Het slowcooker bananenbrood dat ik van de week maakte, dat was niet voor het eerst. Al veel vaker heb ik dit recept bereid, maar dan in de oven. Ik was benieuwd of ik er ook een slowcookervariant van kon maken. Nou, geen punt hoor! Ik heb zelfs niets hoeven te veranderen aan de ingrediënten. Ben jij een paleo fan? Dit recept is paleo proof.

Het principe van het Paleo dieet is gebaseerd op de levenswijze van de oermens, in de tijd dat mensen nog jaagden en verzamelden. Het Paleo dieet kenmerkt zich doordat het bestaat uit natuurlijke voedingsmiddelen, zoveel mogelijk onbewerkt. Dit is de ovenvariant van het recept:

Hoe maak je paleo bananenbrood? (+ recept)

Eerlijk is eerlijk, ik verwerk in dit recept wel een beetje vanillesuiker. Maar dat kun je natuurlijk achterwege laten of vervangen door een paleo proof zoethoudertje.

Ik denk eigenlijk dat ik de volgende keer de vanillesuiker gewoon eens achterwege laat! Misschien maakt het voor de smaak wel amper verschil. Bananen zijn natuurlijk al zoet van zichzelf.

slowcooker bananenbrood (paleo)

Ingrediënten voor het slowcooker bananenbrood:

  • 2 grote rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 3 el honing
  • 2 cups (oftewel 150 gram) amandelmeel (lees hier hoe gezond amandelmeel is)
  • 1 tl vanillepoeder
  • 1 el bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 2 tl kaneel

Zo maak je het slowcooker bananenbrood:

Doe allereerst in de kom van je slowcooker een vel bakpapier. Duw het goed aan en zorg ervoor dat ook de randen bedekt zijn met het bakpapier.

bakpapier in de slowcooker

Qua beslag hou ik het heel gemakkelijk. Ik doe alle ingrediënten voor het slowcooker bananenbrood in de blender en mix het tot een glad beslag. Giet het beslag in de slowcookerschaal en zet de slowcooker voor 3 a 4 uur op low. Ik doe een paar velletjes keukenpapier onder de deksel, zodat het vocht van de deksel niet op het brood valt.

slowcooker afdekken met keukenpapier

Mijn bananenbrood was na 3 uur perfect! Maar dit zal per slowcooker verschillen. De smaak is heerlijk, en zelfs net zo lekker als de ovenvariant. Het brood is een beetje smeuig en het lekkerst als het nog een beetje warm is. Maar zo’n groot brood krijg ik in mijn eentje niet op (en Mia maak ik er niet blij mee), dus ik vries ook een aantal puntjes in.

Eet smakelijk!

paleo bananenbrood uit de slowcooker