Roast Chicken Bar

Het hebben van een puber kan soms leiden tot pittige conversaties waarvan je niet had gedacht dat je er ooit aan zou moeten geloven. Laatst voerde ik er weer eentje, toen ik haar dacht gezellig mee uit eten te nemen naar een supercool restaurantje dat ik moest reviewen. Het begint zo: “Ik ga niet uit eten met je, ik HAAT uit eten gaan. Ga maar alleen!”


En zo gaat het gesprek verder:

“En dan zitten we daar zeker 3 uur?! Nou, als je maar weet dat ik alleen maar op mijn telefoon ga en als je foto’s maakt ga ik heel boos kijken!”

“Ok is goed… Maar het is zo een geweldig coole hotspot, dat er waarschijnlijk wel hele knappe jongens zullen zijn. Dus dat boos kijken is dan misschien niet zo handig.”

“WAAAT, knappe jongens?! Dan ga ik al helemaal niet mee. Moet je zien hoe mijn haar zit, hoe dik mijn wallen zijn en ik heb ook nog eens die stomme bril op!!”

Stampend en met deuren smijtend verdwijnt ze in haar kamer

“Ik wacht vast in de auto op je!” roep ik met een poeslief stemmetje. 

Je begrijpt, in deze conversatie (die in het echt nog wat langer (en heftiger?) is ) tel ik minimaal 300 keer tot 100. Maar ik kan je verklappen, ik heb geen spijt!! En na ons etentje bij de Roast Chicken Bar is Mia zo relaxt, dat ze zelfs met me de Zara in durft. Nou moet ik wel zeggen, het is dan inmiddels donker buiten dus beschamend shoppen met je moeder valt niet heel erg op onder andere mede-tieners.

Hotspot Roast Chicken Bar

We komen heel vroeg binnen – 17 uur – want ik wil gebruik maken van natuurlijk licht om te fotograferen en filmen. Het is dan ook nog erg rustig, op uitzondering na van 2 heeeeeele knappe jongens van een jaar of 16. Zo te zien vinden ze Mia wel een lekkere chick! Het zet de toon en ze is gelijk een stuk vrolijker. Na haar eerste cola en een blik op de menukaart gaat het alleen maar beter. En als de wifi blijkt te werken en haar iPhone aan de stroomkabel hangt neemt Mia’s eigen energieniveau ook zienderogen toe.

Roast Chicken Bar

Roast Chicken Bar

“Mam, mag ik de kip snijden?”
“Tuurlijk schat”.
“Noem me geen schat!”

Poeh, ik neem nog een wijntje.

Hier zie je een kleine impressie van ons etentje:

How-to: having a night out with your teenage daughter… from Bonnie Dubois on Vimeo.

Binnenkort lees je op OHIMP alles over de Roast Chicken Bar. Het eten is er uitermate kidsproof maar ook van het decor wordt jong en oud blij. Verwacht dus vooral ook een hoop foto’s!

Of Mia vaker mee gaat om hotspots te reviewen?

“We kunnen wel weer een keer naar zo een cool restaurant gaan? Maar dan nemen we wel Sanne en Laura of Kiki en Ilja mee.”

Ik vind het een goed plan, hoef ik tenminste niet in mijn eentje te proosten 😉

Roast Chicken Bar