Zijn je nagels net een beetje gegroeid en daar gaat er weer één. Iedereen met kwetsbare nagels kent deze struggle. En hoe irritant is het als er na een verse manicure weer één afrbreekt. Dan maar weer knippen en opnieuw beginnen. Of misschien toch eens wat extra liefde geven. Wij hebben de beste tips voor lange en sterke nagels op een rijtje gezet. Geen dure salon, geen uren werk, maar gewoon wat extra aandacht.

Vijlen, vijlen en vijlen

Dat een vijl onderdeel is van een goede manicure set is misschien geen verrassing. Hoe vaak je hem moet gebruiken misschien wel. Heb je echt kwetsbare nagels? Dan kan je wel om de dag vijlen. Je hoeft geen uren bezig te zijn. Gewoon om te dag even checken of er geen haaltjes of gekke hoekjes aan je nagels zitten. Dit is namelijk wat ze kwetsbaar maakt en waar deze als eerste zal scheuren. En niet alleen de hoeveelheid, maar ook de manier van vijlen is van belang. Vermijd heen en weer bewegingen en vijl je nagels rond. Ronde nagels die niet te puntig zijn breken het minst snel.

nagellak
turtle design

Verzorgen

Je smeert dagcréme op je gezicht, conditioner in je haar en handcréme op je handen. Want een gehydrateerde huid is een sterke huid. En zo zijn gehydrateerde nagels sterke nagels. In veel handcrémes zitten ingrediënten die je nagels sterker maken. Voor extra verzorging kan je ook nagelriem olie gebruiken. Hiermee kan je voorzichtig je nagelriem naar beneden drukken. Houd je niet van dat vettige gevoel? Smeer je handen dan in voor het slapen. Of zoek een handcréme uit die snel intrekt. Het kan ook handig zijn om een kleine tube in je tas te stoppen, zo heb je hem altijd bij de hand. Smeren maar!

Maniac Nails

Heb je alles al geprobeerd, maar blijven je nagels afbreken? Dan heb je misschien wat extra versterking nodig. Dan kom je al snel uit bij een salon voor een dure BIAB behandeling of acryl. Gelukkig hebben wij een goedkopere, makkelijkere en vooral super leuke oplossing gevonden. Maniac Nails.

Met Maniac Nails zien je nagels eruit alsof je bij de salon bent geweest. Het zijn namelijk gel stickers die je opplakt. Deze doe je vervolgens onder een UV lamp waardoor ze uitharden. Je hoeft dus geen vaste hand te hebben. En het leuke is dat Maniac Nails ook hele leuke designs verkoopt. Nagels met bloemen, hartjes, glitters of misschien zelfs een koeienprint. Niks is te gek.

Lange nagels maniac
maniac nails
Maniac nagels

Beter dan gellak

Maar waarom is Maniac Nails dan beter? Door de verharde sticker breken je nagels niet meer af. En in tegenstelling tot gellak of acryl hoeft het er niet afgevijld te worden. Na twee weken kan je de stickers er voorzichtig afhalen met wat olie. Zo blijft je eigen nagel gezond en intact. Zie hier precies hoe je de stickers aanbrengt en verwijderd.

nagels before
pukka purple

Resultaten

Op de foto’s hierboven zie je het groei effect met Maniac Nails. Van korte en kwetsbare, naar lange en gezonde nagels. En dat in twee maanden! Lijkt het jou ook wat?

Wonderolie voor je haar

Tips tegen oogrimpels