Strandtent Kayuca in Zandvoort is geopend! Een heerlijke plek waar je enorm goed kunt chillen en genieten van lekker en gezond eten. En dan het interieur… Hier wil je niet meer weg!

Toen de terrassen onlangs weer open gingen maakte ik samen met vriendin Laura een wandeling vanaf m’n strandhuisje richting Zandvoort. Het weer was niet perfect maar goed, een wandeling langs zee en een wijntje op een terras – desnoods onder een deken – is natuurlijk altijd een goed idee. Ter hoogte van paviljoen Hippie Fish kregen we het écht te koud en besloten we het terras op te zoeken. Kansloos natuurlijk. Hippie Fish is überhip, het interieur is er té leuk en het eten énorm lekker. Uiteindelijk streken we neer bij de strandbar en hebben we genoten van een take-away maaltje.

beach bar ubuntu

Nieuw strandpad

Wat mij opviel was dat er vanaf Hippie Fish een wandelpad is aangelegd van betonplaten. Allereerst natuurlijk handig voor mindervaliden. Maar zo’n pad is natuurlijk ook hartstikke flaneerwaardig. Het doet mij denken aan het pad bij Bloemendaal of het Zwarte Pad in Scheveningen. Het pad leidt langs drie beach clubs: Hippie Fish, Kayuca en Ubuntu. Het blijkt dat deze strandtenten van dezelfde eigenaar zijn en Laura en ik besluiten dat we ongezien best met hem een beschuitje willen eten. Want my god… wat heeft die vent een smaak! Alledrie de clubs zien er prach-tig uit! Echt, als je er zit waan je jezelf op vakantie. Het is niet 100% Ibiza, niet 100% Zuid Frankrijk, niet 100% Miami en ook niet 100% Griekenland, ItaIië of weet ik veel wat voor superbestemming nog meer. Nee, het is een perfecte combinatie van dit alles. Maar dan gewoon in ons eigen kikkerlandje.

Nieuw nieuw nieuw | strandtent Kayuca

Strandtent… zo worden die soms bijna majestueuze paviljoens volgens mij allang niet meer genoemd. Maar ik krijg het er niet uit. En bovendien, ik vind die kleine tentjes, het liefst nog van hout, toch echt zoveel karakteristieker dan die mega clubs. Tent 6 bijvoorbeeld, is al jaren favoriet bij mij, mede vanwege haar min of meer kleinschaligheid. Kayuca noemt zichzelf op Instagram Kayuca Beach House en dat komt eigenlijk best wel aardig in de richting. Het is wat mij betreft een ouderwets paviljoen met een supersfeervol in- en exterieur waar je je al heel snel thuisvoelt.

Paviljoen Kayuca in Zandvoort

Dus toen het weer wat beter werd nam ik mijn broer mee op dit pad en was er zowel bij Hippie Fish als bij Ubuntu wederom geen plek. Maar wel bij strandtent Kayucu! Het moest zo zijn… Ik mocht er binnen even foto’s maken en dook erna het terras weer op om te genieten van het gezelschap, het uitzicht en een lekkere lunch. Dat laatste gaat via selforder met je mobiel. En dat is helemaal niet eng maar werkt juist snel en handig.

strandtent Kayuca

Ga maar snel zelf kijken en genieten. Enjoy!

Boulevard Paulus Loot 2
2042 AE Zandvoort
Kayuca

strandpad Zandvoort