De granaatappel lijkt steeds populairder te worden. Menig foodie verwerkt de pitjes in gerechten, in de supermarkt kan je verse granaatappelsap persen en het wordt zelfs verwerkt in beauty producten. Maar waar komt de vrucht eigenlijk vandaan en waar is ie goed voor? Wij zochten het uit en kwamen bijzondere antwoorden tegen. Deze dingen wist je nog niet van granaatappel!

Er zijn 300 soorten granaatappel

Ja echt, 300! Misschien ken je alleen die uit de supermarkt, logisch want daar kom je waarschijnlijk het vaakst. Maar ga eens naar de groenteboer of de Turkse supermarkt. Daar zul je al zien dat de granaatappel verschillen in kleur. Het is natuurlijk logisch dat je net als appels ook verschillende granaatappels hebt. Als je goed zoekt kan je zelfs gele granaatappels vinden. Die smaken een stuk zoeter dan de rode die weer wat frisser en zuriger smaken. Het schijnt dus dat er 300 verschillende soorten granaatappels zijn die verschillen in grootte, kleur en smaak. Van heel zoet naar heel zuur en alles er tussenin.

gele granaatappel
granaatappel pitjes

Zo ontleed je een granaatappel

Het is je misschien al opgevallen dat een hele granaatappel een stuk goedkoper is dan de losse pitjes. Bij de Albert Heijn bijvoorbeeld kost een hele granaatappel €1,65 en een bakje pitjes kost €3,50. En uit 1 granaatappel kan je zeker 2 bakjes halen. Dubbel duur dus. Maar, zo’n granaatappel ontleden kan best ingewikkeld zijn, dus we snappen de verleiding om toch zo’n bakje te halen. Met deze methode lukt het iedereen. En het is zo gedaan! (Je kunt het filmpje doorspoelen naar 3 minuten)

Granaatappel is goed voor je huid

In de Griekse mythologie wordt granaatappel omschreven als een symbool voor schoonheid. Nou, die Grieken hadden er wel verstand van. Granaatappel is op meerdere manieren super voor je huid! Dat komt vooral doordat de vrucht veel antioxidanten bevat. Die antioxidanten beschermen je huid bijvoorbeeld tegen schade van de zon, het hydrateert de huid en gaat tekenen van veroudering tegen. En vooral dat laatste vinden wij wel interessant. We waren dan ook meer danWij blij met de nieuwe granaatappel lijn van Weleda. Een gezichtsverzorgingslijn speciaal voor de 40+ huid.

Granaatappel regenereert de rijpere huid

De lijn van Weleda bestaat uit een oogcreme, een serum en een dag- en nachtcreme. Wil je jouw huid net even iets extra’s geven? Dan is er ook een gezichtsolie. Al deze producten bevatten granaatappelpitolie en peptiden van macawortel. Beide ondersteunen de natuurlijke regeneratie van de huid. In andere woorden, de producten verminderen lijntjes en rimpels en verstevigen de huid.

weleda
weleda oog
granaatappel weleda

Weleda’s zomerfavorieten

Wij zijn sowieso fan van de artikelen van Weleda. Naast de gloednieuwe granaatappel lijn hebben ze ook zomerfavorieten. Misschien ken je de Skinfood van Weleda wel. Wij gebruiken deze creme al jaren, ideaal voor een droge huid. Maar, in de zomer is zo’n vettige creme toch wat minder lekker. En met dit weer heeft je huid natuurlijk andere verzorging nodig. Ga daarom voor de skinfood light. Of zelfs de skinfood ultralight-dry oil. Die laatste kan je gebruiken op je hele lichaam. Super licht en trekt snel in. 

Granaatappelpitjes zijn slecht voor het milieu

Om nog even terug te komen op ons tweede punt. Hier hadden we het al over het financiële voordeel van een hele granaatappel kopen. Maar wist je dat voorverpakte granaatappelpitjes super slecht zijn voor het milieu? Hele granaatappels worden per boot vervoerd en zijn gekoeld wekenlang houdbaar. Losse pitjes daarentegen zijn maar een paar dagen houdbaar waardoor ze worden ingevlogen. Neem het plastic verpakkingsmateriaal mee en granaatappelpitjes zijn ongeveer net zo slecht als een pakje gehakt. Dus, onze tip: houd het bij hele granaatappels en de producten van Weleda. Goed voor het milieu en goed voor jou!

Meer fruit voor je huid

Superfoods voor je haar