In ons kikkerlandje kan het weer behoorlijk wisselvallig zijn. Gelukkig kun je je daar prima op kleden. Het belangrijkste kledingstuk om buiten te dragen en de weersomstandigheden mee te trotseren? Dat is natuurlijk de jas! Maar wat zijn nu trendy jassen om te dragen tijdens de herfst en de winter?

trendy regenjassen

Regenjas

We beginnen met de jas waar je in Nederland niet zonder kunt: de regenjas. Je wilt immers niet direct doorweekt zijn als je door een regenbui moet lopen of fietsen. En de regenjassen van tegenwoordig hoeven helemaal niet suf te zijn! Een goede regenjas dames is gemaakt van een speciaal materiaal, dat water volledig afstoot. Denk ook na over de lengte van de jas, Van een lange regenjas om op de fiets te kunnen dragen tot een korte regenjas die wat luchtiger zit.

10 tips tegen de winterblues (en herfstdip)

trendy parka jassen

Parka

Een andere stijlvolle winterjas dames vind ik de parka. Deze is al jaren on-trend, in zowel dikke als dunnere varianten. Wil je zo warm mogelijk blijven? Kies dan voor een gewatteerde parka, met een extra dikke beschermlaag. Zet de capuchon op om het gure weer te kunnen doorstaan. De grote zakken zijn praktisch om je spullen in kwijt te kunnen: van sleutels tot telefoon. In de designs van een parka wordt aan alles gedacht, om stylish en praktisch voor de dag te komen.

comfy jassen winter

Puffer jas

Je houdt ervan of je vindt het niets: een puffer jas. Eén ding is zeker: we zien ‘m steeds vaker voorbijkomen! Puffer jackets zien er uniek uit, met de ‘opgeblazen’ compartimenten. Het is zo ongeveer de warmste winterjas die er te vinden valt: een perfecte optie dus als je het gauw koud hebt in de winter.

mantel jassen

Mantel

Ben je op zoek naar een wat nettere winterjas? Ga dan voor een klassieke mantel. Met een enkele of een dubbele rij knopen: je zet je beste modebeentje voor als je zo’n jas draagt. Het zit ‘m in de materiaalsoort, aangezien een mantel vaak van wol wordt gemaakt. De fit is de laatste tijd super oversized. Wat ‘em niet alleen warm maar ook heel comfy maakt. Wijde broek, sneakers, coltrui, jas en je bent klaar!

lemmy coat

Lammy coat

We sluiten af met een van mijn favoriete jassoorten: een lammy coat! Die jas springt direct in het oog, vanwege de unieke jaren ’70 uitstraling. De traditionele kleur voor een lammy coat is bruin, maar ook in zwart, grijs, groen etc. kun je ‘m vinden. Op heel veel manieren te dragen en te combineren.

Trendy jassen genoeg!

Wat is jouw favoriete jas voor de herfst/winter?

Fashionpost #62: zo style je de witte broek in de winter