In Zuid-Bretagne is Lorient en omgeving een heerlijke bestemming voor een weekend, midweek of complete vakantie. Je hebt er een kustlijn van ruim 100 kilometer met mooie stranden, eilanden en wilde kusten.De gastronomie – uiteraard veel vis – is er ontzettend goed. Wij zijn er een midweek en weten het zeker, we komen terug!

In Lorient verblijven we in een perfect hotel. Ideaal qua ligging (dichtbij centrum, station en parkeergarage). Erg mooi qua interieur. En met een fantastisch uitgebreid ontbijtbuffet. Dit hotel is onze thuisbasis voor de komende dagen en vanuit daar gaan we wat plekken in de omgeving verkennen.

Geschiedenis van Lorient

Lorient gold aan het begin van de 17e eeuw als een strategische plaats gekozen door de Compagnie des Indes om haar handel in stoffen, porselein en specerijen te ontwikkelen. Uit deze bloeiende activiteit werd in 1666 de stad Lorient geboren. Helaas was deze strategische positionering ook de oorzaak van de vernietiging van 90% van de stad, in 1944 tijdens de WOII. De wederopbouw in de jaren ’50 en ’60 heeft de stad een leuk karakter gegeven dat geschiedenis en moderniteit combineert.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bonnie Dubois (@bonniedubois)

Als je in augustus in Lorient bent is het Festival Interceltic een aanrader, met veel muziek, dans, foodtrucks en vrolijke mensen. Het heeft een zoals de naam als doet vermoeden keltisch karakter dus je kunt veel invloeden verwachten uit Ierland en Schotland.

Vakantie in Denemarken | citytrip in Horsens

Lorient La Base: onderzeebasis uit WOII

Lorient la Base is een culturele plek bij Lorient, waar tijdens de WOII in bunkers de onderzeeboten waren gestationeerd. Nu is het een culturele plek waar je heel leuk kunt eten en drinken (Tara!), naar het onderzeebootmuseum kunt gaan (prachtig van opzet, erg leuk voor jong en oud, je gaat ook daadwerkelijk een onderzeeboot in), vaartochtjes kunt maken (wij gaan zeilen!) en de Tyroll kunt pakken (dat is een hoge/snelle kabelbaan, but we did it!!) Al met al waren we hier een hele dag zoet.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bonnie Dubois (@bonniedubois)

Vakantietips Zuid-Bretagne | Ile de Groix

In het hart van Zuid-Bretagne, op 45 minuten varen van Lorient, ligt het mooie eilandje Groix. Ile de Groix is een beschermd natuurgebied en heeft een zogenaamd microklimaat. Het eilandje is bijna 15 km² en heel erg goed te verkennen. Te voet langs de kustpaden (rond het eiland 27 km) of met de fiets op de fietsroutes (meer dan 40 km aan paden)

Vanuit de haven van Lorient nemen wij ‘smorgens om 9.00 de boot naar het eiland. Om 10.00 uur zijn we bij de fietsverhuur. En dan is het genieten geblazen. We zien woeste kusten, pareltjes van stranden, diepe afgronden, een vuurtoren… We verdwalen meermaals. Maar dat ligt niet aan het routekaartje. Maar aan onze oververhitte hoofden, want wij houden het kaartje verkeerd om.

Het dorpje Groix is allerschattigst en heeft een heel gezellig plein met terrasjes en winkeltjes, leuke winkeltjes!

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bonnie Dubois (@bonniedubois)

Vakantietips Zuid-Bretagne | Hennebont & Saint-Pierre Quiberon

Daarover snel meer!

Wil je ondertussen meer Zuid-Bretagne verkennen? Neem dan vooral een kijkje op de website van de regio.