Op een druilerige vrijdagmiddag ga ik lunchen met vriendin Paulien. Ik mag de locatie uitzoeken en kies met volle overtuiging voor het Veerkwartier in Haarlem. Lekker net buiten de stad en middenin de natuur. Een extra pluspunt: het eten is er regionaal en 100% eerlijk. En het interieur… had zomaar de mijne kunnen wezen 😉

Het Veerkwartier is gevestigd in 2 kassen die verbonden zijn met verschillende creatief omgebouwde containers. Het resultaat: een kleurrijk geheel met – helemaal in stijl – een gezellig, retro interieur. Paulien en ik zitten in de kas naast het haardje te genieten van het getik van de regen en onze kopjes thee. Was het mooier weer geweest, dan hadden we buiten kunnen zitten (of liggen) met uitzicht op de Veerplas.

 “Waan je bij ons in een klein paradijs waar iedereen zich welkom en zelfs een beetje thuis voelt. Waar je blij bent en waar je kunt genieten van het buiten zijn (ook al zit je binnen)“.

Eten en drinken bij het Veerkwartier

Ontbijt, lunch, borrel(happen) en diner, je kunt er allemaal voor terecht bij het Veerkwartier in Haarlem. Alles wordt zoveel mogelijk gemaakt met seizoens- en streekproducten. Ik kies voor een salade met verschillende groenten en Paulien voor zuurdesembrood met tonijn. De hele kaart zie je hier.

Kinderen van harte welkom!

Het Veerkwartier in Haarlem is een stadse vrijhaven, waar het iedere dag een beetje anders is, een plek waar kinderen vies moeten worden, waar ruimte is voor experiment“.

Och was die Mia toch nog maar een kleine ukkepuk. Bij het Veerkwartier hebben ze elke zondagochtend “Sprookjes op Vinyl met een glaasje limonade”, hoe leuk! Er is nog veel meer te beleven voor kinderen en ook wij volwassenen kunnen ons hart ophalen aan allerlei leuks gedurende de week. Zo is er elke vrijdagmiddag een “speelkwartier voor volwassenen”, met fikkiestoken, biertjes drinken, spinnenwebben maken… Of wat dacht je van de zondagmiddag, gezellige livemuziek met hapjes en drankjes? Het hele programma zie je hier.
  
Veerkwartier Haarlem
Facebook