Een dagje wellness op een boerderij uit de 17e eeuw. En vervolgens logeren in een tiny home met uitzicht op niets behalve koeien en weilanden. WIE WIL DAT NOU NIET? Het is dé succesformule om even he-le-maal bij te komen. En ik kan het weten, want ik ben er kersvers van terugkomen en 100% opgeladen. Zie jij dit ook wel zitten? In deze blog vertel ik je er alles over.

Samen met vriendin Laura trek ik er dit weekend op uit. We leven beiden een gejaagd bestaan: zij met 3 kinderen, man en 1 baan. Ik met 1 kind, geen man, maar wel 3 banen. Het is de hoogste tijd om even helemaal te relaxen en ons is beloofd dat het gaat lukken in slechts 2 dagen bij een zekere wellness boerderij in Twente. Jaja, eerst zien (ervaren!), dan geloven.

Boerderij Spa Nutter

Och och wat heeft Oost-Nederland toch een verborgen pareltjes. Boerderij Spa Nutter ligt net buiten Ootmarsum, tussen de akkers en weilanden. Vanuit Haarlem is het 2 uur rijden, eerst over de snelweg en vervolgens kriskras door de Twentse landerijen. We zijn echter wat te laat van huis vertrokken (iets met de vaatwasser die nog even snel ingeruimd moest worden en o ja, het kattenvoer is op) dus zoals het echte stads”meisjes” betaamt komen we 30 minuten te laat.

Geeft niets hoor, wij doen alles altijd lekker “slow” hier in Twente.

Wat een warm welkom, het gejaagde gevoel valt direct van ons af. Frans en Marinka, de eigenaren van de eeuwenoude Twentse boerderij, hebben jaren terug het traditionele boerenleven achter zich gelaten en de boerderij (als sinds 1645 in de familie!) omgetoverd tot een super-de-luxe maar kleinschalige wellness boerderij. Mocht je bij super-de-luxe denken aan hele ingewikkelde en afstandelijke wellnessbehandelingen, dan heb je het mis. De arrangementen bij deze spa boerderij hebben allemaal gemeen dat:

  • Je verzekerd bent van persoonlijke aandacht. Laura en ik krijgen een korte intake waarbij echt gelet wordt op onze behoeftes. Marinka komt er al snel achter dat we uitgeput zijn en stelt daarom een arrangement-op-maat voor ons samen.
  • Je samen kunt genieten. Alle behandelingen ondergaan Laura en ik samen. In het begin gieren we het om de haverklap uit van de pret. Maar al na de eerste sessie geven we ons er helemaal aan over en vallen we meerdere keren in slaap.
  • Je tussen de behandelingen door gerechtjes uit de streek geserveerd krijgt. Ons arrangement duurt dik 4 uur en tussendoor hebben wij 5 keer wat lekkers en supergezonds geserveerd gekregen. Allemaal kleine hapjes, niet te zwaar en precies voldoende.
  • Je omgeven bent in een unieke, authentieke en enorm relaxte omgeving. De spa boerderij is van binnen omgetoverd tot een waar paradijs. Prachtige inrichting met heel erg veel originele details. De balken bijvoorbeeld zijn nog helemaal origineel. En het relaxen buiten tussen de behandelingen door, gebeurt op ligbedden die staan aan de rand van het weiland, met uitzicht op de koeien.
  • Je niet bang hoeft te zijn voor hordes andere mensen. De spa boerderij is heel kleinschalig, Laura en ik zijn op dat moment zelfs de enigen.

Samen Genieten van het Seizoen

Hoe onze dag eruit ziet? Nou zo een beetje:

Boerderij Spa Nutter

We relaxen in een “broodoven”, chillen aan de rand van het weiland, dromen weg in een “hooioven”, wiegen in slaap in een “dondolo”, floaten in een natuurlijke lichaamspakking op het water en zuiveren onze huid in een klei-oven met verzegelde aarde. Alles is even fijn. Maar het allerfijnste is toch wel dat wij zelf niet op de tijd hoeven te letten en dat we (nog net niet aan het handje) van A tot Z door de lieve en gezellige Marinka begeleid worden.

En dan is het tijd om te gaan.

Het is inmiddels 17.30 uur en ons dagje boeren wellness zit erop. Gewoonlijk zou je in de kleren springen en weer op huis aan gaan. Maar dat doen wij niet! Nee nee, wij houden onze badslippers en badjas en wandelen kwiek achter boer Frans aan, die ons naar onze accommodatie brengt: een tiny house midden in de weilanden, waar wij het diner geserveerd krijgen en gaan overnachten!! Dat huisje ziet er zo uit:

De Landschapskamer

Lees hier verder over ons avontuur in tiny house “De Landschapskamer”.