Wij hebben een nieuwe eettafellamp! Hij is gemaakt van rotan en kleurt – volgens mij – perfect bij ons interieur. De Ispa (want zo heet de lamp), kost 79,95 euro en is exclusief (!) verkrijgbaar bij Lampidee. Maaaaaaaaar, OHIMP mag 1 iemand blij maken met exact dezelfde lamp! Doe je mee?

Dol ben ik op de warme en gezellige sfeer van rotan meubelen en woonaccessoires. Dit soort items passen in elk interieur, of dat nou klassiek, modern of bohemien is.

Een allegaartje

Ons interieur is niet bepaald perfect op elkaar afgestemd. Ik moet zelfs eerlijk bekennen dat het best een allegaartje is. Maar toch, het voelt voor ons sfeervol en gezellig. Neem nou onze eethoek, de plek waar de nieuwe hanglamp Ispa dienst doet als eettafellamp.

rotan hanglamp

De tafel is een antiek exemplaar die ik nog geen 2 weken geleden gescoord heb op Marktplaats. Hij is nu nog de originele staat, maar daar ga ik aan werken. Nee nee, don’t worry. Ik ga hem niet schilderen. Ik ga hem prachtig opschuren zodat hij lichter wordt en het notenhout (?) nog beter tot z’n recht komt.

Verschillende stoelen om de eettafel

Om de eettafel staan allemaal verschillende stoelen. 6 bleek teveel, dus ik heb het er bij 5 gehouden. 2x een Wishbone exemplaar, 2x een Prouve en 1x een Eames. Wat vind jij, ondanks de imperfectie toch best een goed geheel? En die lamp, die vind ik er prachtig bij. Zowel overdag als ’s avonds.

antiek moderne eethoek

antiek moderne eethoek

Wat staat er op tafel?

  • Een petrischaaltje met droogbloemetjes. Kerstcadeautje van vriendin Willemijn.
  • Onderzetters van natuursteen, meegenomen van mijn laatste reis naar Soedan. De tafel kan namelijk niet goed tegen hete bekers/glazen.
  • Een antieke koperen kandelaar, erfenis van mijn moeder. De vlekken op tafel, dat is kaarsvet 😉
  • Een stek van een hele bijzondere Monstera plant, de Monstera Variegata. Deze heeft deels witte bladeren en dat maakt hem zo speciaal (en duur!). Als hij goed aanslaat en wat groter is wijd ik er een blog aan.

Monstera Variegata

Maar nu even verder over de lamp

De Ispa is een hanglamp van de lampenwinkel Lampidee, die verspreid door Nederland verschillende winkels heeft en ook de Lampidee webshop. De hanglamp is met de hand gemaakt op het mooie Bali. Gemaakt van riet/rotan heeft hij een doorsnee van 50 cm en is 40 cm hoog.

Ispa hanglamp van riet

De lamp wordt geleverd inclusief ophangsysteem. Marco en Ilja hebben hem voor mij opgehangen en dat was op zich een fluitje van een cent. Hoewel we er wel ander draad op hebben gezet, omdat mijn lichtpunt op het plafond niet boven de eettafel zit en ik dus (veel) langer snoer nodig had.

Deze winactie is afgelopen

Deze hanglamp/eettafellamp winnen?

Van Lampidee mag ik 1 van jullie blij maken met ook zo’n prachtige Ispa hanglamp. Meedoen is heel makkelijk! Laat mij in een reactie onder deze blog weten waarom jij deze lamp zou willen winnen en waar je hem op zou hangen. Over ongeveer 3 weken maak ik de winnaar bekend. Hij/zij krijgt de lamp dan keurig thuisgestuurd.

Ook fijn als je OHIMP op Facebook wilt liken en als je dit bericht deelt via social media (Facebook en Pinterest bijvoorbeeld). Veel succes!!

Rieten lamp