Ik had het me nog zo voorgenomen in januari: meer yoga en meer relaxen dit jaar. Het is er nog niet van gekomen, maar dat gaat veranderen. Ik heb net het boek van Tara Stiles uit en heb 5 tips om yoga thuis te gaan doen. Mijn matje heb ik afgestoft!

Buiten regent het, perfect weer om onder een dekentje een boek op de bank te lezen. Bovenop de stapel ligt het boek Powerfood, Yoga & Meditatie van Tara Stiles. Het leest lekker weg,

binnen drie uur heb ik het uit!

Wie is Tara Stiles

Tara is 33 jaar, woont in New York en heeft een eigen yoga studio. In haar aanpak gaat het om drie dingen: de mat, het kussen en de keuken. Dat wil zeggen: yoga (bewegen), meditatie (rust & jezelf ontdekken) en koken (met echte ingredienten). Als deze drie zaken bij jou in balans zijn dan komt het leven je als het ware aangewaaid. In het boek is ze heel erg open over zichzelf en de dingen die ze heeft meegemaakt. Ze reikt je allerlei middelen aan om met jezelf aan de slag te gaan voor een relaxter leven: oefeningen, recepten, ideeën om een dagboek bij te houden en twee programma’s met dagindelingen.

No pain, much gain

Over yoga zegt Tara onder andere dat het vooral geen pijn moet doen. Houdingen zijn niet het doel; het doel is om intuïtief, in balans, kalm en verbonden te zijn. Klinkt mij als muziek in de oren. Kunnen we beginnen?

5 tips om yoga thuis te doen.

  1. Maak ruimte. Met yoga gaan je benen en armen alle kanten op. Ik maakte de fout om in mijn slaapkamer mijn mat uit te rollen maar zwaaide telkens tegen mijn bed aan. Nu sluit ik de gordijnen en rol mijn matje in de huiskamer uit.
  2. Zorg voor rust. De huiskamer is natuurlijk net zo goed van Mia als van mij. Als ik thuis yoga beoefen, dan doe ik dat als Mia er niet is. Ook mijn telefoon gaat uit want dan kan ik pas echt een half uur ongestoord de oefeningen doen.
  3. Plan het in. Yoga thuis doe ik wel vaker, maar het is niet constructief. De ene keer doe ik het 2/3 keer per week en vervolgens zomaar een maand weer niet. Tara geeft de tip om het in te plannen, zodat het ook routine kan worden. Ik denk dat inplannen voor mij gaat werken, laat ik beginnen met de zaterdagochtend en maandagavond.
  4. Doe wat je kunt. Tara zegt: “Maak je niet druk of je de houdingen perfect uitvoert. Het doel is voelen, niet iets nadoen. Als je eenmaal aan het bewegen bent, ga je misschien vanzelf je best doen om goed te worden in yoga”. Ik ben van huis uit turnster maar inmiddels zo stijf als een plank. De meest simpele yoga oefening voer ik uit als hark. De moeilijkere oefeningen, zoals hand- en kopstand doe ik met het grootste gemak.
  5. Volg lessen via YouTube. Gratis yoga-video’s zijn er op YouTube in overvloed. Ik vind de lessen van Ekhart Yoga heel erg fijn. Vanmorgen deed ik deze. De video’s van Tara zijn prachtig, moet je deze eens zien:

Deze actie is inmiddels verlopen

Ook thuis met yoga aan de slag?

Het boek van Tara Stiles kan je daarbij goed helpen. Ik mag 2 mensen blij maken met Powerfood, Yoga & Meditatie (t.w.v. 19,95).

Meedoen is heel makkelijk: ik word blij als je mijn Facebookpagina wilt liken en als je onderstaand tooltje invult (je e-mailadres gebruik ik natuurlijk alleen om je een bericht te sturen als je gewonnen heb). In het tooltje krijg je verschillende opties waarmee je de winkansen kunt verhogen (je kent ze wel Instagram/Pinterestfollow, commenting etc).

Veel succes!