Niets lekkerder op een warme dag dan een groot glas ijsthee met gember, een schijfje citroen en een takje munt. Trouwens, niet alleen op warme dagen vind ik dit recept voor gezonde ijsthee lekker, maar ook bijvoorbeeld na het sporten. Ik maak ‘em met bruiswater en vind hem dan zelfs nog lekkerder dan met plat water. Maar, die keuze is natuurlijk persoonlijk.

Ik heb namelijk een nieuw apparaat, een mintgroene/ijsblauwe Sodastream. Dit apparaat maakt met een druk op de knop bruiswater van gewoon plat kraanwater. Daar komt bij, hij misstaat allesbehalve op ons aanrecht.

recept gezonde icetea

Dol op bubbels

Sommige drankjes vind ik heel erg lekker als ze net wat meer pit hebben, door de toevoeging van bubbels. Jus d’orange bijvoorbeeld, schenk ik graag in een grote bierpul, aangelengd met bruiswater en veel ijs. Ik ben met het nieuwe apparaat een beetje aan het experimenteren geslagen en kwam er zo achter dat je eigenlijk hartstikke makkelijk, zelf gezonde ijsthee kunt maken.

Recept: kurkuma thee (zo simpel, zo gezond)

Detox thee recepten

Mijn favoriete theetjes zijn mijn verschillende detox thee recepten. Detox klinkt gelijk heel heftig, maar ik ben erachter dat heel veel specerijen een ontgiftende werking hebben en je ze dus als “detox” mag bestempelen.

Zo gezond is steranijs (+ detox theerecept)

Kurkuma (of turmeric), steranijs en kardemom bijvoorbeeld. Maar ook gember en citroen, de ingrediënten die ik gebruik voor deze ijsthee. De basis voor deze ijsthee is groene thee. Deze thee heeft namelijk zo enorm veel gezondheidsvoordelen. Ik vertel er hier meer over. Wist je dat je zelfs met groene thee kunt afvallen?!

Recept voor gezonde ijsthee met gember en citroen

Zelf gezonde ijsthee maken

Mocht je denken dat het moeilijk is om zelf ijsthee te maken… think twice 😉 Al dat je hoeft te doen is een pot van jouw favoriete thee te zetten, deze af te laten koelen en vervolgens serveren met ijs, veel ijs. Maar omdat ik dus mijn Sodastream aan het uitproberen ben, zet ik een extra sterke pot thee om deze vervolgens als een soort van siroop te gebruiken en aan te lengen met bruiswater.

Ingrediënten voor de gezonde ijsthee met gember en citroen

Voor 1 liter thee doe ik in mijn theefilter in de theepot:

  • 3 tl groene thee
  • 7 plakjes gember
  • 1 liter kokend water

Dit laat ik vervolgens op het aanrecht staan tot het is afgekoeld. Vervolgens schenk ik een glas voor ongeveer 2/5 met de thee en leng dit aan met het bruiswater. Dan voeg ik toe:

Dit roer ik goed door. Vervolgens doe ik erbij:

  • verse muntblaadjes
  • wat partjes citroen
  • veel ijs
  • en ter garnering nog een gezellig schijfje citroen

Kijk, het ziet er mooi uit, is ook nog eens hartstikke gezond en smaakt heerlijk. O ja, variëren met verschillende ingrediënten mag hoor!

Proost 🙂

recept voor gezonde ijsthee