Stel je hebt trek in een beefburger van 100% (biologisch) rundvlees, een appelsapje van de boer uit de buurt, een pompoensoep met wortel en kokoscrème of een heerlijk puntje witte chocolade taart… check dan eens in bij Jetties dichtbij het station in Haarlem. Natuurlijk staat er nog véél meer lekkers op de kaart, het fijne eraan vind ik dat het allemaal 100% eerlijk is en zoveel mogelijk biologisch.

Ik ga vaak naar Jetties, dit keer met – hoe toepasselijk – Jet. Vast staat dat we thee nemen. Of zal ik toch die smoothie met jus d’orange en bietjes nemen? (hoewel, ik zit niet echt te wachten op roodgekleurde tanden zoals laatst 🙂). O nee wacht, laten we toch maar koffie doen. Ik kies verder voor die heerlijke punt witte chocolade taart met cranberries… of zal ik toch voor die enorme slice carrotcake gaan? Ach wat, ik neem ze gewoon allebei! Jet neemt een scone, met room en jam. Alle producten op de kaart zijn homemade by Jetties, ik zie de verse taarten, lasagnes en curries rechtstreeks uit de oven komen.

IMG_6264.JPG

Buiten klettert de regen hard op de straten. Binnen is het gezellig en warm. Kinderen zijn fijn aan het spelen in de kidscorner. De lange leestafel zit vol met allerlei verschillende gezelschappen: jong of oud, alleen of samen. In het midden van de winkel staat een groot schap met biologische producten die te koop zijn. Lekkere stukken stukken chocolade, verschillende soorten jam, pasta’s etc. Ik vind de nieuwe theelijn Natural Temptation van Piramide er zó leuk uit zien. Hoe zou de smaak zijn? Ik neem een doosje mee voor thuis. (Hij is lekker!!)

IMG_6263.JPG

Jet en ik maken er een regelrechte puinhoop van. Het smaakt ook zó goed! Misschien moest ik het puntje witte chocoladetaart maar mee naar huis nemen… Wist je trouwens dat sowieso alle gerechten van Jetties mee naar huis te nemen zijn?

IMG_6261.JPG

Jetties 

Kruisweg 57
2011 LB Haarlem
T: 023 5242876
info@jetties.eu

Alle dagen geopend van 11.30 uur tot 21.30 uur.
De keuken is dagelijks geopend tot 20.30 uur.