tiny huis in Twente

Middenin het Twentse landschap, tussen de wilde bloemenvelden en grazende, brandrode runderen, staat een prachtig tiny house. Deze “Landschapkamer” is bedoeld voor mensen die even helemaal niets willen. Lekker uitslapen, eindelijk dat boek uitlezen of gewoon een goed gesprek bij de openhaardkachel op de veranda. Samen met vriendin Laura ga ik het proberen: dat even he-le-maal niets.

Als Laura en ik er arriveren lopen we in een badjas en badstof slippers. Wij hebben namelijk de hele middag genoten van een fantastisch boeren-wellness arrangement bij Spa Boerderij Nutten. Voor ons uit loopt boer Frans. Hij is samen met zijn vrouw Marinka de eigenaar van de wellness boerderij en op zijn landerij staat de prachtige Landschapkamer.

Kiek, didisemdaan.” zegt Frans op z’n Twents. Het is dat Laura en ik door de spa behandelingen 100% zen zijn, anders waren onze harten vast bezweken onder alle jubelsprongetjes die ze maakten.

De landschapkamer Drostes

Een langgerekt “Meuhhh” brengt ons weer bij positieven. Het komt van een van Frans’ 18 koeien, die nieuwsgierig een kijkje komt nemen. Laura en ik doen wat er van heuse stadsvrouwtjes verwacht kan worden en kirren: “Ohhhh koetje kom dan, kom eens! Wat ben je lieffff!!” Boer Frans grinnikt er om en zegt – wederom op z’n Twents: “Ik ben het wel gewend hoor, die stadslui die blijkbaar niet zo vaak een koe van dichtbij hebben gezien.

koeien in Twente

Onder de overkapping knettert een gezellig vuurtje in de houtkachel. Ernaast een houtblok en bijl en ik weet het zeker, ik ga straks de houthakker in mezelf ontdekken.

houthakken

Binnenin is alles even mooi en minimalistisch gemaakt van duurzaam hout. Maar het meest bijzondere is toch wel dat álle wanden rondom van glas zijn, en je dus vrij uitzicht hebt over de velden en weilanden. En koeien!

tiny house in Twente

Frans laat ons achter bij het vuurtje met een flesje witte wijn. Het diner verzorgt hij ook voor ons. Dat haalt hij voor ons op bij een restaurant even verderop in het dorp. En zo zitten we dan.

De Landschapskamer in Twente

Om 22 uur houden Laura en ik het voor gezien. Moe maar voldaan, na zo een dagje welness en frisse buitenlucht. We sluiten de luiken en slapen in een ruk door tot de volgende ochtend 8.00 uur. En kijk nou toch eens wat er op staat te wachten?!

tiny house ontbijt

Het is moeilijk afscheid nemen van “onze” tiny loft en Frans en Marinka. “Ajuus, en kom gerust nog eens terug hoor!” We beloven het en springen helemaal uitgerust in de auto om ons programma in Twente te vervolgen.

Via dit linkje kun je trouwens mijn Instagram Stories video terugkijken.

In de video zie je heel goed de binnen- en buitenkant van het huisje en mijn “close encounter” met 1 van de koeien 😉

Whats next? 

Voordat Laura en ik op huis aan gaan willen we nog 2 dingen doen in Twente:

  1. Engels’ Tuin. 6 Minuten rijden van Spa Boerderij Nutten, in Ootmarsum, ligt Engels’ Tuin, waar we heerlijke cappuccino drinken met macarons van Tout. Eigenaresse Joan komt er gezellig bij zitten en vertelt enthousiast over haar concept. Het theehuisje is in de vroege 19e eeuw gebouwd en het park eromheen is prachtig. De koffie smaakt heerlijk, net als de macarons. Je kunt bij Engels’ Tuin de hele dag door terecht, voor een ontbijt, lunch of hapjesplateau met bijvoorbeeld een glaasje Cava. Alles wordt ambachtelijk gemaakt van regionale producten en als het even kan biologisch.
    Engels' Tuin in Ootmarsum
  2. Shoppen en lunchen in Enschede. Stiekem hebben we voor keihard shoppen geen puf meer. We slenteren wat door de winkelstraten en komen uiteindelijk uit bij De Broodbode. Hier haal je de allerlekkerste broden en belegde broodjes. Het interieur is ook heel fijn met veel licht hout en planten. We kiezen beiden voor gezonde sapjes en een salade met zuurdesembrood.

Heb je ook wel zin in zo’n heerlijk relax weekend in Twente?

  • Kijk voor het complete arrangement dat Laura en ik genoten – dus wellness + overnachting in tiny house “de Landschapkamer” even op de site van Boerderij Spa Nutten.
  • Wil je alleen overnachten op deze geweldige plek, bezoek dan even de site van Drostes. Zij bieden overigens nog een aantal andere unieke overnachtingsplekken aan.
  • Andere tips voor heerlijke weekendjes in Twente lees je hier.

Tiny house in Twente