Piet Hein Eek EindhovenEen restaurant, een werkplaats, een expositieruimte, cultureel vermaak, een showroom en dan ook nog een winkel?!  Bij Piet Hein Eek in Eindhoven vind je het allemaal. Halleluja wat een geweldig plek!

Voor je werk een ritje Haarlem-Eindhoven op en neer, voor een bezoek aan Piet Hein Eek… het kan erger 🙂 Er vond nl. een superleuk event plaats waarbij een samenwerking tussen Histor, Piet Hein Eek en de consument centraal stond. Deze campagne heet 101 Karakters. Daarover lees je hier meer… Nu eerst een indruk van het pand en de attributen:

Piet Hein Eek buitenPiet Hein Eek buiten

Het was even zoeken, veel werkzaamheden aan de weg in Eindhoven. Maar uiteindelijk is daar dan het pand. Ziet er gelijk goed uit, lekker urban en groots voorzien van het logo. Genoeg parkeerplaatsen en direct buiten kijk je al je ogen uit. Overal liggen materialen als stalen pijpen, houten boomstammen en platen hout waar de kunstenaar/ontwerper zo mee aan de slag kan gaan. Een overkapping, die door elke overactieve stadsambtenaar gelijk met de grond gelijk zou zijn gemaakt, is hier handig overeind gebleven en prachtig in gebruik genomen als schuilplek voor echte Piet Hein Eek kunstwerken.

Piet Hein Eek buizenPiet Hein Eek

Wij hadden veel geluk; een persoonlijke rondleiding door mr. Piet Hein himself. Vol passie vertelde hij over zijn werk. Bijv. over de oorsprong van zijn sloophouten collectie. Hij vond het zonde dat er tijdens het productieproces zoveel materiaal verloren ging en besloot daar mee te gaan werken.
Bekijk hier de video (1 minuut)
Ook vertelde hij over het kopieergedrag van de mens en hoe irritant hij het altijd vond dat zijn werk zo vaak werd nagemaakt. Hij heeft zich erbij neergelegd en ziet het nu als een eerbetoon.

Piet Hein Eek buizen bank en tafelPiet Hein Eek buizen pop en fietsjeHet pand zelf is een oud fabriekspand. Het was oorspronkelijk heel donker met her en der wanden en systeemplafonds geplaatst. Alles is transparant en licht gemaakt en in november 2010 vond de opening plaats. Piet Hein Eek voelt zich enorm thuis in zijn werkplaats en zijn quote luidt dan ook: als je goed wilt functioneren moet je je voelen als een vis in het water…

Piet Hein Eek philips lampPiet Hein Eek bloemenvazen

Als ik maar een paar van deze objecten in mijn huis zou hebben zou ik met liefde voor goudvis spelen!! Die mooie ronde tafel hieronder bijvoorbeeld…
Hier nog een filmpje van de rondleiding (jaja, volgende keer zal ik mijn camera landscape houden :-()

Piet Hein Eek typewritersPiet Hein Eek tafel

Piet Hein Eek borstbeeld afval

Een van de nieuwste objecten van Piet Hein Eek  is het borstbeeld gemaakt van restafval. Hierover vertelt hij: “Het is een ultieme creatie van producten uit de hedendaagse consumptiemaatschappij vormgegeven in de meest klassieke vorm uit de kunst, een buste”.

Piet Hein Eek werkkastPiet Hein Eek shop

Het restaurant ziet er geweldig uit en ook op de kaart staan heerlijke gerechten (voor zowel onbijt, lunch als diner). Het interieur is natuurlijk helemaal doordrongen van de Piet Hein Eek stijl. Je zou er bijna genoeg van krijgen… bijna dan, ik ben en blijf fan.

Piet Hein Eek restaurantHistor Piet Hein Eek restaurant

Piet Hein Eek restaurant champagnedozen

De foto hierboven met de boog: dat is een kunstwerk gemaakt van champagnedozen. Dit was een samenwerking met het alleroudste champagnemerk Ruinart.

Tot slot nog de winkel bezocht. Score: een rol tape, een kandelaar en 5 kaarsen. Blij!!

Piet Hein Eek shop Al met al ben ik ruim 4 uur lang volledig geinspireerd… een bezoek is dan ook echt een aanrader!
Meer info vind je op www.pietheineek.nl

Bonnie OHIMP