Curaçao is een heel veelzijdig eiland en super leuk om heen te gaan met de familie. Maar, het is ook wel eens lekker om zonder kids weg te gaan. Even wat tijd met z’n tweeén. Dat zagen Marieke en Patrick ook wel zitten. In plaats van een kindervakantie gingen ze voor een relax en culinaire vakantie. Je zal zien dat er dan hele andere activiteiten op de planning staan. Driegangen menu’s in plaats van de kinderkaart, infinity pools in plaats van waterparken en natuurlijk lekkere wijntjes en cocktails. Dit zijn Marieke haar tips voor Curaçao zonder kids. 

Soi95 Curaçao

In de Penstraat in Willemstad ligt het Aziatische restaurant Soi95. Je wordt hier welkom geheten door heel vriendelijk personeel en kunt er genieten van shared dining. De smaakcombinaties zijn zalig. Soi95 heeft heerlijke cocktails die perfect te combineren zijn bij de superlekkere gerechten. Ook de wijnkaart is er trouwens erg goed.

Curacao marieke
Curacao marieke

Ginger Curaçao

7,5  jaar geleden kwam ik voor het eerst bij restaurant Ginger en nog steeds kom ik er graag terug. De eigenaresse neemt altijd de tijd om even een babbeltje te maken. Het restaurant ligt midden in Willemstad in een knusse binnentuin. Of je nu de vis van de dag of een salade bestelt (of iets totaal anders) het is meer dan genoeg en lekkere fris en smaakvol. De keuken is een mengeling van Caribische, Aziatischeen Indiase gerecht. Patrick en ik hebben er in onze vakantie zelfs 2 x gegeten. De tweede avond was er live muziek van een band die aan het warmlopen was voor het Blues Sea Festival dat een dag later begon. Wat een sfeer, ze speelde Sade en het paste perfect bij mijn Catch of the Day.

ginger curacao
nultwintig curacao

Nultwintig Curaçao

In landhuis ‘De Goede Hoop’ is restaurant Nultwintig gevestigd. Hier kun je terecht voor een snelle hap, maar je kunt er ook uitgebreid dineren. In mijn mooiste jurk zaten Pat en ik buiten op het terras. We keken uit op de infinity pool en hoorden de zee ruizen. Optimaal genieten. Het restaurant is gelegen in de wijk Pietermaai in Willemstad. Wij kozen een 3-gangen menu met lekkere bijpassende wijn met de naam ‘Ja, ja!’ van Chateau Amsterdam. Het restaurant was oorspronkelijk van 2 sterrenchefs die al eerder een restaurant in Amsterdam en Singapore openden.

BKLYN Curaçao

BKLYN is een gastrobar geïnspireerd op Brooklyn New York. Het gehele interieur ademt de Broolyn vibe. Onze 20-jarige zoon zou het ook helemaal geweldig hebben gevonden, want de rapmuziek galmt lekker door de speakers. De cocktails zijn meer dan bijzonder: ik nam de Bushwick Swizzle en Patrick de Hangin’ Grapes met een heerlijke spicy twist. De gerechten zijn kunstwerkjes om te zien en smaken verrukkelijk.

Step by Step Curaçao

Een dikke aanrader is een elektrische step tour door Willemstad van Step by Step. Je komt op de meest verrassende plekken waar je als toerist normaal niet zo snel komt. Onze tourleider Kurt wist heel veel te vertellen en heeft ons geweldige streetart graffiti en de verhalen erachter verteld. We dronken gifgroene rum in de Netto Bar, waar onze “Willie en Max” trouwens ook regelmatig zijn geweest.

step by step curacao
step by step curacao

Kontiki Beach

Wij verbleven in het geweldige Kontiki Beach in Mambo Beach. Het resort is omgeven door een Caribische, tropische tuin met zoutwater zwembaden. De hotelkamers zijn gebouwd in koloniale stijl en erg ruim. Naast het resort ligt het levendige Cabana Beach. Een complete beach club waar de gasten van Kontiki Beach Resort dagelijks gebruik kunnen maken van ontbijt en lunch. De strandbedden zijn gratis voor hotelgasten en je wordt er bediend aan je bedje. Ideaal voor onze relax vakantie!

Curaçao tips

Ibiza tips