Deze slowcooker is echt super simpel en heel lekker. Je stopt simpelweg alles in de slowcooker en je hebt heerlijk stoofvlees.
Voor deze Culislow gebruikten wij rundvlees met een stuk bot: ´Rundvlees korte rib´. Bij onze Argentijnse slager hier in Malaga standaard te verkrijgen.
Wellicht lastiger in Nederland. Je kunt ook heel goed sucadevlees of riblappen nemen.

Voor: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

Slowcookertijd: 6 uur op laag

Wat heb je nodig?
750 gram rundvlees (korte rib, sucadevlees of riblap)

400 gram tomatenpassata

2 grote uien

2 paprika´s

5 wortelen

2 steranijs

4 jeneverbessen

4 kruidnagels

2 laurierblad

Zwarte peper

Zout
Wat ook handig is:
Een slowcooker
Hoe maak je het?
Snij de paprika in stukjes van 2 cm en stop het daarna in de slowcooker.

Snij de ui in reepjes en stop het daarna in de slowcooker.

Snij de wortel in plakjes en stop het daarna in de slowcooker.

Voeg de steranijs, jeneverbes, kruidnagel en laurierblad toe.

Bestrooi alles met flink wat zout en zwarte peper.

Giet de tomatenpassata er overheen.

Meng alles goed door elkaar.

Leg het vlees in zijn geheel tussen het mengsel in de slowcooker. Zorg dat het vlees is bedekt met de groentes en saus, zodat het gelijkmatig gaart.

CULISLOW TIME!

Laat de slowcooker voor 6 uur op lage stand opstaan.

Na 6 uur is het vlees zacht en de groentes zijn gaar.

Haal het vlees uit de slowcooker en verdeel het over de borden.

Meng de groentes nog even door elkaar met de tomatensaus en de vrijgekomen sappen van het vlees.

Schep op ieder bord de groentes met tomatensaus.

Eet smakelijk!
Bijgerecht: Lekker met bloemkoolrijst, pompoenfriet of bataatpatat.