Het is weer eens iets anders voor mij, strandtenten spotten in Scheveningen. Meestal kom ik in Bloemendaal of Zandvoort maar over het Zwarte Pad in Scheveningen heb ik zoveel goeie berichten gehoord! De strandtenten zijn er zeg maar wat “vrijer van geest”, reden te meer om de proef op de som te nemen. 

Strandtenten Zwarte Pad in Scheveningen

Ik benader 5 strandtenten aan het Zwarte Pad in Scheveningen, of ze het leuk vinden als ik langs kom om een review te doen. Allen reageren enthousiast maar uiteindelijk heb ik er 3 kunnen bezoeken en daarna had ik mijn buik vol, letterlijk 🙂

Ik heb een aantal categorieën bedacht waarop ik de reviews wil baseren:

 1. Wifi
 2. Sfeer
 3. Praktische zaken

parkeren Zwarte Pad in Scheveningen

Al de hele week wordt er door de verschillende weersvoorspellers een fantastisch zonnig weekend in het vooruitzicht gesteld. Mooi, vrijdag rij ik naar Scheveningen. Maar ehh… waar is dat mooie weer? Het komt met bakken uit de lucht en het blijkt dat sommige strandtenten aan het Zwarte Pad hun deuren zelfs gesloten hebben. Gelukkig niet de strandtenten waar ik mee afgesproken heb en al snel breekt het zonnetje door, heerlijk.

Is dit echt Nederland? Yep…

Barbarossa Scheveningen

De strandtenten in dit deel van Scheveningen zijn te benaderen via het Zwarte Pad, een pad door de duinen waarlangs je prima kunt parkeren. Maar je kunt ook over een vlonder op het strand lopen direct langs de strandtenten. Ik kies voor het laatste en het valt me op dat veel strandtenten hier nog de charmes hebben van de echte houten strandpaviljoens van vroeger. Geen mega restaurants, geen ID&T gedoe, eerder een vriendelijke, gezellige en pittoreske sfeer. Wat vind ik het hier leuk zeg!

De eerste strandtent aan het Zwarte Pad in Scheveningen: Patagonia

Patagonia Scheveningen

 1. Wifi: 10
  De Wifi werkt fantastisch en is vrij toegankelijk. Zowel buiten als binnen kun je prima je ding doen: ik zit hier een blog te tikken, foto’s up te loaden en m’n WordPress plugins bij te werken. En ja hoor, ik kan zelfs een stukje “30 Degrees in February” kijken, mijn favoriete Netflix serie van het moment 🙂
  patagonia Zwarte Pad
 2. Sfeer: 7
  Qua publiek valt het mij op dat er een aantal Duitse toeristen zijn en verder wat gezinnen, een vriendinnengroepje en wat stelletjes. Op de tafels staan leuke flesjes met verse bloemen, er is een haardje, een oude Chesterfield, vachtjes en leuke brocante tafeltjes.
  Op de kaart zie ik heerlijke gerechten staan, voor zowel ontbijt, lunch als diner. Mijn favorieten: een Acai Brekfast Bowl, Venkelsalade met Lachego kaas, Spinaziekaaskroketjes met huisgemaakte aioli.
 3. Praktische zaken: 8
  Parkeren is dus geen enkel probleem. Maar goed, ik ben er op een vrijdagmiddag en het is nog geen vakantie. Misschien iets om rekening mee te houden? Ook goed om te weten, er zijn bij Patagonia genoeg zitplekken waar je direct stroom hebt, om bijv. je telefoon en laptop op te laden. Nice!

patagonia Zwarte Pad

De volgende strandtent aan het Zwarte Pad: Barbarossa

Barbarossa Scheveningen

 1. Wifi: 6
  De wifi werkt, je kunt prima foto’s uploaden op social media en je mail checken. Maar je favoriete Netflix serie moet je bewaren voor thuis. Maar ach, daarvoor ben je natuurlijk ook niet op het strand. Ik kan met deze wifi in ieder geval prima mijn blogje verder aftikken, natuurlijk met heerlijk uitzicht op zee.
  Barbarossa Scheveningen
 2. Sfeer: 8
  Barbarossa is heel licht en heeft een hoog plafond. Op de tafels branden gezellige kaarsen en ook hier staan verse bloemetjes uitgestald in schattige vaasjes. Groot fan ben ik van de haard, die een doorkijk geeft naar het strand. Op de kaart staat veel lekkers, ik kies gember/muntthee en een homemade cheesecake. Verrukkelijk!
  Barbarossa Zwarte Pad
 3. Praktische zaken: 8
  Mijn auto staat nog lekker op de boulevard dus daar heb ik geen omkijken naar. En ook bij Barbarossa zijn er genoeg plekken met stopcontacten om je apparatuur in te pluggen.

Barbarossa truck

Indigo, mijn laatste strandtent aan het Zwarte Pad in Scheveningen

Dit mag dan wel mijn laatste strandtent van vandaag zijn.. maar dat betekent niet dat ik er niet terugkom. Beachclub Indigo is ge-wel-dig!

 1. Wifi: 9
  Achter de glazen ramen kun je een fijn tafeltje met uitzicht pakken om achter je laptop te werken, maar ook de loungebanken op het zand hebben goed bereik. De wifi werkt heel goed en overal op het terras. Ook fijn, de wifi is vrij toegankelijk voor iedereen.
  indigo Scheveningen
 2. Sfeer: 10
  De sfeer van Indigo is van A tot Z helemaal OHIMP-waardig. Ik krijg gelijk een vakantiegevoel: wat een kleuren, wat een prachtige lampionnenboom en hoe kom je er op: een prachtige riksja, bovenop het dak?! Indigo is een plek voor jong en oud, gewoon voor iedereen die van een laagdrempelige en vrolijke sfeer houdt. In de keuken is alles huisgemaakt, de moeder en tante van de eigenaresse staan er en bereiden heerlijke zomerse gerechten. Mijn favorieten: Tuna brioche burger met wakame, limoenmayo of een verse tonijnsteak. Maar ook de ‘do it yourself’ tafel bbq spreekt mij heel erg aan.
  indigo Scheveningen
 3. Praktische zaken: 9
  Er zijn hele leuke events bij Indigo: openluchtbioscopen, bandjesavonden, Indiburn festival, volleybalfestival, 90’s feest. Parkeren kan weer direct aan het Zwarte Pad of in de parkeergarage. Als het slecht weer is wel even checken of Indigo open is trouwens! Ik had geluk, toen ik aankwam gingen ze net weer open.
  indigo Scheveningen

En, heb jij al zin gekregen in een dagje Zwarte Pad? Ik ben er deze zomer in ieder geval veel vaker te vinden, er valt volgens mij nog genoeg leuks te ontdekken daar 🙂

Meer informatie over deze strandtenten aan het Zwarte Pad in Scheveningen:

Patagonia website
Barbarossa website
Indigo website