Dat het shoppen van duurzame, biologische en natuurlijke producten alleen gedaan wordt door geitenwollensokken types behoort inmiddels allang tot een grijs verleden. Althans, in mijn beleving. Ik gebruik steeds vaker natuurlijke producten, voor mijn voeding en lichaamsverzorging. Niet alles hoor, moet ik eerlijk zeggen. Want alleen maar duurzame producten gebruiken, is vaak toch net iets kostbaarder. Hoewel… ik heb bij de duurzame webwinkel Bewust Puur producten ontdekt die het tegendeel bewijzen en stukken voordeliger EN gezonder zijn dan de commerciële merken. Misschien is deze Bewust Puur shoptip ook wel iets voor jou?

Laatst maakte ik een wandeling door de buurt uit mijn jeugd. Ik vertelde mijn wandelmattie honderduit over alles wat ik er had meegemaakt. In het Schalkwijkse Haarlem heb ik gewoond van “74 tot “86. Genoeg jaren voor heel veel overtuigende en vormende jeugdherinneringen, ik kan er een boek over vol schrijven. Maar voor nu stip ik alleen even de enige (en eerste?) biologische winkel van de buurt (van Haarlem?) aan. Gelegen aan de Briandlaan in de box van een flatgebouw, had een doorgewinterde/doorgeslagen moestuinder een groentewinkeltje gemaakt. In de paar vitrines die de winkel rijk was stonden hele bijzondere yoghurt kweeksels en in bruine flessen ondefinieerbare – waarschijnlijk eigen gebrouwen – lichaamsverzorgingsproducten, waarvan de naam en plaats van bestemming met pen op een blanco etiket geschreven waren. Ik gunde dit alles geen blik waardig. Ik kwam daar tenslotte maar voor 1 ding: mijn dagelijkse rolletje Lakrisal (biologisch?) voor tijdens de lessen op school, die er om de hoek lag. So far mijn eerste kennismaking met een biologische winkel, maar zeker niet de laatste!

biologische webwinkel

Eerlijk en duurzaam in de nineties

Door de jaren heen ben ik bij heel veel duurzame/biologische/verantwoorde winkels geweest. Ik kan me nog zo’n winkel herinneren in Amsterdam, als je het station uitkwam. Ze verkochten daar vooral veel spirituele producten. Ik kwam er graag voor edelstenen en wierook. Ze hadden daar ook een cafetaria, destijds natuurlijk uberhip direct bij/in de shop. De naam schiet me te binnen! Oibibio. Dit was begin jaren ’90. De tijd dat yoga (weer) in opmars kwam. Je niet meer voor gek werd verklaard als je vegetarisch was. En er steeds meer bewustzijn kwam voor eerlijke producten.

Bruine flessen

Nog niet zo heel lang geleden schreef ik een blog over verzorgingsproducten in bruine flessen, de oude apothekersflessen. Die zijn op het moment helemaal trendy en refereren feitelijk aan vroegere tijden, toen de producten nog veel minder chemisch en meer natuurlijk waren. Wat mij betreft mag deze trend doorzetten en smeren we straks allemaal eerlijker. Wel zo goed voor het milieu, en onze eigen gezondheid.

duurzame webwinkel bewust puur

Duurzame webwinkel Bewust Puur

Ik was op zoek naar een goede haarolie. Het wekenlang wonen op een strandhuisje verricht namelijk geen wonderen voor de lokken. In tegendeel, op mijn hoofd zouden veel vogels graag een nestje willen bouwen. Ik kwam uit bij de duurzame webwinkel Bewust Puur en heb een heerlijke haarolie gevonden. En uiteraard meer…

De producten zijn een lust voor het oog, vind je niet? En ik kan je verklappen, dat zijn ze ook voor je lijf. Mijn haren doe ik hier niet meer los maar draag ik in een wat beter beschermende vlecht (deze is gemaakt door mijn nichtje Jet, ik zou willen dat ik het zelf zo kon). De producten die ik heb uitgekozen zijn wel wat duurder dan wat ik gewoonlijk besteed. Maar op mijn haar ben ik dan ook heel erg zuinig.

5 redenen om ook te gaan suppen

Bewust Puur voor iedere portemonnee

Op Bewust Puur kun je shoppen binnen jouw eigen budget, of dat nou hoog, gemiddeld of laag is. De producten van Dr. Konopka bijvoorbeeld, zijn heel erg voordelig en ook vegan, dierproefvrij en op basis van 98% natuurlijke ingrediënten. Nog zo’n betaalbaar, vegan merk: SO’BiO étic. Bij Bewust Puur kun je trouwens ook lifestyle producten shoppen. Denk aan herbruikbare boterhamzakjes, 6-vakken lunchboxen, boodschappennetjes, bamboe tandenborstels, slabbetjes van biologisch katoen etc. etc. Ik vind deze avocadosok heel erg interessant. Neenee, dat is geen sok met avocado’s erop, maar een sok om je niet-rijpe avocado in te doen, waardoor deze sneller rijpt.

Shoptip | duurzame webwinkel Bewust Puur

Misschien denk jij tijdens het shoppen al na over bewustere keuzes voor je verzorgingsproducten? Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je (nog) niet duurzaam winkelt, maar misschien wel eens een alternatief wil overwegen. Hoe dan ook, ik hoop dat iedereen die dit artikel leest iets heeft aan mijn tip voor de duurzame webwinkel Bewust Puur 🙂

duurzame webwinkel bewust puur