Nederlandse series - Brussel

Geniet jij er ook zo van, om op de bank te liggen en je fleece deken om je heen te slaan. Maar wat heb je daar nog meer bij nodig? Juist… de beste Nederlandse series van 2017 natuurlijk.

Niet alleen Amerikaanse reuzen als Netflix, HBO en AMC introduceren in 2017 geweldige nieuwe series, in Nederland gebeurt er ook een hoop. Hier zijn de vijf beste Nederlandse series op een rij die je in 2017 niet wilt missen!

  1. De maatschap. Deze serie is geïnspireerd op de interessantste familie van Nederland: de familie Moszkowicz. Net als het boek Judas, hoopt de serie hoge ogen te gooien. Het gaat over de opkomst van een familie-imperium dat de jonge Matthias Meyer (Maarten Heijmans) opbouwt in het naoorlogse Nederland. Vanaf 25 januari 2017 kun je de serie zien op NPO2. Met: Pierre Bokma, Maarten Heijmans en Daan Schuurmans.
  2. Brussel. Deze “Nederlandse House of Cards” belooft veel goeds. De door Leon de Winter geschreven dramaserie speelt zich af in Brussel, het machtscentrum van Europa. Alles draait om invloed hebben én houden. Ook als dat alleen haalbaar is met behulp van: omkoping, charmes, bedrog en moord. De serie Brussel kijk je via de entertainmentzender van KPN. Met: Johanna ter Steege, Daniël Boissevain en Matthijs van de Sande Bakhuyzen. Heb jij geen KPN? Het zijn de Alles-in-1 keer voor elkaar weken KPN maakt overstappen extra aantrekkelijk en komt met een gratis monteur. De foto bovenaan dit bericht is uit deze serie.
  3. Bitterzoet. Deze komische dramaserie gaat over drie vrouwen met een “fantastisch kutleven”. De dertigers kennen elkaar al sinds hun studententijd en bespreken samen alles: daten, rimpels, seks en opvoeding. Vanaf 27 januari om 21:25 op Net5 in samenwerking met Linda.tv. Met: Jennifer Hoffman, Tina de Bruin en Anniek Pheifer in de hoofdrol.
  4. KLEM. Je haalt je dochtertje op bij haar beste vriendin en redt per ongeluk het leven van haar vader, die een gevaarlijke crimineel blijkt te zijn. En die gevaarlijke crimineel beschouwt jou hierna als zielsverwant waarbij hij in het krijt staat. Terwijl jij echt niet met hem gezien kan worden, vanwege je functie bij De Belastingdienst. Dan zit je KLEM. Deze spannende dramaserie van de makers van Overspel en Vuurzee kun je vanaf 19 januari 2017 om 20.30 uur zien op de VARA, NPO 1. Met acteurs Barry Atsma, Georgina Verbaan en Jacob Derwig.
  5. Odds. Odds is een Nederlandse serie waarbij een bijzonder tweetal moordzaken oplost. Tom is iemand van de cijfers, tot op het autistische af. Neil is een levensgenieter en vrouwenversierder. Je zou het niet verwachten, maar ze werken verrassend goed samen. Vanaf 2017 kun je deze serie online bekijken bij Videoland (o.a. te bestellen bij Interactieve TV van Telfort, KPN en XS4ALL). Met: Tygo Gernandt, Willem Voogd, Hannah Hoekstra en Oscar Aert.

Welke serie ga jij kijken?

Het boek Brussel heb ik al een paar jaar klaar liggen om te lezen (wat een pil!), dus mijn keuze kun je wel raden denk ik 😉