Het is natuurlijk een luxeprobleem, maar soms word ik een tikkeltje moe van de foto’s van zonsondergangen bij ons strandhuisje. Ik ging op zoek en kwam een paar superleuke ideetjes voor coole strandfoto’s tegen!

Toveren met diepte: vang de zon in je Dopper, schuif je vriendin als een Hollandse Nieuwe naar binnen… 3-dimensioneel gefröbel kan hele grappige plaatjes opleveren.

strandfoto diepte

Footprints: je kunt er je voeten mee scrubben, maar je kan er ook je afdruk in achterlaten… zand. Met zand kun je alle kanten op en er is genoeg.

footprint

Ingraven: leuk voor jong en oud en mens en dier (?). Ik vind die “neem een kijkje aan de andere kant van de wereld” superleuk. Ga ik zeker proberen binnenkort.

strandfoto ingraven

Springfoto’s: het is even stuntelen met het klikken op het juiste moment (tip voor iPhone gebruikers: houdt de “ontspan” knop ingedrukt en kies vervolgens de mooiste uit) maar springfoto’s staan garant voor een hoop pret. De trampoline bij onze strandhuisjes is dan ook een vast hulpmiddel voor leuke plaatjes. Kijk die Sienna vliegen 🙂

springfoto

Het Gouden Uur: ook wel het magische uur genoemd, wordt vaak omschreven als het eerste en laatste uur zonlicht op de dag, waarbij de speciale kwaliteit van het licht de allermooiste foto’s oplevert. Maar ja, weet jij precies wanneer de zon opkomt en ondergaat? Ik niet, maar de app golden-hour wel. Je ziet heel eenvoudig, op de minuut nauwkeurig, wanneer het gouden uur in jouw omgeving begint. Eigenlijk ken ik alleen de gouden uurtjes in de avond. Ik ben wel benieuwd naar het gouden uur in de ochtend, maar wacht nog even tot de start van de wintertijd ;-).

gouden uur

 

Volgende week heb ik 5 nieuwe tips voor coole strandpics!