Soms ontdek je een gerecht waarvan je van tevoren denkt “mwah”… Maar al bij de eerste hap besef je “dit is een blijvertje!” Dat heb ik met deze chia pudding, gemaakt van chiazaad en kokosmelk. 

Chiazaad staat wel eens ter discussie. Zo zou het niet alle beloofde gezondheidsvoordelen nakomen, die de chiazaad marketeers wereldwijd verkondigen. En in de Keuringsdienst van Waarde wordt er zelfs een vergelijking met vogelzaad gemaakt?

Zou kunnen, want een feit is dat je na dit ontbijtje werkelijk waar zo fit als een hoentje ben.

En het maken van dit chia pudding ontbijt is zo enorm makkelijk.

Je legt de basis van de chiapudding de avond ervoor met deze ingrediënten:

  • 1 klein pakje kokosmelk
  • 4 el chiazaad
  • 1 el honing

Deze 3 ingrediënten meng je goed door elkaar en zet je afgedekt in de koelkast.

Home made granola

De volgende ochtend haal je het schaaltje (dit is de mijne) uit de koelkast en heb je een stevig puddinkje. Je garneert je chia pudding met vers fruit, nog een toefje honing en een paar scheppen home made granola.

Homemade? Ja joh, dat is echt het allereenvoudigst. Het recept en werkwijze lees je hier.

chiapudding