airforce monstersale

2015: “ok Mia, we kopen deze AirForce jas (van 249,- euro!), als je er 2 jaar mee doet. Afgesproken?!” Natuurlijk gaat ze akkoord, als die jas er maar komt en daarna ziet ze wel verder.

Dus vorige winter tastte ik diep in de buidel en kocht de AirForce voor haar. Ach, ik had ook beter moeten weten… Deze vraag had ik echter niet zo snel verwacht:

September 2016 (van winter is nog geeneens sprake): “Mam, mag ik een Canada Goose jas? Ze kosten gewoonlijk 800 euro maar ik weet er eentje van 600 euro.”
“NEEEE! Je zou 2 jaar doen met je AirForce jas!! Besides… hoe duur?!”
“Duhh!! Ik kan toch zeker niet 2 jaar in dezelfde winterjas lopen?!”
“Ik deed vroeger niet anders!!”

Vroeger… Als ik als ouder verwijzingen maak naar vroeger dan weet ik dat het tijd is voor reflectie. Ik wilde toch zeker ook niet 2 jaar in dezelfde winterjas lopen?! Nee dan liet ik liever mijn jas aan de kapstop hangen en deed een extra trui aan, op de fiets naar school. Dus mijn besluit om haar 2 jaar in dezelfde jas te laten lopen neem ik in heroverweging.

Maar Canada Goose kan ze op d’r buik schrijven!

600 euro voor een winterjas? In geen 600 jaar. En al helemaal niet nu ik weet dat haar winterjassen een doorlooptijd van maximaal 1 jaar kennen.

De oplossing wordt per mail op een dienblaadje gepresenteerd:

Een AirForce monstersale in Zandvoort!

Monstersales, ik ben er gek op. Voor weinig scoor je de mooiste stukken. Het is vaak wel even je best doen om door de bomen (lees: gretige, andere vrouwen) het bos te zien. Maar het gevoel erna – als je met je score in de auto terug naar huis zit – is het dubbel en dwars waard.

Dus op donderdagochtend rij ik om 9.00 uur sharp naar de AirForce monstersale. Het is de eerste dag van de sale en het is best druk. Maar wat is er veel!! En echt tegen hele mooie prijzen. Ik zie jassen die in de winkel hangen voor 489,- nu voor 50 tot 150 euro! Ik zoek, ik pas, ik stuur foto’s door naar Mia en slaag. Ik slaag meer dan goed! (nee, de jassen en petticoat van de foto’s zijn het niet geworden ;-))

Mia’s winterjas 2016 heb ik in de pocket. En meer natuurlijk. Zoveel meer, dat ik daar zelfs wel een Canada Goose (ok, zonder mouwen dan) van had kunnen kopen 😉

Ook zin in de AirForce monstersale?

Hij is er nog vandaag! (5 november 2016). Je leest er hier alles over.