Mijn Airfryer en ik, we zijn vrienden. Ik heb een XXL, best een joekel. Hij heeft desondanks een vaste plek ik mijn keuken. Want wat kan dit apparaat veel! En ook zo snel. Mijn grootste ontdekking is misschien wel mijn Airfryer ontbijt met een eitje. Zo simpel en zo lekker!

Een eitje koken in de Airfryer

Bij mijn Airfryer zat een receptenboekje. Daarin las ik dat je ook een ei kunt koken in de Airfryer. Waarom zou je dat doen, dacht ik toen nog. Inmiddels weet ik het! Je kunt in je Airfyer afbakbroodjes en je eitje tegelijk bereiden. Ik vind dat in het weekend echt een luxe-ontbijtje. Enige wat je nodig hebt, behalve een Airfryer natuurlijk, is een goede eierprikker.

airfryer ontbijt met eitje

Ingredienten Airfryer ontbijt met eitje

  • afbakbroodjes naar keuze
  • 1 (of meer) ei
airfryer ontbijt met eitje doorgesneden

Bereiden Airfryer ontbijt met eitje

Haal de eieren op tijd uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur zijn. Is geen must, maar maakt de kans op het knappen van je eitje nog kleiner. Prik je ei (of eitjes) een paar keer in met een eierprikker. Ik prik 4 gaatjes, dat gaat altijd goed. Leg de afbakbroodjes samen met het ei in de Airfryer. Stel de temperatuur in op 150 graden, tijd op 10 minuten. Dat is alles. Laat je ei wel schrikken onder de koude kraan als het klaar is, anders kookt het door. Ik gebruik een lepel om het hete eitje uit de Airfryer te halen.

Met een middelgroot ei is je eitje nu half hard/half zacht. En je broodjes lekker knapperig. Smullen!

Een ander Airfryer recept proberen? Wat dacht je van een lekkere appelcake:

https://www.onehandinmypocket.nl/2022/01/04/airfryer-appelcake/