smoothie wortel vijg banaan

Staat me daar toch een joekel van een vijgenboom in onze tuin! En gewoon volhangen met vijgen hè?!  2 waren er al goed rijp, dus daar wilde ik wel mee aan de slag. Ik kwam deze smoothie tegen op het www en toevallig had ik alle ingrediënten in huis:

Ingrediënten smoothie wortel vijg voor ruim 2 glazen (+ wat extra)

  • 2 vijgen
  • 8 wortelen
  • 2 sinaasappels
  • 1 banaan
  • 2 cm gember
  • 2 glazen water

Bereiding

Heel simpel, alle ingrediënten gewassen, geschild en/of gepeld in de blender en draaien maar. (Van de vijg gebruik je alleen het roodachtige vruchtvlees, heerlijk zoet!)

smoothie wortel vijg

De smaak van de smoothie wortel vijg

Ik vind ém zo lekker! Fris en zoet maar toch met een klein pikantje (door de gember). Mia gaat hier vast van smullen, kan niet anders… ahum