Marktgasse Hotel Zurich

Lang niet alle hotels zijn de moeite van een review waard, maar soms ontdek je er eentje… daar wil je dan iedereen wel naartoe sturen. Marktgasse Hotel in Zurich is er zo eentje. Waarom? Kijk zelf maar:

“Jij komt ook overal he!”, hoor ik vaak. Nou is dat niet waar hoor, tot sommige plekken voel ik me tot dusver nog helemaal niet aangetrokken, maar toegegeven… het zijn van reisvlogger van Libelle en eigenaar/blogger van OHIMP heeft zo zijn voordelen.

Een van de laatste voordelen die ik mocht genieten was een 2-daags tripje naar Zurich. Ik was er nog niet eerder geweest en was onder de indruk van de mooie, kleurrijke huizen, het uitzicht over de stad en de rivier de Limmat vanaf de Lindenhoff, het lekkere eten en… mijn meer dan fantastische hotel.

Marktgasse Hotel

Het Marktgasse Hotel ligt in het oude centrum van Zurich

In Zurich heb je twee centrums: het oude en het nieuwe. In het oude centrum proef je de typische, traditionele sfeer van Zurich en in het nieuwe centrum vind je het hart van het zakenleven. In deze blog heb ik geschreven over mijn stadswandeling door het oude centrum van Zurich, daar waar centraal gelegen het Marktgasse Hotel ligt.

Waarom het Marktgasse Hotel een aanrader is?

 1. Vanwege de geweldige ligging. Je stapt er de deur uit en het is net alsof je de wereld van Anton Pieck betreedt. Je bevindt je direct in het – wat mij betreft – leukste deel van de stad. Vanuit het hotel kun je dan ook gelijk beginnen met het verkennen van de oude steegjes, leuke winkeltjes en fijne hotspots.
 2. Vanwege het prachtige interieur. Het hotel is gevestigd in een pand van honderden jaren oud. De oude details zijn bewaard gebleven in het moderne design en dat levert mooie contrasten op. Je ziet eeuwenoude balken en paneeldeuren perfect gecombineerd met designmeubilair.
  lobby Marktgasse Hotel
 3. Vanwege het pittoreske. Het Marktgasse Hotel is klein, eerder een boetiekhotel. Er zijn overal in het hotel knusse hoekjes te vinden, zoals op de gangen, waar je zelf vers water kunt tappen. Maar ook bij de receptie op de eerste etage. Daar kun je een boek lezen, een verse kop kruidenthee pakken of inloggen op een van de MacBooks die voor de gasten klaar staan.
  hal Marktgasse Hotel
 4. Vanwege het meer dan lekkere ontbijt, diner en cocktails. Klein in sfeer, maar groots in culinaire voorzieningen. En niet alleen voor gasten! In het Marktgasse Hotel ontbijt je in een hip restaurantje (Delish) aan de straatkant van het hotel met uitzicht op de mooie straatjes van het oude centrum. Ook is er een cocktailbar, waar shaker boys (leuke!) voor je klaarstaan om op spectaculaire wijze de lekkerste cocktails voor je te bereiden. En in het restaurant – dat bekend staat bij de locals van Zurich – geniet je van de meest heerlijke gerecht, die zo veel mogelijk bereid zijn met biologische producten.
  eten en drinken Marktgasse Hotel Zurich
 5. Vanwege de mooie kamers met heerlijke bedden. Wat is er nou lekkerder dan na een dag cityhoppen neer te ploffen op een heerlijk bed en nog even te chillen op de kamer. Moet je kijken wat een leuke details in mijn kamer:
  kamer Marktgasse Hotel

Zelf slapen in het Marktgasse Hotel?

In Zurich en Zwitserland, daar zijn de prijzen wat hoger dan in de rest van Europa. Ik betaal voor een simpele smoothie-to-go bij een tentje in de stad maar liefst 11 euro! Reserveringen bij het Marktgasse Hotel maak je hier.