Laatst was ik in Innsbruck en van tevoren vroeg ik me af: wat valt dáár te beleven? Nou, behoorlijk veel. Shoppen, cultuur, eten op 2000 meter hoogte en natuurlijk… skiën!  Ik heb het allemaal gedaan en het was allemaal even leuk. Citytrip Innsbruck? Doen! 5 tips voor een Citytrip Innsbruck:

1) Een stukje geschiedenis in de Hofkirche

Als ik naar een voor mij onbekende stad afreis check ik altijd eerst de geschiedenis. Dit keer is het er niet van gekomen… Geen punt! Wij hebben zo een gezellige gids die ons in geuren en kleuren uitlegt wat er de afgelopen 800 jaar is gebeurd. En die geschiedenis is behoorlijk sappig, wij krijgen rode oortjes van alle verhalen. Moord, brand, aardbeving, ziektes. Maar ook feesten (tot de dood erop volgt), romantiek en mooie tradities.

We brengen een bliksembezoek aan het  Volksmuseum en de Hofkirche en zijn zwaar onder de indruk van de beelden, 2000 kilo per stuk! Ik ben vooral onder de indruk van… nou ja wat zal ik zeggen. Saillant detail: zijn bolling is door de jaren heen glimmend brons geworden door het vele aanraken van de bezoekers… Ik kan de neiging toch ook niet onderdrukken en als ik keizer Rudolf I von Habsburger zijn rokje opzij til geeft hij me zowat op m’n kop!! Tja, kijken doe je met je ogen 😉

Keizer Rudolf I Habsburger


2) Lunchen bij wijnbar 360 Grad

Een echte fijne hotspot in Innsbruck is de wijnbar 360 Grad. Perfect gelegen, hoog in hartje centrum. Heerlijk eten, fijne wijnen en het allermooiste uitzicht.

360 grad Innsbruck

3) Sightseeing en shoppen

Innsbruck telt 125.000 inwoners, is een internationale studentenstad en heeft dus gewoon een H&M, Zara en Mango. Zowel zomers als winters kun je er goed shoppen. Wij struinen door de kleine achteraf straatjes en genieten van de kerstsfeer. Kerstmarktjes zijn er vanaf de laatste week van november, op diverse plekken door heel Innsbruck. Vergeet niet omhoog te kijken als je door Innsbruck wandelt: de architectuur van het Oude Centrum is supermooi om te zien. Je komt vanzelf uit bij het “Goldenes Dachl”, een bekend symbool van Innsbruck. Van al dat geshop wordt mijn rugzak veel te zwaar, gelukkig is het tijd voor het diner, we gaan Nordkette berg op!

shopping Innsbruck

4) Dineren op 2000 meter hoogte bij Seegrube

Om bij restaurant Seegrube te komen neem je de gondel omhoog. Wat een uitzicht! Als wij boven komen is het inmiddels donker en zien we Innsbruck bij night. Prachtig! En wat een fijne sfeer, om ons heen klinken allerlei ah’s en oh’s en klinkende glazen. Het eten is heerlijk en een paar uur later nemen we moe en voldaan de gondel weer naar beneden. Hoewel, moe?! Mijn reisgenootjes zijn allen rond de 25 en smeken onze chauffeur of hij niet mee wil doen aan een nachtelijke rondje Innsbruck. Gelukkig is Hans ook 40+ en rijdt hij linea recta naar ons heerlijke hotel, waar eentje haar bed en de rest de hotelbar in duikt 🙂

Seegrube Innsbruck

5) Skiën op de Hintertux Gletsjer

Een citytrip Innsbruck is niet compleet zonder de sneeuw gezien en ervaren te hebben. Maar ja, sneeuw is er niet in de zomer, toch? Wel dus! De Hintertux gletsjer ligt op een uurtje rijden van Innsbruck en daar kun je zowel zomers als ’s winters skiën! Op en rond de Hintertux gletsjer is van alles te doen voor jong en oud: sneeuwwandelen, rodelen, een ijspaleis bezoeken (dat was trouwens nog best spannend!), de grotten ingaan, skiën en natuurlijk, après skiën.

HintertuxEerder schreef ik over Tirol: Fotoreport ochtendhike