HandyBrew teamaker

Ken jij hem al, de HandyBrew Teamaker? Door deze zetmethode worden de ingrediënten voor je thee volledig in water ondergedompeld en krijgen zo de vrijheid om al hun aroma’s af te geven. Van Simon Lévelt mag OHIMP twee exemplaren weggeven!

Groot fan ben ik van deze teamaker. Inmiddels heb ik een exemplaar op kantoor staan, in ons strandhuisje en thuis op het aanrecht. En het werkt zo makkelijk! Aan de hand van het recept van mijn favoriete energy tea laat ik je zien hoe het werkt.

Recept energy tea

Deze thee zet ik vaak ’s morgens, om de dag lekker gezond en energiek te beginnen:

  • 1 tl groene thee – ik vind de zgn. Dragonwell groene thee erg lekker. Helemaal niet bitter en ook nog met een mooi verhaal. Dat groene thee gezond is, dat wist je vast al. Maar hier heb ik uitgebreid beschreven waarom precies.
  • 3 plakjes gember – hoeveel je doet is een kwestie van smaak. Houd je van pittig? Dan doe je er wat meer.
  • 1 schijfje citroen
  • een paar blaadjes verse munt

ingrediënten energy tea

Alle ingrediënten doe ik in de HandyBrew Teamaker en overgiet ik met kokend water uit de Quooker.

energy tea met teamaker

Dan laat ik het even trekken. Doordat de ingrediënten niet opgepropt in een thee- ei of -zakje zitten komen de smaken extra goed tot hun recht. Dit noem je de “Direct Immersion Brewing Method”. Het ziet er nog mooi uit ook, vind je niet?

theefilter

Na ongeveer 10 minuten plaats ik de teamaker op mijn glas en uit de onderkant van de teamaker komt vervolgens mijn vers gefilterde energy tea tevoorschijn. Handig! Het werkt eigenlijk net als een ouderwets koffiefilter.

Goed om te weten:

  1. Met de ingrediënten kun je natuurlijk naar hartelust variëren. Vervang de gember bijvoorbeeld eens door kurkuma of voeg wat kardemom zaadjes toe. Deze verse thee met kardemom en tijm vind ik ook zo lekker.
  2. De HandyBrew Teamaker is volledig BPA vrij dus je kunt er zeker van zijn dat deze veilig en gezond is.
  3. Deze energy tea kun je zeker wel 3 keer opnieuw opschenken.
  4. Van de thee kun je heel gemakkelijk ijsthee maken. Kwestie van laten afkoelen en ijsblokjes erbij.

thee zetten met theefilter - teamaker

Deze winactie is afgelopen

Winnen: 2x een HandyBrew Teamaker

Van Simon Lévelt* mag ik 2 Teamakers (t.w.v. 29,95) weggeven. Meedoen is heel makkelijk: laat in een reactie onder deze blog weten wat jouw favoriete thee is en… wie weet. Tip: kijk eens bij deze grote keus aan groene theesoorten die je als basis voor jouw thee kunt gebruiken.

Ik word natuurlijk ook erg blij als je de Facebookpagina van OHIMP wilt liken en als je dit bericht deelt. Heel veel succes!!

theerecept met gember en citroen

*de koffie- en theewinkel die al 200 jaar bestaat en garant staat voor de lekkerste koffie en thee, van de allerbeste kwaliteit.