Sauvignon Blanc, Tempranillo, Grenache, en Chardonnay. Dit zijn termen waarvan de echte wijnliefhebber gaat watertanden. Voor velen is het drinken van een goed glas wijn een prachtige ervaring. Zij weten precies wat ze proeven en wat ze over de wijn kunnen vertellen. Ben jij zo’n echte wijnconnaisseur? Of zoek je juist een cadeau voor iemand anders? Lees dan snel verder; wij bespreken 3x een  wijnaccessoire die elke liefhebber in huis moet hebben!

Wijnaccessoire 1 – Pronk met je flessen in een wijnrek

Een prachtige reis door de Provence of een bezoekje aan een wijnhuis in Portugal; als echte wijnliefhebber verzamel je waarschijnlijk de mooiste wijnen van over de hele wereld. Deze drink je natuurlijk niet in één keer op. Elke wijn wacht namelijk op het perfecte moment. Organiseer je een gezellig diner bij jou thuis? Dan is het tijd voor die mooie Italiaanse Barolo! Daar heb je een wijnrek voor nodig. Een wijnrek is een stijlvolle en handige toevoeging aan je woning. Berg je wijnen dus op in een mooi wijnrek en laat je bezoekers je prachtige collectie zien.

Wijnaccessoire 2 – Verwen je rode wijn met een decanteerkan

Wie wat vaker mooie rode wijnen drinkt, weet dat een decanteerkan geen overbodige luxe is. Sommige rode wijnen hebben behoefte aan wat extra zuurstof om complexe smaken naar voren te halen. Kenmerkend van oudere rode wijnen is het sediment aan de onderkant van de fles. Door de wijn te decanteren, laat je deze achter in de kan en niet in je klas. Daarnaast staat het ook nog eens hartstikke leuk op tafel; ze zijn er in allerlei stijlen.

Elzas wijnen: 3 wijnhuizen, 3x anders

Wijnccessoire 3 – Schaf een mooie collectie glazen aan

Tot slot kunnen mooie wijnglazen niet ontbreken. De echte wijnkenner weet dat je niet elke wijn uit hetzelfde glas drinkt. Zelfs per druif gebruik je weer een ander glas. Je kunt voor elke wijn wel een ander glas kopen, maar begin eens met verschillende glazen voor rode en witte wijn, en een bubbel. Zoals we al zeiden, heeft rode wijn vaak behoefte aan wat extra zuurstof. Daar koop je dus een breed glas voor. Daarentegen serveer je witte wijn in een wat smaller glas en een prosecco in een speciale flute.

Kortom…

… als liefhebber van een goed glas wijn kun je deze accessoires echt niet missen. Zet een wijnrek neer in je woonkamer en pronk met al je mooie flessen. Daarnaast geef je gasten een echte culinaire ervaring en schenk een mooie rode wijn uit met een decanteerkan. Tot slot investeer je in mooie, kwalitatieve wijnglazen. Zo til je een avondje wijnproeven naar een hoger niveau en laat je een goede indruk achter bij al je wijn liefhebbende vrienden!