Al een aantal jaren is de bohemian trend helemaal hot. Met recht! De mooie oosterse items die bij deze woonstijl horen, zoals lantaarns en kelimkleden en -kussens, geven je interieur een prachtige, warme en kleurrijke sfeer. Kijk snel verder voor meer inspiratie.

Een Bohemian interieur wordt ook wel eclectic of boho chic genoemd. Maar eigenlijk komt het neer op een woonstijl met allerlei verschillende oosterse accessoires mooi gecombineerd met allerlei andere items. Deze Oosterse artikelen combineren bijvoorbeeld heel goed met accessoires uit andere woonstijlen waar veel hout in voorkomt. Antiek gaat mixt heel erg goed met de boho style, maar ook het meubilair uit de jaren vijftig.

Voor elke ruimte in huis bohemian trend inspiratie

Een boho interieur kun je door je hele huis toepassen. Je kunt enorm uitgebreid uitpakken en bijvoorbeeld je badkamer omtoveren tot een heus boudoir. Of je doet het wat subtieler en hangt oosterse lampen op en legt wat kelim kussens op de bank.

Een boho woonkamer

Dit is een mooi voorbeeld van een tot in de puntjes gestylde bohemian woonkamer. Als je fan bent van deze stijl en je wilt hem helemaal doorvoeren, dan zijn deze items een must:

  • accessoires en/of meubilair van hout en/of riet
  • oosterse lantaarn
  • kaarsen
  • kelim kussens
  • kelim kleed
  • veel planten
  • wandkleed

Oosterse woonstijl

Tuin

Het is alweer een paar jaar geleden, dat wij onze tuin transformeerden tot een “Bohemian garden“.

En nog steeds hebben wij er heel erg veel plezier van. Niet alleen in de zomer, maar vooral ook in de winter. Hoewel in de winter de typische Oosterse buitenkussens en kleden natuurlijk in de schuur liggen.

bohemian tuin

Slaapkamer

Ook in de slaapkamer kun je de eclectic stijl goed toepassen. Dat is hier heel subtiel gedaan, met het kleed aan de muur (ook wel tapestry genoemd, over deze trend heb ik hier meer geschreven), de sprei, (geur)kaars, planten en houten tafeltjes.

bohemian slaapkamer

Afbeelding

Badkamer

Hoe vind je deze badkamer? Ik vind hem geweldig. Het is eigenlijk net een klein huiskamertje, volgens mij kun je hier met gemak urenlang liggen dobberen.

Boho style bathroom

Afbeelding

Hal:

Ergens volgend jaar wil ik onze hal ook aanpakken. Qua sfeer spreekt deze hal me heel erg aan, maar het Afrikaanse karakter zou ik dan vervangen door een wat meer oosterse sfeer. Aan het plafond een lantaarn, een kelim loper en verder een antiek kastje met antieke spiegel erboven. Ik denk niet dat planten het goed doen in onze hal, wij hebben er namelijk erg weinig licht. Als het zover is, zal ik uiteraard de voor-na foto’s met jullie delen 😉

bohemian hal

Afbeelding

En, is de Bohemian woonstijl ook iets voor jou?