Het is weer zomer. Finally! Na een dag in de tuin of op het strand kan uren in de keuken staat erg onaantrekkelijk klinken. En wat is lekkerder dan een makkelijke salade bij warm weer? Dit is een recept voor een zomer salade met vel roze dressing. Er zit couscous en falafel in waardoor het wel lekker vult. En met die roze dressing is het een feestje op je bord.

ingrediënten dressing

Ingrediënten dressing:

 • 1 doosje frambozen (ongeveer 150 gram)
 • Een kleine sjalot
 • Rasp en sap van 1 limoen
 • 1 flinke theelepel mosterd
 • 2 eetlepels honing
 • Klein scheutje witte wijn azijn
 • 60 milliliter olijfolie

Ingrediënten zomer salade

 • Parelcouscous
 • Kropsla
 • Komkommer in kleine blokjes
 • Granaatappel pitjes
 • Falafel
 • Avocado

De hoeveelheden hangen af van het aantal personen

Dressing zomer salade

Voor deze dressing hoef je geen keukenprins of prinses te zijn. Je stopt namelijk gewoon alle ingrediënten op de olie na in een blender en zet hem aan. Als alles gemixt is giet je langzaam de olijfolie erbij. Mix het mengsel tot deze wat lichter van kleur wordt en er romig uit gaat zien. That’s it. Je kunt naar smaak nog wat extra honing of azijn toevoegen. En daarna heb je een prachtige roze dressing die perfect gaat met deze zomer salade!

De roze dressing is op basis van frambozen wat hem een heerlijk zoet/zure smaak geeft. En check hier hoe gezond ze zijn!

roze dressing
dressing zomer salade

Zomer salade maken

Ook de salade is eigenlijk een fluitje van een cent. Binnen 10 minuten staat er een heerlijk maaltje op tafel.

1. Begin met het koken van de couscous zodat je in de tussentijd groeten kan snijden. Check op de verpakking hoe dat moet.

2. Snijd de sla in dunne reepjes en de komkomer in kleine blokjes en zet even aan de kant.

3. Als je een hele granaatappel hebt moet je die eerst ontleden. Lees in dit artikel hoe dat moet! Heb je een bakje met pitjes, dan kan je verder naar de volgende stap!

4. Snijd de avocado in kwarten. Pel voorzichtig de schil eraf en leg een kwartje op zijn kant neer. Snijd met een scherp mes dunne plakjes, maar zorg dat deze op elkaar blijven liggen. Dan kan je ze voorzichtig uit elkaar halen als een waaier. Dat ziet er extra mooi uit op je bord. Maar gewoon in stukjes snijden kan ook.

5. Bak de falafel even kort in de pan of airfryer.

zomer salade
zomer salade bord

Zomer salade in elkaar zetten

Voor een feestje op je bord kan je elk ingrediënt een klein vakje geven. Zie het voorbeeld op de foto. Schenk als laatste de roze dressing over de salade en dat is het. Je kunt met dit recept natuurlijk eindeloos variëren. Je kunt groenten naar jouw smaak toevoegen, je kan een extra ingrediënt toevoegen zoals feta of halloumi en je kan variëren in graanproduct. Zo stel je de zomer salade helemaal af op jouw voorkeuren!

Nog een zomer recept!

Verfrissende zomer drankjes