Welcome to Miami, bienvenido a Miami!” Will Smith schalt uit de boxen van onze rental, Mia en ik hebben er zin in! Onze eerste (en enige) nacht aan Miami Beach brengen we door in een meer dan heerlijk hotel: The Palms Hotel & Spa. Moet je kijken, dit lijkt wel een film toch?

Een nacht zijn we in Miami en die willen we natuurlijk all the way doorbrengen aan Miami South Beach. Daar gebeurt het toch allemaal? Daar is Miami Vice opgenomen en talloze andere series en films. Maar, over Miami Beach en de places to be daar vertel ik binnenkort meer.

Nu eerst een blog + vlog van onze heerlijke ervaringen in het Palms Hotel en onze fietsavonturen over de Miami Boardwalk.

Een  prachtresort, direct aan het strand

Van harte welkom in ons heerlijke, serene resort aan zee in het hart van Miami Beach. Ontdek Miami Beach’s bekroonde onafhankelijke Palms Hotel & Spa, waar groene concepten, spa- en gezinsvriendelijkheid onze USP’s zijn om jou te verwennen!

Toe maar, kom maar door! Mia en ik hebben er zin in.

Direct bij binnenkomst zijn we onder de indruk. Vanuit de warme auto stappen we een koel maar qua sfeer tropisch klimaat binnen. Heerlijke lounge banken, grote waaiers aan het plafond. Alles ademt tijden van weleer, maar dan in een modern jasje.

Wat zullen we eerst doen. Zwembad, strand of SPA? We gaan voor de SPA. Mia kiest een gezichtsbehandeling en mag als eerste. Ik heb er dit keer geen foto’s van, we willen ons totaal overgeven aan de ontspanning.

Daarna ben ik aan de beurt en krijg ik een zgn. deep massage van Jose.

Ik word hard gekneed van nek tot tenen en van pols tot heupen.

Heerlijk! Ondertussen kletsen Jose en ik er op los, en ben ik on top off de heerlijke massage ook nog eens een hele hoop persoonlijke inzichten rijker. Ik vertel er nog wel eens meer over!

The Palms Hotel heeft een aparte SPA ruimte en ze werken met de heerlijke producten van Aveda. Je kunt er ook voor kiezen om je behandeling aan de rand van het zwembad te genieten. Je bent dan evengoed afgezonderd van de omgeving, kijk maar:

En nu, naar de pool? Het ziet er super uitnodigend uit, we doen 1 plons maar willen dan toch snel naar Miami Beach.

Een privé strand direct aan Miami Beach (South)

Hieronder zie je de prachtige vormgeving van The Palms Hotel, het is gebouwd in de jaren ’20 en heeft dus zowel van buiten als van binnen een prachtige artdeco architectuur. Zie je het 2e stel bedjes rechts op de onderste rij? Dat zijn de onze 😉 We nemen er een verse kokosnoot erbij.

Chillen op de kamers

De WIFI werkt top! In het hele hotel, maar vooral op onze kamer. Mia gaat er dus graag even chillen, voordat we op de fiets springen om de Miami Boardwalk af te toeren. Zo zien de kamers in The Palms er uit, lekker comfortabel en van alle gemakken voorzien. Wij hebben meer dan een geweldig uitzicht, vind je niet?!

De “groene” kant van The Palms Hotel

Nature is what inspires everything we do at The Palms Hotel & Spa, from the décor to products & services offered to our core company values.

Ik hou er van, een hotel met hart voor milieu en natuur. En dat gaat ver bij The Palms, ze hebben zelfs een moestuin waarvan de opbrengst direct in de keuken gebruik wordt voor de gasten.

Verder mag het hotel trots zijn op een officiële certificering van 1 van de groenste hotels van Miami Beach. Om deze prestigieuze waardering te krijgen is het van belang dat het hotel een eigen Green Team heeft die milieubewuste acties doet voor de Miami Beach omgeving. Zo gaat het team van The Palms regelmatig het strand af om puin te ruimen. (Dat deed ik zelf vorig jaar trouwens ook, maar dan gewoon in Bloemendaal ;-))

Ga je zelf naar Miami? Huur een fiets!

Het is te gek om de Miami Beach boardwalk af te fietsen. Je kunt helemaal van het ene eind naar het andere eind fietsen en ondertussen vergaap je je aan de pracht en praal van alle hotels en van de vele markante personen die je voorbij ziet komen. Fietsen zijn heel gemakkelijk te verkrijgen op bijna elke hoek van de straat bij onbemande stallings, gewoon geautomatiseerd met je creditcard.

Genoeg gekletst! Kijk zelf hoe Mia en ik het in The Palms en op de fiets hadden, in deze vlog: