KLM - Bergen

Eten in het vliegtuig? Niet bij iedere vlucht is het eten inbegrepen en daarom kun je maar beter iets voorhanden hebben. Vooral als je een lange reis voor de boeg hebt, kun je wel wat goede voeding gebruiken. Maar wat voor eten kun je eigenlijk het beste meenemen in het vliegtuig?                                                                                                 
Water, water en nog eens water

Een flesje water mag absoluut niet missen in je handbagage tijdens je vliegreis. Wat ik altijd doe: ik neem een lege Dopper mee in mijn rugzak en die vul ik direct na de douane bij de toiletten. Tijdens de vliegreis is het voor je lichaam (en vooral je huid) belangrijk om goed gehydrateerd blijven. Alcohol en koffie worden daarom eigenlijk juist afgeraden.

Last van je oren? Neem kauwgom mee

Veel mensen krijgen tijdens het vliegen last van hun oren. Een pakje kauwgom is dan ook geen overbodige luxe. Kauw en slik regelmatig om de druk in je oren op te heffen.

Kamillethee

Kan je moeilijk slapen in het vliegtuig? Vliegtuigen kunnen best rumoerig zijn, je komt daardoor moeilijker tot rust. Kamillethee is dan de oplossing. Neem een paar zakjes mee in je handbagage. Je kunt de stewardess wat heet water vragen zodat je thee kunt trekken. Kamillethee kalmeert, zodat je sneller in slaap valt.

Mueslirepen

Een gezonde en ook lekkere snack voor in je handbagage. Het eten in de vliegtuig is niet altijd even lekker. Neem daarom wat lekkere snacks mee om je honger te stillen. Een mueslireep is daar ideaal voor.

Noten

Naast mueslirepen kan je ook noten meenemen. Ze zijn makkelijk om mee te nemen en ook supergezond. Noten bevatten gezonde vetten die je lichaam goed kan gebruiken tijdens de vlucht.

Gedroogd fruit

Zoek je nog meer gezonde tussendoortjes voor tijdens de vlucht? Gedroogd fruit is dan een goede optie. Je hoeft het niet koel te bewaren en het kan makkelijk mee in je tas.

Koekjes en snoepjes

Volg je een dieetschema? Dan sla je deze tip over koek en snoep natuurlijk over… Maar af en toe een ongezonde snack vind je misschien wel geen probleem. Als ik met Mia vlieg nemen we standaard een XXXL pak gele M&M’s mee 😉

Eten in het vliegtuig? Ik ben benieuwd wat jouw favoriete reisvoedsel is.