lenzen bij pubers

Pubers en het dragen van een bril: al jaren geen al te beste combinatie. Hoewel de tijden enigszins lijken te veranderen (wat zijn er tegenwoordig leuke brillenmonturen!), was het een tijdje terug toch raak: Mam, ik wil lenzen!

Ik kan me nog goed herinneren dat klasgenoten er vroeger alles aan deden om maar geen bril te hoeven dragen. Kon je niet lezen wat er op het schoolbord stond? Pff, wat maakte het uit! Je zag er in ieder geval leuk uit zo zonder bril. En dat was het enige dat telde.

roast chicken bar

Mia heeft eigenlijk nooit een hekel aan haar bril gehad, maar zoals dat gaat met pubers vond ze haar bril uit het niets ineens stom. Ik vind haar natuurlijk hartstikke mooi met bril, maar ik begrijp wel waar het vandaan komt. Voor veel pubers is een bril nou eenmaal een no-go. Je zou bijvoorbeeld maar met bril én je moeder in een restaurant zitten waar ook een paar knappe jongens te vinden zijn

Goed, lenzen dus.

Ik vond het niet zo’n probleem om lenzen voor Mia te kopen, maar wilde wel een goede keus maken. Er zijn namelijk ontelbaar veel soorten en varianten lenzen. Uiteindelijk zijn we voor daglenzen gegaan. Dat heeft twee grote voordelen:

  • Niets is zo veranderlijk als de wil van een puber. Daglenzen zijn perfect om een puber kennis te laten maken met het dragen van lenzen. Blijkt je puber na een paar dagen toch liever haar bril te dragen? Dan heb je geen grote miskoop gedaan. Je kunt de overige lenzen (daglenzen zitten vaak per 30 verpakt) dan gewoon bewaren voor speciale gelegenheden. En blijken de daglenzen wel een succes? Dan heb je online binnen no-time een nieuw pakje besteld.
  • Weeklenzen en maandlenzen moeten elke dag gereinigd worden met een lenzenvloeistof. Dat betekent dat je puber de discipline moet hebben om elke dag zijn of haar lenzen te verzorgen. Ik zeg niet dat Mia dat niet zou kunnen, maar met daglenzen loop je toch een stuk minder risico. Je kunt ze na een dag gewoon weggooien en de volgende dag doe je weer een nieuw, schoon paar in. Ideaal!

Heb jij ervaring met de combinatie pubers en lenzen? Zo ja, voor welke lenzen heb je gekozen en waarom?