Wat krijg je als een horecadochter met een creatieve inslag en een neus voor lekker eten en drinken voor zichzelf begint? Dan krijg je Soul Food Café, een heerlijke hotspot in de Schagchelstraat in Haarlem. Hier vind je voor ieder wat wils: voor foodies, interieurjunks, de koffie- en theeleuten en de inspiratiezoekers. En alles, maar dan ook alles, is met liefde en een kritische blik uitgezocht en gemaakt door eigenaresse Annette.

“From my heart to your soul”, zo omschrijft Annette haar aanbod zelf. En daarmee is meteen de naam Soul Food Café uitgelegd. Een klein, maar oh zo fijn cafeetje, waar je terecht kunt voor koffie met zoet, of fris met hartig. Of een combinatie van alle ambachtelijk gemaakte lekkernijen. De inrichting is zelf uitgekozen en ook deels zelfgemaakt. Zo zette Annette met haar familie zelf de robuuste tafels in elkaar en tegelden ze samen de bar. De foto’s aan de wand zijn eigen werk. En ook in het assortiment eten en drinken heeft ze een eigen hand. Een greep uit de lekkernijen:

Koffie en thee

De koffie in het Soul Food Café is van Brazuca, organic Braziliaanse koffie met een Nederlandse twist: de bonen worden in Amsterdam gebrand. In Haarlem is het Soul Food Cafe de enige die deze heerlijke koffie schenkt. De thee is van Alveus en is 100% organic. Niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens prachtig verpakt. Je kunt de thee niet alleen daar drinken, maar ook zo’n prachtig potje kopen voor thuis.

Cannoli en chocola

Ken jij het, de Siciliaanse lekkernij Cannoli? Annette zocht net zo lang tot ze een leverancier had gevonden die haar echt doet denken aan de Cannoli die ze at in Sicilië: Only Cannoli. Zij leveren zoveel verschillende smaken, dat het nog lastig kiezen is. Zeker weten dat het je niet lukt om het er bij 1 te laten! Ik proefde er verschillende maar de pistache lijkt op dit moment mijn favoriet. En dan die chocola!!! Van het Mexicaanse merk Taza, in allerlei exotische smaken. Ambachtelijk gemaakte chocola die wordt gemaakt door middel van steenmalen. 100% biologisch, zonder zuivel, soja of gluten. De textuur is wat korreliger dan je gewend bent van chocola en de smaak is zoooo puur. Smullen. En ook deze chocolade is prachtig verpakt. Je kunt hem terplekke eten of  kopen voor thuis.

Proeverijtjes

Weet je wat ik altijd zo irritant vind? Dat je proeverijen in een restaurant meestal alleen voor 2 personen kunt bestellen“. Aldus Annette, en dat pakt ze zelf dus anders aan. Bij het Soul Food Café kun je een hartige of een zoete proeverij bestellen, helemaal voor jou alleen. Je kunt kiezen uit allerlei heerlijke, ambachtelijk gemaakte producten. Van zelfgemaakte chocoladetaart, tot heerlijke soepjes en kaas van de Kaaskampanje. Alles geserveerd op een mooie houten plank.

Borrels met een twist (of eigenlijk zonder)

Zin in een lekkere borrel? Dat kan bij het Soul Food Cafe al bij het ontbijt. De borrels zijn nl. alcoholvrij. Annette heeft (bij mijn weten als enige) een gin zonder alcohol gevonden. En ook weer speciale biertjes met 0%. Dus proost, op ieder moment van de dag en daarna gewoon weer met de auto op pad.

Home Stock hoek, expositieruimte en workshops

Hoe zit het dan met die creatieve inslag? Die vind je overal in het cafe terug. In de gezellige, relaxte Home Stock hoek in het Soul Food Café. Maar ook in de foto’s in de expositieruimte en in de workshops (van sieraden maken tot tekenen en van mindfullness tot fotografie) die het Soul Food Café organiseert. In de letterborden met quotes en in de interieur en food producten die in het Soul Food Café worden verkocht. Houd ze in de gaten dus, bij het Soul Food Café. De beste manier om dat te doen? Vaak langsgaan en lekker snoepen natuurlijk 😉

Winactie met Soul Food Cafe

En, ben je ook enthousiast over Annette’s stekkie? Dan is deze winactie misschien wel echt iets voor jou. OHIMP mag namelijk een zoete proeverij voor 2 personen weggeven, met koffie of thee. Leuk voor Haarlemmers, maar ook als je niet hier vandaan komt erg leuk, bijvoorbeeld in combinatie met de fantastische Klim naar het Licht tocht die je t/m 31 juli kunt doen.

Haarlem tip: de Bavo “Klim naar het licht” tocht

Het Soul Food Cafe is open op dinsdag en zaterdag van 9.00 – 17.00 uur en op zondag van 11.00 – 17.00 uur. Meedoen is supersimpel, laat in een reactie hieronder weten met wie jij wel naar Soul Food Cafe zou willen gaan en…. wie weet! De winnaar maken we over ongeveer drie weken bekend. Ook fijn natuurlijk als je OHIMP op Facebook wilt liken en als je dit bericht deelt via social media.