In Nederland gaat het zonnetje gelukkig weer schijnen de komende dagen. Wil je er toch even uit? Wat dacht je van een zonnige wintervakantie naar La Palma? Met haar constante lentetemperaturen is dit Canarische eiland een ideale winterzonbestemming voor zowel wandelaars als de levensgenieters.

‘La Isla Bonita’, zo wordt het Canarische eiland La Palma ook wel genoemd. Het is de prachtige natuur met haar hoge bergen, watervallen en groene dalen waaraan het eiland deze bijnaam te danken heeft. Daarnaast schijnt de zon er in de winter gemiddeld 6 uur per dag, ideaal tegen een hardnekkige winterdip dus.

Klein eiland, grote avonturen

La Palma is niet veel groter dan 24 bij 42 kilometer, maar wat je er kunt zien en beleven kent geen grenzen. Voor een winterduik verblijf je het beste aan de westelijke kant van het eiland. Het zeewater blijft daar zo’n 20 graden en is daarmee nog warm genoeg om te gaan snorkelen of te duiken.

Hiken op La Palma: 5 bijzondere routes

Op La Palma ben je verzekerd van rust, in allerlei prachtige hotels met uitzicht op zee. Daarnaast is het een goede uitvalsbasis voor een stevige wandeling: La Palma is hét wandeleiland van Las Islas Canarias. Trek je wandelschoenen aan en verken het Parque Nacional Caldera de Taburiente, waar je wandelt over de bodem van de krater van een dode vulkaan. En wat dacht je van een wandeling tussen de drakebloedbomen rond Garafia? Ronduit indrukwekkend en het winterse lentezonnetje maakt het allemaal nog veel mooier.

Drakenboom La Palma

Niet al te ver, maar ver genoeg

Goed om te weten: het rustige en zonnige La Palma ligt op slechts vier uur vliegen van Amsterdam. Je kunt er dus perfect voor een korte zonnebreak naartoe.

Kortom, La Palma lijkt gemaakt voor een verblijf in de winter en voorziet vakantiegangers van voldoende energie én vitaminen om de rest van de winter door te komen. Het is dé plek om je batterij weer op te laden, niet zo ver van huis maar ver genoeg van het grijze en grauwe weer waarvan zelfs de weermannen zeggen dat het te lang duurt.

Over La Palma

La Palma is het meest noordwestelijk gelegen eiland van de zeven Canarische eilanden. Het is een bijzondere vakantiebestemming door de veelzijdige en adembenemende natuur en het ongerepte vulkaanlandschap. Het eiland is een paradijs voor wandelaars en avonturiers die er graag op uit trekken. Ook voor reizigers die op zoek zijn naar rust, is het eiland een aanrader: massatoerisme is er nog niet doorgedrongen. Voor meer informatie over La Palma zie: visitlapalma.es.