Wil je wat afvallen, detoxen of gewoon gezond eten? Dan is soep ideaal! In de meeste soepen zit weinig vet, veel eiwit en veel groente. En ideaal voor degenen die wat kilo’s kwijt willen; soep vult goed. Deze gezonde linzensoep met boerenkool is ook nog eens heel erg lekker. 

Detoxen met soep: goed te doen

Aan het begin van het jaar, na de zomervakantie of na een drukke periode met wat slechter eten ben je soms helemaal toe aan een reinigingskuurtje. Detoxen is alleen zo zwaar. Maar met deze linzensoep is het echt goed te doen. De soep vult niet alleen, maar heeft ook een hoge voedingswaarde en levert voldoende energie. Linzen zijn een bron van magere eiwitten en ijzer. Ze bevatten veel vezels en antioxidanten. Een toprecept dus!

Ingredienten linzensoep met boerenkool

 • rode ui
 • eetlepel olijfolie
 • middelgrote pastinaak of wortel
 • stengel bleekselderij
 • 1 kop gehakte boerenkool
 • 125 gram rode linzen
 • 500 ml groentebouillon
 • 2 laurierblaadjes
 • 250 ml kokosmelk (go-tan kokosmelk is zonder toevoegingen)
 • 1/2 theelepel zout
 • 1/2 theelepel peper
 • 1 kopje water (voor als de soep te dik is)

Linzensoep met boerenkool

Recept linzensoep met boerenkool

Snipper de ui grof en schil de wortel en snijd deze ook in grove stukken. Was de bleekselderij en snijd deze in stukken. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak hierin de uien voor een paar minuten. Voeg daarna de wortelen en de bleekselderij toe en laat dit nog 5 minuten bakken op matig vuur. Dan doe je de boerenkool erbij en bakt het geheel nog eens voor 10 minuten. Tenslotte bak je de linzen nog een minuut of 2 mee.

Linzensoep met boerenkool maken

Schenk daarna de bouillon in de pan en voeg de laurierblaadjes toe. Laat alles nu zo’n 20 minuten sudderen op laag vuur. Voeg de kokosmelk toe en laat nog eens 10 minuten zachtjes koken. Verwijder de laurierblaadjes en voeg naar smaak zout en peper toe. Pureer de soep met een staafmixer en laat nog 5 minuten koken. Voeg wat water toe als de soep te dik wordt. Schep in een mok en besprenkel met wat olijfolie.

3-daagse soep detox

Deze soep maakt onderdeel uit van de 3-daagse soep detox. Alles over deze detox kuur (dagindeling, recepten etc.) lees je hier in deze blog.