Overweeg jij een citytrip Zurich? Deze prachtige stad is qua ligging fenomenaal, in een groen dal tussen de bergen. In Zurich kun je genieten van de prachtige oude panden en ook qua hotspots valt er van alles te ontdekken. Kortom, het is een prima bestemming voor een citytrip.

De stad van het goud. Het onderkomen van de Zwitserse banken. Een zakencentrum. Het is allemaal van toepassing op Zürich, de grootste stad van Zwitserland. Wat veel mensen niet weten, is dat de stad nog veel meer te bieden heeft.

Zürich heeft een oud centrum én een moderne kant. Het oude centrum vind je aan weerszijden van de rivier de Limmat, die dwars door de stad stroomt. In het oog springen de kerken Grossmünster (te herkennen aan de twee torens) en Fraümunster, een voormalig vrouwenklooster. Naast het oude centrum vind je de Bahnhofstrasse, de duurste winkelstraat van de stad. Ook op de Bahnhofplatz en in en rondom de verder gelegen Niederdorfstrasse (een buurt met de leukste boetiekjes) is het goed shoppen.

Tips voor een onvergetelijke citytrip Zurich:

  • Geniet van de kleuren, weer of geen weer. Tijdens mijn korte verblijf in Zurich heb ik de pech dat het bewolkt is. De lucht is (meestal) grijs en grauw maar de straten allesbehalve. Overal om me heen zie ik prachtige oude huizen, geschilderd in de meest zonnige en vrolijke kleuren.
  • Kijk om je heen en bewonder details. Tijdens een eerdere trip naar Innsbruck zag ik ze al, mooie authentieke uithangborden in plaats van schreeuwerige neonlichten. In Zurich hebben ze er overduidelijk ook kaas van gegeten, en wordt het straatbeeld opgesierd met ambachtelijke gemaakte naamborden. Ik kijk omhoog, omlaag en rechtuit en geniet. Zelfs de deurknoppen zijn mooi.
  • Doe een stadswandeling. Er zijn verschillende stadswandelingen te genieten in Zurich. Ik doe de wandeling door het oude centrum van de stad, de Old Town Tour. Al slenterend kom je langs alle highlights van de stad. Ik vond de uitkijkplek Lindenberg meer dan de moeite waard, waar je een weids uitzicht hebt over het oude centrum en de Limmat helemaal tot aan het meer van Zurich.
  • Probeer de vele hotspots. Lekkere eettentjes, juice- en koffiebars… ze zijn volop te vinden in Zurich. Neem wel je portemonnee mee, ik betaalde voor een smoothie-to-go omgerekend 11 euro! Een echte aanrader vind ik het restaurant HILT, die al jarenlang een plek in het Guiness Book of Records heeft als allereerste, vegetarische restaurant ter wereld.
  • Boek een hotel met… Zwitsere matrassen. Een aanrader, het Marktgasse Hotel. Gelegen in het hart van het oude centrum en qua inrichting een van de betere waar ik ooit geslapen heb. Mijn review over het hotel lees je hier.
  • Niet vergeten, even lekker shoppen. Direct grenzend aan het oude centrum vind je de Bahnhofstrasse, de duurste winkelstraat van de stad. Ook op de Bahnhofplatz en in en rondom de verder gelegen Niederdorfstrasse (een buurt met boetiekjes) is het heel fijn shoppen. Ik koop niet veel, behalve natuurlijk een typisch Zwitsers souvenirtje: een Caran d’Ache pen in mooie rosé kleur. Kan ik gelijk de must-sees op de map mee aanvinken.
    citytrip Zurich
  • Vlieg in stijl, met SWISS. Ik vloog naar Zurich met de Zwitserse luchtvaartmaatschappij SWISS. Zij vliegen 4 keer per dag van Schiphol naar Zürich retour. Een ticket boek je vanaf 129 euro retour, inclusief belastingen en toeslagen (Economy Class).

Heb jij al eens een citytrip Zurich gedaan? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen en tips. In de zomer zou ik namelijk graag een roadtrip door Zwitserland willen maken. Dan kan ik gelijk kijken hoe Zurich erbij ligt met helder weer. Daar achter bij de brug, daar liggen namelijk prachtige bergtoppen.

citytrip Zurich

Ben jij een Pinterest fan? Bewaar de Zurich city trip tips op Pinterest:

Zurich city trip tips