Ben je ook zo iemand die met angst en beven augustus tegemoet ziet? Er is namelijk een flinke wespenplaag voorspeld. Wat kun je doen tegen wespen? Dit zijn 5 natuurlijke middeltjes.

Het aantal meldingen van wespen en wespennesten is op dit moment enorm hoog. Het blijkt dat in mei alleen al dit jaar in elke provincie vier tot zes keer meer wespen gezien waren dan gemiddeld. En dat zorgt voor flinke wespenoverlast. Bij de brandweer en bestrijders komt de ene na de andere melding binnen. En wie denk je dat daar eentje van was? ME!! Ik zag de ene wesp na de andere in de spouwmuur van mijn woning verdwijnen. Horror!

wespen in spouwmuur

Ik dacht nog, ik ga al die gaten dicht stoppen, dan ben ik er vanaf. Maar dat blijkt levensgevaarlijk! De opgesloten wespen zijn in staat om nieuwe wegen open te vreten en zodoende op plekken terecht te komen waar ze nog minder gewenst zijn. Laten zitten is ook geen optie, naarmate het seizoen vordert groeit een wespennest namelijk explosief snel.

Ik dus maar een bestrijder gebeld en had geluk dat hij dezelfde middag nog langs kon komen. Met een soort van hengel heeft hij vier gaten in de buitenmuur behandeld met gifpoeder en als het goed is zijn de wespen met een paar dagen vertrokken.

wespenbestrijding

Wat kun je doen tegen wespen?

1: Kruidnagels

Snijd een sinaasappel of citroen doormidden en druk daar een paar kruidnagels in. Je kunt dit het best op een schoteltje vlak bij je zetten. Wat je ook kunt doen: leg de stukjes kruidnagel in een bakje met water. De geur die eruit opstijgt zal de wespen verjagen. Ook een paar druppeltjes kruidnagelolie op je kleding houdt de wespen bij je weg.

Lees hier hoe je sinaasappels heel leuk kunt versieren met kruidnagels

kerstsinaasappels

2: Wierook

Wespen houden sowieso niet van rook, maar geur van wierook schijnen ze ronduit verschrikkelijk te vinden. Goed nieuws natuurlijk als je daar zelf wel dol op bent!

3: Koffiepoeder

Strooi een beetje koffiepoeder in een bakje en steek het heel even aan met een lucifer. Je zult merken dat het niet zo lekker ruikt, maar dat vinden wespen dus ook.

4: Schittering en lichtreflectie

Hang een zak met bevroren water (of ijsblokjes) in de tuin of op het terras. Door de schittering van de zon op de zak blijven de wespen uit de buurt. Je kunt natuurlijk ook leuk wat spiegels op je terras hangen.

Lees ook mijn blog over de laatste spiegel trends 

rotan spiegel inspiratie

5: Ammoniak

Vul een bakje met water en ammoniak en zet dit op een plek waar je veel last hebt van wespen. Je zult zien dat de wespen voortaan uit de buurt blijven.

Heb jij nog goede tips tegen wespen? 

Dan lees ik ze graag. Ik ben namelijk allesbehalve een wespenfan…