Edelstenen sieraden heb je in allerlei soorten en maten. Maar wat maakt een sieraad met een edelsteen nou zo bijzonder? Allereerst zijn ze natuurlijk prachtig om te zien, maar wist je dat edelstenen een positieve invloed kunnen hebben op jouw welzijn?

Al mijn hele leven lang ben ik gek op stenen. Als ik alle stenen die ik van ‘stroperijen’ door de natuur bewaard had, zou ik er denk ik een heel huis mee kunnen bouwen. Sinds de jaren ’90 heb ik ook een passie voor edelstenen ontwikkeld. Ingefluisterd door een hippe Amsterdamse plek, Oibibio… Wie kent deze “tempel” nog? Het was denk ik de eerste plek in Nederland waar je kon eten en drinken maar ook kon shoppen en sporten. De sfeer was toen al Ibiziaans en yoga was er eerder regel dan uitzondering. In de shop kocht je duurzame artikelen: coole kruidenthee, wierrook in allerlei soorten en maten, water bottles en de allermooiste edelstenen die in prachtige mandjes lagen te blinken.

Nog iets waar ik mijn hele leven – en ik ben vast niet de enige – gek op ben, zijn sieraden. Als sinds mijn tienerjaren maak ik ze zelf en dat heeft meer dan eens tot verkopen en webshops geleid. Ook nu nog pak ik met veel plezier mijn krat met kralen, pinnetjes en tangen om iets moois in elkaar te zetten. Sinds kort doet Mia ook af en toe mee. Zij kiest voor kleurrijke kraaltjes en creëert hele vrolijke oorbellen en armbandjes.

kleurrijke sieraden

Ik vind het leuk om mijn passie voor edelstenen en sieraden te combineren en maak wel eens edelsteensieraden. De edelsteenkraaltjes haal ik uit verschillende webshops en rijg ik bijvoorbeeld aan elastisch draad. Maar ik moet toegeven, zo verfijnd als een edelsmid of een juwelier sieraden met edelstenen kan maken, dat lukt mij niet hoor. Met metaal werken is bovendien lastig want ik heb een nikkelallergie en draag ook nog eens het liefst goud. Nou, dan wordt het een kostbare hobby. Een edelsteen ring, oorbellen of een mooie edelsteen ketting heb je voor het leven en daar spaar ik dan met liefde even voor door.

De kracht van edelstenen

Edelstenen sieraden zijn niet alleen mooi maar kunnen ook gedragen worden voor hun werking.

Want wist je dat edelstenen een geneeskrachtige werking hebben? Dat schijnt echt waar te zijn. Stenen bestaan, net als wij, uit mineralen (zoals ijzer en calcium) en hebben elk een eigen trillingsfrequentie die de trillingsfrequentie van ons lichaam beïnvloedt. De stenen hebben zich miljoenen jaren in de aarde gevormd en bezitten als onderdeel van de natuur een bepaalde werking. Met een enkele of combinatie van edelstenen kun je een bepaald probleem aanpakken.

Neem bijvoorbeeld de Gouden Driehoek: als je drie edelstenen in een driehoek in je huis legt, zou dit bijdragen aan een gezellige, liefdevolle en harmonieuze sfeer in huis. De Gouden Driehoek edelstenen set bestaat uit amethist, bergkristal en rozenkwarts. Samen zijn ze in staat om negatieve energie om te zetten in positieve energie.

Gouden driehoek

Welke werking hebben de drie stenen afzonderlijk

Amethist (paars): Met een amethist kun je sneller ontspannen en bent je minder druk in het hoofd. Dus deze steen is goed tegen stress en spanning, hij zorgt voor rust en ontspanning. In de slaapkamer zorgt hij voor een goede nachtrust en verder werkt de amethist is ook een heel goed bij hoofdpijnklachten.

Bergkristal (wit): Reinigt de energie van de ruimte en heeft gelijk een goede reinigende werking op de mens. De energie van het bergkristal is activerend, maakt vitaler en werkt tegen pijn. Heldere gedachten en goede ideeën krijgen weer ruimte in je hoofd.

Rozenkwarts (roze): staat voor zachtheid, liefde en pure emoties. Hij zorg voor vrede, liefde en gezelligheid. Bewerkstelligt een positieve emotionele uitwisseling onderling. Rust in het hart zorgt voor harmonie van binnenuit. Met de rozenkwarts leer je van jezelf en van de ander te houden.

DIY sieradenhouders maken

Dol op edelstenen sieraden

Mijn liefde voor sieraden met edelstenen heb ik overigens niet van een vreemde. Ook mijn moeder was een fervent draagster, van zilveren sieraden met hele grote edelstenen. Ik hou meer van goud en wat kleinere edelstenen in mijn sieraden.  Op dit moment combineer ik zegelringen met minimalistische ringen met onyx erin verwerkt. (Deze steen geeft steun, kracht en doorzettingsvermogen en helpt doelen te bereiken. Het maakt standvastig en verantwoordelijk en stimuleert zelfverwezenlijking. Onyx stimuleert analytisch denken, logica, concentratie en helpt om een nuchtere en realistische houding aan te nemen. Klinkt goed toch? Ik draag er niet zoveel als op deze foto hoor 😉

zegelringen trend

Heb jij ook een bepaalde edelsteen die jouw favoriet is? En draag jij ook edelsteen sieraden?