetten. Dit zijn 3 lekkere koffierecepten die ik...

Linzensoep met tomaat en puntpaprika

Van de week in de super zag ik ze staan: de welbekende oranje linzen. Het was alweer een hele tijd geleden dat ik hier soep van had gemaakt! Zou ik even snel een receptje kunnen opzoeken en gelijk de boodschappen hiervoor inslaan? Welnee, ik bedenk zelf wel iets. En...

Chia pudding met aardbei en munt (goed voor de huid!)

Chiazaad werd door de Keuringsdienst van Waarde ook wel omschreven als vogelzaad. Daar zijn ze natuurlijk vrij in, maar een feit is wel dat chia zich perfect leent voor een voedzaam en gezond ontbijtje. Deze chia pudding met aardbei en munt bijvoorbeeld, is enorm...

Bereiding

Meng in een glas de suiker, het appelsap en sap van de limoenen. Schenk het bruiswater erbij en voeg het ijs toe. Garneer met muntblaadjes en eventueel nog een partje limoen.

alcoholvrije cocktailrecepten

0% cocktail 4 | SUNSET

Benodigdheden voor 2 glazen:

 • ijsblokjes
 • limonadesiroop
 • 240 ml Sprite
 • 240 ml sinaasappelsap
 • kersen of schijfjes sinaasappel voor de garnering

Waarom een schaarlamp niet in je interieur mag ontbreken

De schaarlamp, ook wel harmonicalamp genoemd, is al heel lang een van mijn favoriete lampen. In ons strandhuisje, maar ook thuis heb ik meerdere exemplaren hangen. Waarom ik dit type lamp zo fijn vind? Lees verder… Ons favoriete hoekje in huis Iedereen heeft denk ik...

18x de leukste kleine eethoekjes voor in kleine keukens

's Morgens aan de eettafel het nieuws en de socials checken, met een kop koffie binnen handbereik. Heerlijk! Dat ochtendmomentje vind ik zowat wel het fijnste moment van de dag. Nu ben ik hartstikke blij met onze grote antieke eettafel geplaatst aan de rand van onze...

Mooie houten vloeren inspiratie

Een best wel groot probleem... onze vloerbalken vertonen sporen van zwam. Ga ik dit nog een paar jaar aankijken en onze eikenhouten vloer een nieuw leven geven? Of pak ik het rigoreuzer aan, laat de balken vervangen en kies een nieuwe vloer. Wat het ook wordt, de...

Verzorgingstips voor de bekerplant (ook wel de Monkey Jar)

Heb ik me in het tuincentrum toch gewoon weer niet weten in te houden. Dit keer viel ik als een blok voor een hangplant met rode kelken. Het blijkt een vleesetende plant te zijn! Hij heet Nephentes oftewel bekerplant. Hoe je deze bijzondere plant verzorgt? Daar vertel...

Weekend finds 24 | met o.a. antibitch serum (?!)

Terwijl ik geniet van het uitzicht bij ons strandhuisje tik ik lekker wat blogjes weg. En zo is het ook weer tijd voor een nieuwe Weekend Finds, waarin ik mooie plaatjes deel die ik de afgelopen week her en der ben tegengekomen. Antibitch serum, een geinig...

Bereiding

Tip: hou de juiste volgorde aan want dan krijg je precies te zien waar deze cocktail z’n naam aan heeft te danken.

 1. Vul beide glazen met ijs.
 2. Doe een kleine hoeveelheid limonadesiroop in het glas (een klein laagje op de bodem).
 3. Mix de Sprite en het sinaasappelsap in een apart glas. Schenk dit vervolgens langzaam in de twee glazen. Door dit langzaam te doen krijg je het effect van een zonsondergang in een glas. Te snel en het mengt zich met de limonadesiroop.
 4. Garneer vervolgens met de kersen of schijfjes sinaasappel.
alcoholvrije cocktail sunset

0% cocktail 5 |Fresh Passion

Benodigdheden voor 4 glazen:

 • 240 ml bruiswater
 • 2 limoenen
 • 6 gram verse gember
 • 8 passievruchten
 • 4 sinaasappels
 • 15 gram munt
 • ijsblokjes

30x inspiratie voor minimalistische & old school tattoos van de zon

De zon, het stralende middelpunt van ons sterrenstelsel, een hemellichaam die ons het leven op aarde mogelijk maakt. Ze geeft ons warmte, licht en energie en is daarom al zolang er leven op aarde is, een heel belangrijk symbool. En dat maakt de zon meteen een dankbaar...

40x inspiratie voor een old school cat tattoo

Voor wie dol is op katten en voor wie dol is op de zogenaamde old school tatoeage stijl | In dit artikel deel ik 40 mooie plaatjes van de old school cat tattoo. Maar wat betekent old school eigenlijk? Wat is een old school tattoo? Old school tatoeëren stamt uit de 17e...

30x bijzondere katten tattoos

Een katten tattoo kun je laten zetten om verschillende redenen. Het kan zijn dat je gewoon dol bent op deze beesten. Misschien als een mooie, blijvende herinnering aan je overleden kat. Of je bent bijvoorbeeld spiritueel ingesteld en neemt een katten tatoeage vanwege...

“Negative space tattoos” | bloemen in zwarte cirkels

Nog niet eens zo heel lang geleden werd er op mensen met tatoeages enorm neergekeken. Maar dat is gelukkig allemaal verleden tijd. Een mooie tattoo is in de meeste gevallen een waar - vaak persoonlijk - kunstwerk. Ben je al bekend met de zogenaamde "negative space"...

18x een prachtige driehoek tattoo met bloemen (+ betekenis)

Een driehoek tattoo kun je op verschillende plekken op je lichaam zetten. Ook zijn er tal van variaties mogelijk. Heel speciaal zijn de driehoek tattoos met bloemen. Wist je trouwens dat een driehoek tattoo een speciale betekenis heeft? De driehoek staat onder andere...

Bereiding

 1. Snijd de munt fijn, de limoenen in vieren en de gember in lange dunne strookjes.
 2. Stamp de munt, limoen en gember in een kom fijn. Doe dit mengsel vervolgens in een karaf.
 3. Snijd de passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Het vruchtvlees doe je vervolgens ook in de karaf bij de munt, limoenen en gember.
 4. Pers de sinaasappelen en voeg het sap ook bij de overige ingrediënten in de karaf.
 5. Doe hier het ijs bij, roer even en top af met bruiswater. 

bron afbeelding 

Fresh Passion mocktail

Bruiswater tip

Wie mijn blog al langer volgt weet dat ik fan ben van de SodaStream apparaten. Hiermee creer je nameliljk in een handomdraai gemakkelijk zelf thuis bruiswater. De apparaten zien er mooi uit en door zelf thuis bruiswater te maken draag je gelijk ook bij aan een beter milieu – want, minder plastic flessen – en je bespaart jezelf een hoop gezeul. De apparaten maken het bruiswater met behulp van koolzuurcilinders, die je heel gemakkelijk kunt aanschaffen en omruilen bij AH, Blokker of online.

Andere drankjes met bruiswater

Homemade, gezonde limonade aangelengd met bruiswater… ik vind het heerlijk. Dit zijn twee van mijn favoriete recepten:

sodastream apparaten