Heb jij de woontrend van bruine flessen in de badkamer of op ’t aanrecht ook al voorbij zien komen? Het is eigenlijk een soort van retro apothekerslook. Ik vind het toch zo leuk. In deze DIY leg ik je uit hoe je in 3 stappen eenvoudig zelf deze look kunt creëren. 

De laatste tijd zie ik sowieso heel vaak lege flesjes die een tweede leven krijgen in hippe interieurs. Als bloemenvaas, als stekplek als voorraadpot. Erg leuk om flessen en potjes op deze manier te hergebruiken.

De bruine-flessen-in-de-badkamer-en-keuken-trend

Vind jij de verpakking van jouw beautyproduct ook minstens zo belangrijk als de inhoud? Ik weet niet, het smeert of wast toch net even lekkerder als mijn crème of haarverzorging uit een mooie fles komt. Sommige merken hebben van zichzelf al een prachtige look, zoals de producten van Meraki. Allemaal even mooi en lekker maar goed, daar betaal je dan ook wel iets meer voor.

how-to make your own amber soap dispenser

DIY: apothekerslook flessen maken voor in de badkamer

Dit is wel een hele eenvoudige zelfmaker hoor. Maar wat mij betreft is het resultaat er niet minder om.

Dit heb je nodig:

  • Verzorgingsproducten die al in een mooie fles zitten (suggesties verderop)
  • Stickerverwijderaar
  • Letterstickers of een lettertang (suggesties verderop)

Stap 1: koop producten die in een mooie fles zitten.

Niets ten nadele van deze producten van Action, Etos en L’Oréal hoor! Maar zonder etiket zijn ze gewoon net even wat leuker. Overigens heb ik flesjes in verschillende kleuren gekocht, maar wel nog steeds met de apotherslook in m’n achterhoofd. Dus bruin, groen en transparant.

DIY bruine flessen

De twee linkerflesjes met spraydop zijn van Etos en kosten (met inhoud ;-)) 2,99 euro per stuk.
De bruine flessen met pompjes zijn van de Action zijn verkrijgbaar vanaf 1,19 euro per stuk.
De middelste groene fles is van L’Oréal en kost 9,99 euro (maar ik kocht het product in de aanbieding met 50% korting)

Stap 2: verwijder de etiketten.

De flessen leg ik een uurtje in heet water zodat de etiketten iets loslaten. Daarna trek ik ze er zo goed en zo kwaad als het kan er vanaf. Dat is bij de meeste flessen best makkelijk maar je krijgt hoe dan ook te maken met flinke lijmresten. Ik heb nog een HG stickeroplosser staan waarmee ik de lijm heel goed kan verwijderen. Als Mia binnen komt lopen vindt ze het heerlijk ruiken. Maar bij de 5e fles ben ik er – nog net niet high – wel klaar mee.

Stap 3: maak je eigen etiket.

Ik ging eerst op zoek naar letterstickers maar kon alleen maar zwart vinden, en op bruine flessen zie je dat niet goed. De witte die ik vond hadden een voor mij te kinderlijke vorm en ik wilde het juist zo clean mogelijk houden. Bovendien waren de letters best duur (10,99 euro per vel). Toen kwam ik op het idee van een ouderwetse lettertang. Ik vond een voordelige bij Bol.com waar ik direct ook de tape voor in de lettertang scoorde. Met de stickers was ik misschien wat voordeliger uit geweest maar die lettertang kan ik nog veel vaker gebruiken. En kijk eens hoe leuk?!

DIY: bruine flessen in de badkamer

Hervullen met mijn favoriete producten

Toevallig zijn de producten die in de gerecyclede flessen zitten voor mij helemaal prima. Ik ben dol op olietjes voor het lichaam en de voorraad is niet aan te slepen. Ook de shampoos zijn dik in orde, is het niet voor mij dan is het wel voor Mia. En als de flessen leeg zijn, dan kan ik ze gewoon vullen met andere producten.

DIY: bruine flessen in de badkamer

bruine flessen met zeep

Lettertangverslaving

Het woord komt vast nog niet voor in de Dikke van Dalen, maar ik ben hard op weg een serieuze lettertangverslaving te krijgen. En dat niet alleen, ook een etiketverwijderingsverslaving ligt op de loer. Kijk, in de keuken hebben de etiketten het ook moeten ontgelden ;-).

bruine zeepdispensers

keukeninspiratie

Plastic of glas?

Wat je natuurlijk ook kunt doen, is kant-en-klare bruine flessen kopen. Ik heb online flink gezocht maar in Nederland zijn ze nog niet verkrijgbaar. Wel via Etsy (maar veel shops leveren niet aan Nederland). Bij Amazon is het me gelukt! Zo heb ik een bruine fles van glas met een spuitdop erop. Handig om water in te doen voor de planten, of zonnebrand bij het strandhuisje. (foto volgt). Klik hier op bruine flessen  voor dit soort flessen op Amazon.com. Bij mij werden ze binnen 3 dagen bezorgd en voor de verzending betaalde ik iets van 9 euro. En de flessen zelf zijn heel, heel erg betaalbaar. Voor 18 dollar had ik er 6 (!).

En, ga je ook aan de slag met de retro apothekerslook in de badkamer en/of keuken?