Je ogen zijn de spiegels van je ziel. En ja, daar horen ook de fijne en gelijktijdig minder fijne rimpels bij. Met het verstrijken der jaren kunnen deze rimpels misschien zelfs wel een doorn in het oog worden. Voor diegene deel ik hier mijn 5 persoonlijke tips tegen oogrimpels.

Hij is bij mij ingeslagen als een bom. De overgang. Opvliegers, nachtelijk zweten (ugh), down – van het ene op het andere moment (gelukkig niet te vaak), en mijn huid verandert. Dat laatste zie ik met angst en beven tegemoet. Meer roodhuid, meer verslapping en meer lijnen. Ik weet het, het gevecht tegen de tand des tijds is niet te winnen. Maar ik kan er wel het een en ander aan doen om het te vertragen. Toch?!

Tip 1 |Zonbescherming

Het schijnt dat rimpels voor 90% door UV-straling worden veroorzaakt. Goede bescherming tegen de zon is dus essentieel. Gebruik minimaal factor 30 en doe dit het hele jaar door. Bij ons strandhuisje is dat zomers de regel. Een grote fles zonnebrand staat altijd binnen handgebruik. En qua zonbescherming werk ik daarnaast veel met parasols en doeken. Dat staat nog vrolijk ook.

Veel mensen denken dat het gezicht in de winter geen zonnebrandcrème nodig heeft, omdat de zon dan niet schijnt. Toch is dit niet het geval. Ook al is het ijskoud en bewolkt, het blijft belangrijk je huid te beschermen met een SPF.

Er bestaan verschillende soorten uv-straling: uva, uvb en uvc. De uvb-stralen zorgen ervoor dat je huid verkleurt. De uva-stralen doen dit niet, maar dringen ook in de winter diep door in de huid. Dat is gevaarlijk, want deze vorm van uv-straling is medeverantwoordelijk voor huidveroudering en -kanker. De uvc-straling is het meest gevaarlijk, maar deze bereikt ons niet omdat vanwege de ozonlaag.

zonbescherming

Tip 2 | Gebruik goede oogverzorging

De huid rondom je ogen is erg dun en daardoor de meest gevoelige zone van het gezicht. De oogcontour behoeft dan ook speciale aandacht. Gewone gezichtsverzorging gebruiken als oogcreme werkt meestal niet. Het kan zelfs een averechts effect hebben, omdat cremes voor het gezicht vetter zijn wat rimpels juist benadrukt. 

MGC oogverzorging

MGC huidverzorging

Zelf gebruik ik ’s morgens een oogserum voor donkere kringen en wallen. En voor het slapen gaan een oogcreme voor fijne lijntjes en rimpels. Beiden zijn van het merk MGC, 1 van mijn favoriete huidverzorgingsmerken. De producten van MGC bevatten onder andere CBD, een stofje dat is afgeleid van cannabis oftewel hennep. CBD bevat veel vitamine A, B, D, E en F en is rijk aan antioxidanten.

De oogcrème voor fijne lijntjes en rimpels stimuleert de aanmaak van collageen en elastine om het delicate weefsel rond de ogen op te vullen.

Het oogserum tegen donkere kringen en wallen verbetert de circulatie en het afvoeren van lymfevocht rondom de ogen en verwijdert zo giffen, donkere kringen en wallen.

Ik gebruik beide producten al ruim een jaar en ben er supertevreden over. Niet onbelangrijk: alle MGC producten zijn 100% vegan en het merk heeft dan ook in 2020 niet voor niets de Dutch Beauty Award gewonnen!

 

15 tips tegen dikke vochtwallen

Heb jij last van dikke wallen onder je ogen? Dat wordt veroorzaakt door teveel vocht. Dit zijn 15 tips tegen vochtwallen.

