Oesters badhotel bruin

Tussen twee werkmails door gaat je telefoon: “De koffie is op, kan je straks nog even langs de supermarkt?”. Na een iets te lange vergadering ren je naar de trein, om daarna op het fietsje naar de supermarkt te snorren. Eenmaal thuis snel koken. Na het eten nog even een wasje draaien, de rekeningen betalen en opruimen. En weg is je avond. Om 22.30 sleep je jezelf naar boven. Zo moe! Herken je dit? Dan is het tijd om even tot jezelf te komen. Slow down en relax op Vlieland! Het beste eiland om energie op te doen. 

Vlieland. Ik (Ilja) was er al eerder met Bonnie en onze dochters. Heerlijk vonden we het daar en zeker voor herhaling vatbaar. Het eiland is niet heel groot, maar er is genoeg te doen. Een paar tips om weer helemaal tot rust te komen op Vlieland.

Ga eens niet met je gezin

Bonnie op de boot naar Vlieland

Heerlijk hoor, met man en kinderen op vakantie. Maar wie pakt de koffers in, staat in verre oorden toch weer in de supermarkt en zorgt ervoor dat het vakantiehuisje een beetje toonbaar blijft? Daar heb je helemaal geen last van als je met een vriendin op pad gaat. Dus stap ik met Bonnie in de auto naar Harlingen. Twee cappuccino op het dashboard en Prince die keihard door de auto schalt. Heerlijk! Daarna anderhalf uur op de boot, gezicht in de wind en een zonnetje erbij om al helemaal ontspannen op Vlieland aan te komen.

Ga doordeweeks in het voorjaar

Vlieland is klein, kneuterig en supergezellig. Tenminste, als je niet in de zomervakantie gaat. Ook in de weekenden kan het aardig druk zijn op Vlieland. Maar doordeweeks, dan heb je het eiland nog een beetje voor jezelf. Wij gingen op donderdag en vrijdag. Eerste boot heen en laatste boot terug. Lang genoeg om bij te tanken en wat was het heerlijk rustig. Geen hond op het strand, een heerlijk voorjaarszonnetje en in de winkeltjes langs de Dorpsstraat waren we vaak de enige bezoekers.

Boek een verblijf in Badhotel Bruin

Badhotel Bruin

Misschien moet ik dit niet verder vertellen en dit heerlijke hotel voor mezelf houden……. Nou vooruit, ik deel het toch. Een tophotel voor een paar dagen ontspannen op Vlieland is Badhotel Bruin. Midden aan de Dorpsstraat, in een pand wat al langer dan een eeuw bestaat, vind je dit kleinschalige, knusse hotel. Een uitgebreide review van dit hotel volgt. Voor nu goed om te weten, het is een aanrader!

Fiets het eiland over op een e-bike

Vlieland verken je het beste op de fiets. Je kunt het fietspad langs de kust volgen of wat meer het duin- en bosgebied in fietsen. Beide routes zijn prachtig! Vorige keer hadden we al gemerkt dat fietsen hard werken is op Vlieland, het waait er bijna altijd. En hard werken is nu net wat we niet willen. Dus huren we e-bikes bij fietsverhuur Zeelen. Met een volle accu kan je gemakkelijk het eiland rond. Als een speer fietsen we naar het Posthuys, tegenwoordig een restaurant en hotel, vroeger een houten Veerhuis. In 1836 werd deze vervangen door een stenen huis, wat werd gebruikt door de postbode te paard. Vanaf het tegenwoordige Posthuys kun je vertrekken voor excusies naar de Vliehors. Terug duiken we het duingebied in en stoppen we natuurlijk even bij de vuurtoren.

Vuurtoren Vlieland

Daarna moeten we natuurlijk even bijkomen. Accu in de lader en wij opladen op een terrasje in de zon, met witte wijn en oesters!

Vichy slow age, het oog wil ook wat

Vichy slow age

Ik voel me weer als nieuw na Vlieland. “Wat zie je er goed uit”, zegt manlief als ik weer terug ben. Natuurlijk komt dat door de ontspanning en de zon, maar ook doordat ik mijn huid ook een onthaastingskuurtje heb gegeven op Vlieland. Want laten we wel wezen, het oog wil ook wat :-). Ik gebruikte Slow Âge van Vichy.  Deze crème corrigeert huidveroudering: van lijntjes tot rimpels, van huidverkleuringen tot donkere vlekken, van gebrek aan volume tot het verlies van veerkracht. Wie wil dat nu niet! En geschikt voor gebruik op zonnig Vlieland: de creme heeft SPF 25. Ook als je een gevoelige huid hebt kun je deze crème gebruiken, Vichy Slow Âge is hypo-allergeen en zonder parabenen.

En het mooie is, jij maakt ook kans op zo’n heerlijke crème. OHIMP mag 4 flesjes Vichy Slow Âge weggeven! Heerlijk toch. Meedoen is simpel. Laat me in een reactie hieronder weten waarom jouw huid wel wat onthaasting kan gebruiken. 

Ik word natuurlijk ook erg blij als je OHIMP op Facebook wilt liken en als je dit bericht deelt. Heel veel succes!!