poké bowl hype

Hypes, ik kom er meestal net te laat achter. Ja, ook als het gaat om de poké bowl hype. Ken jij hem al? Zo niet, dan leg ik hem hier even uit. Zo wel, dan heb je vast evengoed iets aan deze 3 lekkere recepten.

Voor mijn verjaardag krijg ik van Judith een avondje Haarlemse Cultuurnacht cadeau. We gaan gezellig wat cocktails drinken en wat leuke evenementen bezoeken. We spreken af na het eten, waar ik overigens niet heel erg de tijd voor neem. Maar goed, op een lege maag op stap gaan staat natuurlijk garant voor een fikse kater de volgende dag, dus in een rap tempo werk ik 3 speltboterhammen naar binnen en een vet worstje, dat ik inmiddels wel bijna BFF kan noemen in plaats van zijn echte naam 😉

“Juud, wat heb jij eigenlijk gegeten vanavond?”
“Ik heb een heerlijke poké bowl gemaakt.”
“Een wat?!”

De poké bowl hype

Een poké bowl is een van oorsprong gerecht uit Hawaii en spreek je uit als po-kay bool. Het gerecht wordt traditioneel door de vissers gegeten en bestaat uit blokjes vis, zoals verse tonijn, gemarineerd in sojasaus, sesamolie en bosuitjes. Maar ook een vegetarische poké bowl schijnt hartstikke lekker te zijn.

3 poké bowl recepten

Een poké bowl is trouwens niet alleen enorm gezond, het levert ook supermooie plaatjes op.

Recept 1: vegetarische poké bowl:

Op de website ChicksLoveFood kom ik deze vegetarische variant tegen, ziet er goed uit he? Het recept lees je hier.

vegetarische poke bowl

Recept 2: poké bowl met zalm

Op EatPureLove verlekker ik me aan dit recept, met zalm en avocado. Lijkt me heerlijk!

poke bowl met zalm

Recept 3: poké bowl met tonijn en mango

Dit recept dat ik vind op OhMyFoodness schijnt ook goddelijk te zijn. Heerlijk, die combinatie van tonijn en mango!

poke bowl met tonijn en mango

En, is de poké bowl iets voor jou?

Ik ben dol op rijst, groente en eet graag sushi. Volgens mij is een poké bowl dus wel aan mij besteed. Ik ga het binnenkort maar eens uitproberen! Benieuwd ook wat Mia er van vindt…

poké bowl hype - 3 recepten