groene, detox ijsthee

Je kunt je thee natuurlijk heet drinken, maar waarom zou je er niet een lekkere pot ijsthee van maken? Dit recept voor groene, detox ijsthee heb je zo gemaakt en smaakt heerlijk op warme zomerdagen. Je maakt het als volgt:

‘s Morgens zet ik vaak als eerste een flinke pot groene thee. Die laat ik vervolgens afkoelen en de rest van de dag drink ik de thee tussendoor gewoon koud op. Niet iedereen zal hiervan houden, maar daarvoor bedacht ik dit recept voor groene, detox ijsthee.

Ingrediënten voor de detox ijsthee:

  • 1 liter groene thee (ik gebruik deze biologische, theïnevrije thee van Simon Levelt)
  • 6 plakjes gember (meer of minder naar smaak)
  • een halve citroen in partjes
  • een halve sinaasappel in partjes
  • wat verse munttakjes
  • ijsblokjes

Bereiding:

  1. Zet een flinke pot groene thee. Ik gebruik deze verse theeblaadjes.
  2. Doe de plakjes gember erbij en laat de thee afkoelen.
  3. Als de thee is afgekoeld voeg je de citroen, sinaasappel en munt toe en laat je het even trekken.
  4. Doe er tot slot een flinke lading ijsblokjes bij.

Puberproof? YES

Als Mia vraagt “Mam, wil jij voor mij wat water pakken?”, geef ik haar een glas van deze ijsthee. Ze kijkt er een beetje angstig naar, vooral naar de stukjes fruit die erin drijven. “Proef nou maar..”, en dat doet ze. “Lekker!!!” Ik ben blij dat de puber ook weg is van deze ijsthee, dat is een mooi, gezonde afwisseling op al het andere slechte spul dat ze dagelijks naar binnenlokt…

detox ijsthee

Ook lekker: dit recept voor suikervrije gembersiroop (die vindt Mia dan weer niet zo lekker ;-))