Tip 3 | Vermijd knijpen met de ogen

Om rimpels te voorkomen helpt het om zo min mogelijk te fronsen en je ogen samen te knijpen. Hierdoor raken de spieren in je gezicht namelijk overwerkt en zien rimpels hun kans. Je ogen samenknijpen doe je overigens vaker dan je denkt: 

  • Bij een schelle lucht of felle zonneschijn. Vooral mensen met een lichte kleur ogen zijn “lichtgevoelig” en knijpen daardoor sneller met hun ogen. Deze foto is dus duidelijk een gevalletje zo-moet-het-niet 😉
    Een zonnebril is het devies. Wat ook fijn werkt vind ik zelf, is een pet, die gelijk helpt bij een bad-hair-day.
  • Bij het lezen van kleine lettertjes. Jongelingen hebben hier natuurlijk nog minder last van. Maar in de meeste gevallen – zodra je de 40 gepasseerd bent – gaan de ogen al snel achteruit. Het beste kun je je trots opzij zetten en toch maar die lees- en/of computerbril aanschaffen.

 

tips tegen oogrimpels

Wist je dat je met groene thee ook af kunt vallen?

In groene thee zitten veel anti-oxidanten die zorgen ervoor dat je spijsvertering sneller en beter gaat werken. Door deze betere werking gaat je lichaam eerder over tot vetverbranding, wat er voor zorgt dat de kilo’s er sneller vanaf gaan.

Tip 4 |De juiste voeding

Een gezond dieet, met weinig zout, heeft zeker effect op rimpels onder de ogen.

Omega 3-vetzuren zijn gezonde vette met heel veel gezondheidsvoordelen. Deze vetzuren zitten voornamelijk in chiazaad, lijnzaadolie, noten, algen en in verschillende vissoorten. Omega 3-vetzuren kun je ook dagelijks in tabletvorm slikken.

Verder eet je natuurlijk voldoende groente en fruit en vergeet je niet om genoeg water te drinken, voor de hydratatie. Een mooie huid begint namelijk bij een goede vochtbalans. Minstens acht glazen water drinken per dag zorgt ervoor dat je huid zuiver blijft, onzuiverheden wegblijven en dat rimpels verminderen.

tips tegen oogrimpels

7x DIY haarmaskers met honing

Waarom je honing in je haar zou smeren? Omdat je haar er van gaat glanzen, omdat het steviger wordt etc. Dit zijn 7 haarmaskers met honing die je heel makkelijk zelf thuis kunt maken.

Tip 5 | Gezondere levensstijl

Een gezonde(re) levensstijl draagt bij aan een stralende huid, dat is je vast niet onbekend. Het kan daarom een goed idee zijn om je levensstijl hier en daar wat aan te passen.

  • Een gezond dieet bijvoorbeeld, zoals beschreven bij tip 4.
  • Of wat dacht je van een dagelijkse dosis buitenlucht? In deze rare COVID-tijden en het vele thuiswerken wil dat er nog wel eens bij in schieten. Maar frisse lucht doet echt wonderen voor je huid. Ik maak de laatste tijd elke dag een wandeling. De ene keer wat langer dan de andere keer. Deze wandeling aan de rand van Haarlem vind ik echt een aanrader.
  • Ook een (min of meer) vast slaapritme heeft een duidelijk rimpel verminderend effect. Zo rond de 8 uur slaap is nog steeds het beste. Voor mij werkt tussen 22.30 en 6.30 het beste. Slaap ik langer, dan voel ik me eigenlijk alleen maar moeier en zijn de rimpels en wallen onder mijn ogen vele malen groter.
  • Een inkoppertje: niet roken en geen (minder) alcohol staan ook garant voor een positief effect op rimpels. Dat zal nog een uitdaging worden tijdens mooie zomeravonden of de feestelijke decembermaand. Maar check deze 5 vrolijke cocktails eens? Allemaal zonder alcohol met (bruis)water als basis.

Wist je dat…

Uit onderzoek gebleken is dat vrouwen die gelukkig zijn (en minder stress hebben), minder last hebben van rimpels?! Volgens de onderzoekers kan een gelukkige relatie en een relaxte, optimistische kijk op het leven je gezicht jong houden.

strawberry margarita

Huidveroudering door “blauw licht”

Dit vind ik interessant en gelijktijdig best shocking: huidveroudering treedt op door veel achter de computer en op je telefoon/iPad te zitten. Veel onderzoeken beweren dit. Daaruit blijkt namelijk dat dat blauwe licht uit je scherm zou kunnen zorgen voor huidveroudering.

bron