Wekenlang heb ik lopen buffelen op “het landje” achter mijn schuur. Boomstammen zijn in stukken gezaagd, onkruid is weggehaald en de boel is gezellig aangekleed met lantaarns, een haardje, stoeltjes en kleden. Hehe, tijd voor een supergezonde, groene smoothie met peer en andijvie waar de mens weer lekker veel energie van krijg.

Terwijl ik in de weer ben met de ingrediënten voor de groene smoothie hoor ik ze weer, m’n nieuwe vriendjes de eendjes! Al sinds ik op het landje aan het werk ben komt moeder eend met haar kleintjes kijken of er nog wat te halen valt. Ik mag graag denken dat mede door mijn stukjes brood deze eendjes zo mooi zijn geworden als ze nu zijn.

En vandaag beleefde ik een primeur! De eendjes kwamen “aan land” en verzamelden zich gezellig om me heen. Alleen, na 16 boterhammen te hebben versnipperd was het gedaan met mijn voorraad. Zouden ze misschien trek hebben in een groene smoothie?

Ingrediënten groene smoothie:

  • 1 peer
  • 1 groene appel
  • 4 tomaten
  • grote hand andijvie
  • 1 teen knoflook
  • 1 stukje jalapeño peper
  • 1 glas water

Bereiding:

Schil de peer, appel en teen knoflook. Was de tomaten en snijd ze doormidden. “Kwaak” alle ingrediënten in de blender en mix tot je een heerlijke gladde smoothie hebt.

En de eendjes, die sprongen bij het zien van deze smoothie heel rap de sloot weer in. Zou het de geur zijn, waar je alleen al energie van krijgt? 😉